Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Grčka musaka sa mlekomPrelivamo musaku sosom i pečemo na 170 stepeni. Garniramo sa kiselim mlekom i belim lukom....
09. jun
Grčka musaka sa patlidžanomDobro promešati pa preliti musaku. Jelo peći na 250 stepeni 30 - 35 minuta....
20. feb.
Grčka musaka s patlidžanima i tikvicamaTo je predposlednji sloj musake, i na kraju treba da se završi slojem patlidžana.
Uvijte posudu folijom i pecite na 250 stepeni.
Dok se musaka peče možete da pripremite preliv....
27. jun
Grčka musaka sa crvenim lukomKolutovi paradajza se stavljaju na vrh grčke musake.
Za preliv:
U posudu za mleko stavite maslac, dodajte brašno, vodu, so i biber i dobro promešajte....
13. okt.
Klasična grčka musaka sa patlidžanomUkusna klasična grčka musaka sa patlidžanom, koja je nije ništa drugačija od ukusne musake sa krompirom.
Isecite patlidžan na veće kriške. Posolite i ostavite na 30 minuta dok se ne ocedi gorka voda....
29. jul
Grčka musaka sa bešamel sosom1. Krompir oljuštiti i naseći na tanke kriške. Upržiti na maslinovom ulju. Posoliti. Iscediti suvišnu masnoću i ređati u dubok pleh.
2. Luk sitno naseckati i pržiti dok ne porumeni. Dodati sitno naseckanu papriku. Dodati...
26. april
Grčka musakaOljušten isitno iseckan luk se prži zajedno sa belim lukom dok ne omekša, nakon toga se dodaje mleveno meso. Smesa se proprži i meša se stalno, da se ne zalepe komadi mlevenog mesa. Dinsta se sa paradajzom, dodaju se začini...
22. avgust
Ukusna grčka musaka sa patlidžanom i tikvicamaPecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, dok grčka musaka ne dobije zlatnu koricu.
Nakon što je musaka od patlidžana gotova, pospite rendanim kačkavaljem i sitno seckanim svežom mirođijom....
22. sep.
Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesomPrelijte grčku musaku bešamel sosom, pospite narendanim kačkavaljem i stavite da se peče dok ne postane zlatasta na 200 stepeni.
Grčka musaka sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom je veoma ukusna.
Prijatno!...
11. avgust
Ukusna grčka musakaNaravno, možete koristiti samo krompir, ili samo patlidžane, ili samo tikvice, ali sa sve tri vrste povrća dobija se najukusnija grčka musaka....
05. avgust
Ekonomična grčka musakaZalivamo povrće i pečemo ukusnu grčku musaku na 200°C dok ne postane zlatkasta.
Ekonomičnu grčku musaku posipamo svežim peršunom....
13. jul
Autentična grčka musakaPredlažem recept za autentičnu grčku musaku sa kremastim bešamelom, ali u laganijoj varijani, povrće se ne preiprema prethodno u tiganju, ne prži se....
24. jul
Moja uspešna grčka musakaMusaku pečemo na 180 stepeni oko 30-35 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu.
Uspešnu grčku musaku vadimo iz rerne, ostavljamo da odstoji 30 minuta i servriamo. Posipamo iseckanim peršunom....
19. avgust
Grčka musaka bez prženjaPecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom dok musaka ne dobije prijatnu boju - oko 40 minuta....
23. maj
Musaka u đuvečariOljuštite krompir, operite i isecite na male kocke. Isecite luk na sitno i u malo masnoće ga ispržite. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se i ono ne isprži. Stavite alevu papriku, čubar, promešajte i sklonite s vatre....
17. mart
Ručak Musaka u đuvečariOdličan recept za musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu....
04. okt.
Retro musaka u bundeviMusaku pripremamo na strandardan način, koji svaka domaći voli.
Ja oljuštim i iseckan krompir, isečemo luk i izrendamo šargarepu. Izmrvimo mleveno meso....
22. mart
Lenja musaka u multikukeruOčistite povrće, isecite luk i beli luk sitno, šargarepu i krompir na kockice.
Stavite povrće u multikuker, dodajte ulje i uljučite na program za prženje 15 minuta.
Kad povrće promeni boju dodajte mleveno meso, pomešano...
01. januar
Jednostavna musaka u šerpiOva musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš.
Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade....
01. sep.
Drugačija musaka u đuvečariDodajemo začine, gotovu musaku rasporedimo u đuvečare i posipamo rendanim kačkavaljem.
Prelivamo prelivom od umućenih jaja, kiselog mleka, brašna i soli. Stavljamo da se peče oko 10 minuta sa poklopcem....
05. sep.
Zimska musaka u đuvečaramaStavimo poklopce i pečemo musaku oko 30 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešamo i umutimo jaja, kiselo mleko, brašno i krupnije izrendan kačkavalj. Ravnomerno rasporedimo đuvečare bez poklopca....
02. januar
Musaka od paprikaSklonite foliju i dopecite musaku još 5 minuta.
Musaka od paprika je mnogo ukusna....
29. dec.