Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Odabir guščijeg mesa Guščije meso se prepoznaje po svojoj tamnoj boji. Podseća na meso patke....
Pašteta od guščije džigericePašteta od guščije džigerice
27. sep.
Guščija džigerica se opere obilno hladnom vodom. Luk se iseče na sitno i zaprži se sa malo ulja dok ne postane zlatasto braon. Šargarepa se narenda na rende i nakon toga se dodaje u luk....
Guščija DžigericaGuščija Džigerica
14. sep.
1
Guščija džigerica poznata još kao foa gra, dobija se od jetre guske i patke, s tim što je guščija manja količinama od pačeće. Guščija džigerica je kultni delikates koji je pravo uživanja za čula....
Fin krem od guščije džigericeFin krem od guščije džigerice
18. mart
Pravo uživanje za čula je ovaj fini krem od guščije džigerice!...
Domaća pašteta od guščije džigericeDomaća pašteta od guščije džigerice
12. feb.
Prebacujemo domaću paštetu od guščije džigerice u posudu i ostavljamo u fružideru da se ohladi 2-3 sata....
Panakota od guščije džigerice sa jabukamaPanakota od guščije džigerice sa jabukama
09. mart
Servirajte ovu neverovatnu panakotu od guščije džigerice sa jabukama. Prijatno!...
Zalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabukeZalogaji od guščije džigerice i karamelizovane jabuke
09. mart
Na nju stavite komad guščije džigerice i prelijte sa malo masnoće, koju ste odvojili tokom pečenja, samo je bitno da nije zagorela....
Bombone od guščije džigerice potopljene u čokoladuBombone od guščije džigerice potopljene u čokoladu
28. april
Rastopite čokoladu na pari. Pripremite ovalne kalupe za bombone i pokrijte ivice kalupa čokoladom. Višak ocedite i sačuvajte. Ostavite kalupe da se stegnu. Mus pripremite tako što prvo sotirate luk. Nakon toga dodajte...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun. Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu. U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Šargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče. Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Pripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić. Od njega se iseku komadi veličine po želji. Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom. U odgovarajuću posudu...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Isecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju. Dodajte beli luk i praziluk i promešajte. Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta. Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Pileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane. Kačkavalj iseći na sitnije kockice. Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja. Zatim uviti u rolnicu...
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena. Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi. Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Očistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo. Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude. Stavite u frižider da odstoji tako dva...
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Očistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi. Zagrejte ulje i...
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...