Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Francuski hlebFrancuski hleb
04. avgust
Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom. Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
Francuski hleb - bagetFrancuski hleb - baget
17. feb.
Pomešati brašno, kvasac, šećer, so, vodu i ulje u činiji. Zamesiti glatko testo rukama. Podeliti testo na 6 delova i oblikovati. Razviti testo na štapove. Poredati na pekarski papir i zaseći svaki baget na par mesta...
Jednostavni francuski hlebJednostavni francuski hleb
01. avgust
Pecite francuski hleb na 180-200 stepeni oko 30 minuta....
Domaći francuski hlebDomaći francuski hleb
06. mart
U umereno zagrejanoj rerni na dno stavite vatrostalnu posudu sa vodom i stavite francuski hleb da se peče....
Klasičan francuski hlebKlasičan francuski hleb
01. nov.
Klasičan francuski hleb je baget ili bageti, koje svi vole. To je dug hleb sa hrskavom koricom i malo sredine....
Francuski hleb užeFrancuski hleb uže
31. okt.
Ovako pripremljene francuske hlebove (bagete) poređajte u nauljani pleh. Premažite lagano uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadite i premažite ih maslacem....
Integralni francuski hleb-sendvičIntegralni francuski hleb-sendvič
24. april
Kada je gotovo, podelite ga na 4 ili 5 duga francuska hleba, pa ih stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Ako želite, možete napraviti nekoliko proreza nožem....
Francuski hleb sa kvasomFrancuski hleb sa kvasom
14. jun
Nakon 30 minuta poklopac se sklanja i francuski hleb sa kvasom se peče 30 minuta na 180 stepeni....
Beli francuski hleb za sendvičeBeli francuski hleb za sendviče
14. sep.
Kvasac koji se brzo aktivira je francuski u kesicama po 11 g. Izmerila sam količinu svih sastojaka na električnoj vagi....
Francuski hleb (Pain de Campagne)Francuski hleb (Pain de Campagne)
05. sep.
Radi se mikserom; Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje sa papirom za pečenje. Sastojci za podizanje testa se pomešaju dok se ne pretvore u loptu testa. Testo je više suvo. Ostavlja se pola sata na sobnoj temperaturi...
Domaći francuski hleb bez mešenjaDomaći francuski hleb bez mešenja
12. okt.
Brašnjavim rukama oblikujte francuski hleb. Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje. Ugrejte rernu na 220 stepeni. Na dno rerne stavite posudu sa toplom vodom....
Francuski hleb u mini pekariFrancuski hleb u mini pekari
10. januar
1
Mini pekatu uključimo na program francuski hleb. Kad se ispeče, stavljamo ga na rešetku da se ohladi....
Francuski seoski hlebFrancuski seoski hleb
13. sep.
Rerna - 230 stepeni Plitka tava sa papirom za pečenje. 1. Početi sa prethodnom fermentacijom. Od navedenih sastojaka umesiti testo, i ostaviti ga da naraste jedan sat u posudi, koja je namazana sa malo maslaca. Nakon...
Mekani francuski hleb sa belim lukomMekani francuski hleb sa belim lukom
01. jun
Zamesite testo od namirnica - brašno pomešajte sa solju, dodajte umućeno jaje, sirće, ulje i kvasac koji ste razmutili sa šećerom u mleku. Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da naraste. Podelite na 8 delova, pa svaku...
Punjeni francuski hleb sa dimljenim fileomPunjeni francuski hleb sa dimljenim fileom
01. avgust
Isečemo francuski hleb po dužini. Namažemo polovine krupnije samlevenom ljutenicom. Na jednu polovinu stavljamo zelenu salatu, kačkavalj, isečen na pločice i dimljeni file....
Francuski hleb sa medom i ruzmarinomFrancuski hleb sa medom i ruzmarinom
27. april
Razmutite kvasac sa mlakom vodom, dodajte šećer i nekoliko kašika brašna i promešajte, dok se šećer ne otopi. Prosejte brašno. Dodajte kašiku toplog mleka, so, ulje i belance smesi sa kvascem, mešajte kašikom, tako da...
Francuski hleb punjen ljutenicom i viršlamaFrancuski hleb punjen ljutenicom i viršlama
14. januar
Ako imate 2 velika francuska hleba, isecite ih na pola, da dobijete 4 manja. Gornji deo izrežite i sklonite, pa izdubite unutrašnji deo. Unutrašnjost premažite ljutenicom ili kečapom....
Francuski hleb sa maslacem i mlekomFrancuski hleb sa maslacem i mlekom
09. jul
Ugrevamo rernu do 190 stepeni i francuski hleb sa maslacem premažemo umućenim jajetom i pečemo 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Prijatno!...
Francuski hleb sa maslacem i biljemFrancuski hleb sa maslacem i biljem
21. jun
Pažljivo isečemo francuski hleb na kriške, ne sečemo do kraja. Rastopimo kratko maslac u mikrotalasnoj da dobro omekša. U njega dodajemo sve začine i mešamo da se pomeša i začini....
Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantomFrancuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantom
19. april
Svaku loptu razvijte u fitilj i napravite francuski hleb. Poređajte ih u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje. Napravite uzdužne proreze na hlebu uz pomoć oštrog noža. Svaki baget posipajte brašnom....
Francuski hleb sa sodom i nadevom od povrćaFrancuski hleb sa sodom i nadevom od povrća
11. avgust
Izdinstate iseckan luk i krupnije izrendanu šargarepu. Dodajete sitno iseckano povrće iz carske turšije i prđite dok ne bude gotovo. Testo zamesite tako što u brašno dodate malo soli i sipate kiselo mleko pomešano sa sodom...
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Bofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
Osnovni francuski soseviOsnovni francuski sosevi
14. dec.
Evo koji su osnovi francuski sosovi koje svaki dobar kulinar treba da poznajte i da ume. Sos Bešamel Ovo je jedan od omiljenih sosova kod nas, ali njegova domovina je Francuska....
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Integralni hlebIntegralni hleb
24. maj
Integralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni hleb...