Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zrno kafeŠećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini.
Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
20. mart
Kolač od kafeProsejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo.
Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg.
U tu smesu dodajte u delovma...
22. maj
Liker od kafeSipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu.
Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
21. maj
Torta sa mirisom kafeU posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
11. jun
Kolačići u obliku kafeOd svih sastojaka se mesi meko testo.
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi.
Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
Prijatno...
29. april
Kuglof sa ukusom kafeNamazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem.
U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
28. dec.
Keks torta sa ukusom kafeU velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem.
Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu.
Promešajte sve silikonskom špatulom.
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
13. avgust
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Torta od oraha Kafe-musRerna - 170-180 stepeni:
Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm.
U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac na krem...
21. jun
Čokoladni tart sa aromom kafeZa koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
12. okt.
2
Rolat od kafe i piškotaNamrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije.
Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte...
17. dec.
Delovanje alkohola na nervni sistemCentralni nervni sistem je odgovoran za osnovne funkcije našeg tela. Prekomerna konzumacija alkohola može negativno uticati na vaš nervni sistem.
Alkohol je proizvod dobijen fermentacijom voća ili žitarica, a u taj...
03. jun
Beli cimet - delovanje i primenaAli takav sastav je zbog prirodnog citotoksičnog delovanja biljke. Citotoksini uzrokuju nekrotične procese u ćelijama malignog karcinoma, tj. oni ih ubijaju, razgrađujući omotač, jezgro i druge delove ćelije....
18. dec.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
29. jun
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafePomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
05. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart.
U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
03. feb.
Kolač sa prelivom i aromom kafeIzvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem.
Prosejte brašno...
10. mart
Čaj Karkade - sastav, delovanje i koristiSuprotno mišljenju mnnogih koji veruju da se čaj pije samo kada je čoveku hladno ili pak kada je bolestan, ispostavlja se da je ovaj napitak najpopularniji posle vode, nazevisno od toga da li se konzumira topao ili hladan...
04. sep.
Čaj Rojbos - sastav, delovanje i koristiČuli ste za tradicije čaja koje su poštovali Rusi i Englezi. Kao što ste verovatno čuli, čaj je i kinsko otkriće. Međutim, danas ćemo se prebaciti čak u Afriku, domovini čaja Rojbos. Upravo njemu su namenjeni sledeći redovi...
03. sep.
Napitak od kafe i soka od pomorandžeSipati vodu u džezvu i kašiku šećera, da provri.
Sipati iz kesice kafu u čašu i kada voda provri, preliti kafu i promešati.
Staviti u zamrzivač 30 min.
Iseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu...
27. april
Kolač sa mlečnim prelivom i ukusom kafeUzimamo tepsiju prečnika 25-26 cm za paj ili druga. Dno i zidove podmazujemo maslacem i dobro pospemo brašnom. Ostavljamo je sa strane.
Prosejemo brašno sa sitom u posudu. Dodajemo prašak za pecivo i mutimo kako bi se...
05. maj
Maska za lice sa socom od kafeUmutite belance i pomešajte ga sa medom. Dodajte soc od kafe i dobro izmešajte.
Nanesite tanak sloj na lice i vrat lagano masirajući kako bi se dobio efekat pilinga. Nakon toga stavite deblji sloj.
Ostavite masku za...
22. dec.
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafePošto pečem italijanske kolače sa ukusom kafe, menjam naziv u „Biscotti al Caffe“ (Keks za kafu). Nisam koristila mikser ili mašinu za mešenje.
Ručno sam mešala sve sastojke da testo dobije savršenu konzistenciju. Čak...
06. dec.
Praznična čokoladna torta sa musom od kafeZa ovu ukusnu čokoladnu tortu potrebno je da prvo napravite kore.
U posudi pomešajte sve suve sastojke (brašno, kakao, soda i prašak za pecivo). Brašno i kakao prethodno prosejte.
U drugoj posudi umutite jaja, smeđi...
26. januar