Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Francuski hlebKvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom.
Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
04. avgust
Francuski hleb - bagetPomešati brašno, kvasac, šećer, so, vodu i ulje u činiji. Zamesiti glatko testo rukama.
Podeliti testo na 6 delova i oblikovati. Razviti testo na štapove.
Poredati na pekarski papir i zaseći svaki baget na par mesta...
17. feb.
Domaći francuski hlebU umereno zagrejanoj rerni na dno stavite vatrostalnu posudu sa vodom i stavite francuski hleb da se peče....
06. mart
Klasičan francuski hlebKlasičan francuski hleb je baget ili bageti, koje svi vole. To je dug hleb sa hrskavom koricom i malo sredine....
01. nov.
Francuski hleb užeOvako pripremljene francuske hlebove (bagete) poređajte u nauljani pleh.
Premažite lagano uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i premažite ih maslacem....
31. okt.
Integralni francuski hleb-sendvičKada je gotovo, podelite ga na 4 ili 5 duga francuska hleba, pa ih stavite u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ako želite, možete napraviti nekoliko proreza nožem....
24. april
Francuski hleb sa kvasomNakon 30 minuta poklopac se sklanja i francuski hleb sa kvasom se peče 30 minuta na 180 stepeni....
14. jun
Beli francuski hleb za sendvičeKvasac koji se brzo aktivira je francuski u kesicama po 11 g. Izmerila sam količinu svih sastojaka na električnoj vagi....
14. sep.
Francuski hleb (Pain de Campagne)Radi se mikserom; Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje sa papirom za pečenje.
Sastojci za podizanje testa se pomešaju dok se ne pretvore u loptu testa. Testo je više suvo. Ostavlja se pola sata na sobnoj temperaturi...
05. sep.
Domaći francuski hleb bez mešenjaBrašnjavim rukama oblikujte francuski hleb.
Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje.
Ugrejte rernu na 220 stepeni. Na dno rerne stavite posudu sa toplom vodom....
12. okt.
Francuski hleb u mini pekariMini pekatu uključimo na program francuski hleb.
Kad se ispeče, stavljamo ga na rešetku da se ohladi....
10. januar
1
Francuski seoski hlebRerna - 230 stepeni
Plitka tava sa papirom za pečenje.
1. Početi sa prethodnom fermentacijom. Od navedenih sastojaka umesiti testo, i ostaviti ga da naraste jedan sat u posudi, koja je namazana sa malo maslaca. Nakon...
13. sep.
Mekani francuski hleb sa belim lukomZamesite testo od namirnica - brašno pomešajte sa solju, dodajte umućeno jaje, sirće, ulje i kvasac koji ste razmutili sa šećerom u mleku. Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da naraste.
Podelite na 8 delova, pa svaku...
01. jun
Punjeni francuski hleb sa dimljenim fileomIsečemo francuski hleb po dužini. Namažemo polovine krupnije samlevenom ljutenicom.
Na jednu polovinu stavljamo zelenu salatu, kačkavalj, isečen na pločice i dimljeni file....
01. avgust
Francuski hleb sa medom i ruzmarinomRazmutite kvasac sa mlakom vodom, dodajte šećer i nekoliko kašika brašna i promešajte, dok se šećer ne otopi. Prosejte brašno.
Dodajte kašiku toplog mleka, so, ulje i belance smesi sa kvascem, mešajte kašikom, tako da...
27. april
Francuski hleb punjen ljutenicom i viršlamaAko imate 2 velika francuska hleba, isecite ih na pola, da dobijete 4 manja.
Gornji deo izrežite i sklonite, pa izdubite unutrašnji deo. Unutrašnjost premažite ljutenicom ili kečapom....
14. januar
Francuski hleb sa maslacem i mlekomUgrevamo rernu do 190 stepeni i francuski hleb sa maslacem premažemo umućenim jajetom i pečemo 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
Prijatno!...
09. jul
Francuski hleb sa maslacem i biljemPažljivo isečemo francuski hleb na kriške, ne sečemo do kraja.
Rastopimo kratko maslac u mikrotalasnoj da dobro omekša. U njega dodajemo sve začine i mešamo da se pomeša i začini....
21. jun
Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantomSvaku loptu razvijte u fitilj i napravite francuski hleb.
Poređajte ih u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje. Napravite uzdužne proreze na hlebu uz pomoć oštrog noža. Svaki baget posipajte brašnom....
19. april
Francuski hleb sa sodom i nadevom od povrćaIzdinstate iseckan luk i krupnije izrendanu šargarepu. Dodajete sitno iseckano povrće iz carske turšije i prđite dok ne bude gotovo.
Testo zamesite tako što u brašno dodate malo soli i sipate kiselo mleko pomešano sa sodom...
11. avgust
Najpopularniji francuski sireviBofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
18. januar
Osnovni francuski soseviEvo koji su osnovi francuski sosovi koje svaki dobar kulinar treba da poznajte i da ume.
Sos Bešamel
Ovo je jedan od omiljenih sosova kod nas, ali njegova domovina je Francuska....
14. dec.
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Integralni hlebIntegralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni hleb...
24. maj