Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ajkula u belancuFileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.
Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju se odmah....
06. sep.
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
21. maj
Kotlet od ajkule sa belim vinomRiblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna.
Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju.
Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati.
Pola smese...
18. april
Ajkula u limunu i peršunuAjkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
24. sep.
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak.
U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike...
20. jun
Kotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompiraKotlet od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira je spreman....
05. dec.
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)Sipajte ajkulu isečenu na kocke i ostavite da se marinira tokom noći.
Sledećeg dana zagrejte obilnu količinu masnoće u dubokom tiganju.
Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti....
25. okt.
Meso AjkuleGotovi fileti ajkule treba da budu poluprovidni. Suvi sa požutelim krajevima nikako ne bi trebalo da se konzumiraju....
22. sep.
Kotleti ajkuleOd limunovog soka, soja sosa i soli se priprema marinada i u nju se stavljaju kotleti ajkule. Ostavljaju se u frižideru na 30 minuta.
Iscede se od marinade i blago se suše salveticama....
17. april
Prženi kotleti ajkuleKad kupite paket sa kotletima izvadite ih i poređajte na roštilj da se ocedi voda.
Kad se potpuno odmrznu možete odvojiti kožu, zato što ima jak miris od drugih vrsta riba.
Pospite sa malo soli i ostavite da odstoji...
27. sep.
Ukusan pohovani file ajkuleIsečemo file ajkule na komade.
Začinimo sa malo soli i ostavljamo na rešetku ili u đevđir da se lepo ocedi.
Pohujemo komade, potpapamo u umućeno jaje, nakon toga uvaljamo u prezle i na kraju ponovo u jaja....
15. okt.
Testenina sa fileom od ajkuleFile ajkule se iseče na male komade i doda u tiganj 10 minuta zajedno sa začinima i 1/2 ljute paprike po ukusu.
Uklonite sos sa vatre.
Špagete ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite....
02. nov.
Kotleti ajkule pohovani u belancuOcedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite u umućena belanca.
Pržite filete u ugrejanom ulju, s vremena na vreme okrećite strane, sve dok ne porumeni.
Prilog može biti po vašem izboru....
24. april
Pohovani fileti tilapijeDržimo filee ribe na toplom, blizu ringle.
Pohovane filete tilapije serviramo sa prženim krompirom i pohovanim surimi štapićima.
Začinimo sokom od limuna....
25. januar
Pohovani riblji filetiSvaki riblji file topimo u smesu za pohovanje i pržimo u ugrejanom ulju u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane. Serviramo riblje filete sa kriškom limuna, svežim paradajzom i krastavcima.
Prijatno!...
24. dec.
Pohovani fileti palamideFilete stavimo na ubrus, koji smenimo dva puta.
Pohovane filete ukrasimjo zelenom salatom....
03. dec.
Pijani riblji filetiPrepolovite riblje filete od oslića, bakalara ili ajkule i osušite ih kuhinjskim papirom. Stavite malo brašna u činiji, posolite i pobiberite i uvaljajte svako parče.
Nasecite crni luk, mladi luk i beli luk na sitno....
04. april
Marinirani fileti ribe tilapijeMarinirani fileti ribe tilapije su spremni i odgovarajuće su predjelo za svako piće.
Prijatno!...
01. jun
Brzi aromatični riblji filetiSvaki filet stavljati na zasebno parče aluminijumske folije, veće od samog fileta, kako bi mogla da se zatvori sa svih strana....
24. feb.
Fileti lososa u umakuSkinite kožicu s fileta lososa. Začinite solju i biberom. Otopite maslac na srednje laganoj vatri. Pržite losos s obe strane dok ne porumeni, otprilike 3-4 minute sa svake strane....
25. januar
Hama fileti sa povrćemU ovu marinadu uvaljamo filete hame i ostavimo u frižider da odstoji jedan sat.
Dok se riba marinira očistimo i operemo povrće, izrežemo na kolutove....
07. sep.
Fileti lososa u rerniFile se opere, očisti od ljuski i koštica, nakon toga se preliva sokom od pomorandže.
3. Marinira se 30 minuta u frižideru.
4....
06. jun
Pohovani fileti bele ribeOperite, osušite i isecite riblji file. U velikoj posudi pomešajte sastojke za marinadu i mešajte dok ne dobijete kašu.
Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat....
04. dec.
Riblji fileti sa kačkavaljemSvaki filet prvo uvaljajte u brašno, onda u smesu od jaja, pa ponovo u brašno.
Pržite u zagrejanom maslacu....
02. april