Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Nektar od nektarina i šargarepaNektar od nektarina i šargarepa
19. avgust
Nektar od nektarina i šargarepa je gotov....
Nektar od jabuke, nektarine i cimetaNektar od jabuke, nektarine i cimeta
12. mart
Ja pripremam svoje nektare uvek u odnosu 300 g očišćenog voća i 500 ml vode, jer je za mene ovo idealna gustina ovog napitka. Pored toga, kakvo god voće da koristim, uvek stavim i jedan oljušteni i očišćeni limun. On, pored...
NektarineNektarine
06. sep.
Sastav nektarina Nektarine ne sadrže holesterol i natrijum, imaju veoma nizak sadržaj masnoća....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Fantastični kolač NektarinaFantastični kolač Nektarina
14. jul
Operite i očistite nektarine, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Nektarine nasecite na polumesece. Premažite tepsiju prečnika 24 cm maslacem i sipajte testo za kolač....
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Kompot od svežih nektarinaKompot od svežih nektarina
17. april
Operite nektarine, pa ih isecite na komade, a ujedno sklonite i koštice. Dodajte šećer, sipajte vodu. Sterilišite ih 15 minuta....
Aromatično slatko od nektarinaAromatično slatko od nektarina
17. sep.
Posle dodajemo iseckane komadiće nektarina i kašiku arome vanile. Kuva se na tihoj vatri, meša se pažljivo, da bi sačuvali konzistenciju isečenog voća....
Koristi od nektarina i breskviKoristi od nektarina i breskvi
11. avgust
Ukupan izmeren antioksidansni sadržaj od 100 grama sirovih nektarina je 750 TE (Trolex ekvivalenti)....
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Kako se gaje nektarineKako se gaje nektarine
20. mart
Nektarine su otpornije na bolesti i štetne insekte, i to znatno više nego obične breskve, a zimske vrste su dobre za gajenje i u hladnijim regionima....
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Panakota sa nektarinamaPanakota sa nektarinama
10. dec.
Hladi se i sipa se na nektarine. Panakota se stavlja u frižider na jednu noć. Okreće se. Panakota sa nektarinama je gotava i impresivna!...
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Čokoladni brauni sa nektarinamaČokoladni brauni sa nektarinama
10. jun
Čokoladni brauni sa nektarinama je gotov....
Moj kolač sa nektarinamaMoj kolač sa nektarinama
23. avgust
Poređajte odozgo preostale nektarine i stavite sočni voćni kolač u rernu zagrejano na 160 stepeni. Pecite kolač od nektarina 45 minuta ili dok čačkalica ne bude suva....
Brza torta sa nektarinamaBrza torta sa nektarinama
20. okt.
Polovina nektarine se iseče na dva dela. Svaki deo se seče na trakice, stavlja se u sredinu torte, da se dobije srce. Odstoji 2 sata u frižideru i gotova je za jelo....