Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Guščije mesoOdabir guščijeg mesa
Guščije meso se prepoznaje po svojoj tamnoj boji. Podseća na meso patke....
02. sep.
Pašteta od guščije džigericeGuščija džigerica se opere obilno hladnom vodom.
Luk se iseče na sitno i zaprži se sa malo ulja dok ne postane zlatasto braon. Šargarepa se narenda na rende i nakon toga se dodaje u luk....
27. sep.
Guščija DžigericaGuščija džigerica poznata još kao foa gra, dobija se od jetre guske i patke, s tim što je guščija manja količinama od pačeće. Guščija džigerica je kultni delikates koji je pravo uživanja za čula....
14. sep.
1
Fin krem od guščije džigericePravo uživanje za čula je ovaj fini krem od guščije džigerice!...
18. mart
Domaća pašteta od guščije džigericePrebacujemo domaću paštetu od guščije džigerice u posudu i ostavljamo u fružideru da se ohladi 2-3 sata....
12. feb.
Panakota od guščije džigerice sa jabukamaServirajte ovu neverovatnu panakotu od guščije džigerice sa jabukama.
Prijatno!...
09. mart
Zalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabukeNa nju stavite komad guščije džigerice i prelijte sa malo masnoće, koju ste odvojili tokom pečenja, samo je bitno da nije zagorela....
09. mart
Bombone od guščije džigerice potopljene u čokoladuRastopite čokoladu na pari.
Pripremite ovalne kalupe za bombone i pokrijte ivice kalupa čokoladom. Višak ocedite i sačuvajte. Ostavite kalupe da se stegnu.
Mus pripremite tako što prvo sotirate luk. Nakon toga dodajte...
28. april
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Prženo mesoIsecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte.
Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
08. sep.
Špikovano mesoUzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu.
U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
21. avgust
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Špikovano svinjsko mesoŠargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče.
Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
16. mart
Konjsko sušeno mesoPripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić.
Od njega se iseku komadi veličine po želji.
Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom.
U odgovarajuću posudu...
02. feb.
Meso sa karfiolomIsecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju.
Dodajte beli luk i praziluk i promešajte.
Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta.
Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
04. mart
Rolovano belo mesoPileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane.
Kačkavalj iseći na sitnije kockice.
Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja.
Zatim uviti u rolnicu...
27. feb.
Domaće suvo mesoOčistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
29. avgust
Kuvano teleće mesoTeleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena.
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
22. jun
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi.
Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
21. april
Sušeno ovčije mesoOčistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo.
Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude.
Stavite u frižider da odstoji tako dva...
14. sep.
Konzervisano zečije mesoOčistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi.
Zagrejte ulje i...
07. okt.
Junačko pečeno mesoU posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte.
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina...
23. januar