Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Evo ih....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNeodoljiva grčka jela od patlidžana
26. sep.
u grčkoj kuhinji....
Grčka kajganaGrčka kajgana
10. feb.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk, malo posoliti, dodati masline i paradajz i smanjiti temperaturu. Umutiti jaja sa malo soli, jer su masline dovoljno slane, i preliti preko luka. Kada su jaja do pola pržena...
Grčka salataGrčka salata
25. januar
Pre serviranja grčku salatu ostavite sa strane 15-30 minuta....
Grčka baklavaGrčka baklava
17. januar
Toplu grčku baklavu prelivamo hladnim šećernim sirupom i nakon toga sečemo do dna nožem. Ostavljamo na sobnoj temepraturi, ne pokrivamo i ostavljamo da se potpuno ohladi....
Grčka trahanaGrčka trahana
08. avgust
Grčku trahanu možete servirati sa kiselim mlekom, još halumija, a po želji možete ukrasiti kuvanim pilećim mesom. Neka vam je slatko!...
Grčka turšijaGrčka turšija
17. avgust
Grčka turšija se ne kuva i može odmah da se konzumira....
Grčka musakaGrčka musaka
22. avgust
Oljušten isitno iseckan luk se prži zajedno sa belim lukom dok ne omekša, nakon toga se dodaje mleveno meso. Smesa se proprži i meša se stalno, da se ne zalepe komadi mlevenog mesa. Dinsta se sa paradajzom, dodaju se začini...
Grčka tortaGrčka torta
23. maj
Jaja i šećer se umute mikserom u dubokoj posudi. Umute se dok ne pobeli smesa. Nakon što smesa pobeli dodaju se vanila i ulje. Muti se ponovo mikserom. Nakon toga se dodaje i prirodni sok od pomorandže. Muti se ponovo dobro...
Grčka pitaGrčka pita
20. mart
Veoma dobro umutite jaja sa 1 šoljom šećera. Dodajte pola mere ulja, brašno, prašak za pecivo i orahe. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Kore podelite na dva dela. Prvi deo poređajte u namazan pleh, podelite ih...
Grčka pileća čorbaGrčka pileća čorba
19. april
Začinjavamo grčku čorbu. Posipamo isečenim peršunom. Ukusna i hranljiva grčka pileća čorba....
Ekonomična grčka musakaEkonomična grčka musaka
13. jul
Zalivamo povrće i pečemo ukusnu grčku musaku na 200°C dok ne postane zlatkasta. Ekonomičnu grčku musaku posipamo svežim peršunom....
Grčka tradicionalna spanakopitaGrčka tradicionalna spanakopita
14. sep.
Dobija se sjajna pita od spanaća na grčki način!...
Ukusna grčka musakaUkusna grčka musaka
05. avgust
Naravno, možete koristiti samo krompir, ili samo patlidžane, ili samo tikvice, ali sa sve tri vrste povrća dobija se najukusnija grčka musaka....
Raskošna grčka baklavaRaskošna grčka baklava
15. januar
Nakon što izvadimo grčku baklavu prelivamo je hladnim sirupom i ostavljamo sa strane da upije sirup. Raskošna grčka baklava, koju ćete pripremiti vašim gostima i ostaviti ih bez reči....
Autentična grčka musakaAutentična grčka musaka
24. jul
Predlažem recept za autentičnu grčku musaku sa kremastim bešamelom, ali u laganijoj varijani, povrće se ne preiprema prethodno u tiganju, ne prži se....
Grčka griz alvaGrčka griz alva
20. jul
Ugrevamo ulje u šerpi i dodajemo griz, mešamo da ne zagori. U drugoj posudi propremamo vodu i šećer da bismo mogli da sipamo u griz, koji smo zapržili da dobije braon boju. Dodajemo cimet i nastavljamo da mešamo. Mešamo...
Grčka pita TempelopitaGrčka pita Tempelopita
11. feb.
Prosejemo brašno, prašak za pecivo i crni biber. Istopimo maslac, pomešamo ga sa svežim i kiselim mlekom, Kada se smesa ohladi dodajemo umućena jaja. Dobijenu smesu pažljivo dodajemo u brašno. Izmešamo dok se ne dobije...
Grčka slatka pitaGrčka slatka pita
15. okt.
Umutimo jaja sa šećerom. Mleko stavljamo da provri i skidamo sa vatre. Dodajemo griz, prašak za pecivo, vanilu, izrendanu koru limuna i jaja umućena sa šećerom. Promešam dok se ne dobije homogena smesa. Vraćamo ponovo...
Grčka salata TzatzikiGrčka salata Tzatziki
10. jun
Narendamo krastavac na krupno rende i ostavljamo da se ocedi. (Ako skupite sok, možete da ga iskoristite kao masku za lice, koža bude veoma mekana i sveža). Isečemo na sitno beli luk, može i gnječen, dodajemo mirođiju,...
Šarena grčka salataŠarena grčka salata
27. jun
Patlidžan se iseče na krugove, posoli se i ostavlja se da iscuri gorki sok pola sata. Iscedi se i isprži, ocedi se i ostavlja da se ohladi. Dodaju se očišćene i isečene paprike, paradajz i na krugove isečen luk....
Velika grčka baklavaVelika grčka baklava
19. dec.
1
Ostavite grčku poslasticu da odstoji 1 noć pre nego što isečete na parčiće....