Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pile Marsala (Originalni recept iz Marsale)U tiganj se sipaju pečurke i odmah se preliju vinom Marsala. Ostavljaju se da se izdinstaju oko 4-5 minuta.
4. Pileće grudi se vraćaju u tiganj i okreću se neprestano u masnoći - oko 15 minuta....
28. avgust
Vino MarsalaIstorija marsala vina
Marsala je vino, koje je tradicionalo za ostrvo Sicilija (Italija). U suštini, ovo vino je najpopularniji lokalni eliksir. Njegovo poreklo se dovodi u vezu sa dalekim 18. vekom....
16. feb.
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
31. januar
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Teleći medaljoni sa Marsala vinom1. Pečurke se natope u vodi oko 30 minuta.
2. Pomešaju se brašno, origano i beli biber i malo soli u najlon kesi. U nju se stavljaju teleći medaljoni i rastresu se dok se dobro ne prekriju brašnjavom smesom. Vade se i...
21. sep.
Šnicle u Marsala vinu i klekiToplom vodom prelijte suve pečurke u posudi i ostavite ih potopljene.
Namažite šnicle sa 1 supenom kašikom sirćeta i začinite solju i biberom. Stavite beli luk i plodove kleke u šerpu sa vodom, ostavite da vri, kuvajte...
09. avgust
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
04. april
Istorija čokolade koju su napisali AsteciKada se govori o meksičkoj kuhinji, svako zamišlja ukusne kukuruzne pogače, poznate pod nazivom tortilje, aromatični meksički pasulj, različite vrste čili paprika i čak insekte koje Meksikanci i danas nastavljaju da konzmiraju...
25. okt.
Pileće grudi sa špagetama i marsalomDodaje se vino marsala, sok od limuna, beli luk u prahu i još oko 75 g maslaca.
Dodaju se pileće grudi i ostavljaju na tihoj vatri da se krčkaju na rigli dok se sos ne zgusne. Dodaje se peršun....
02. dec.
Svinjski ribić sa pečurkama i MarsalomOsetavljamo da se krčka nekoliko minuta i dodajemo vino marsalu. Poklapamo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok potpuno ne omekša. Mešamo periodično....
06. okt.
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasIstorija ruma počinje na karipskim ostrvima u vreme Kristofora Kolumba i veoma je povezana sa šećerom i njegovom proizvodnjom....
04. feb.
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeSama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
04. nov.
Pita od maslaca sa kruškama i marsalomPita od maslaca sa kruškama i marsalom je jedinstvena!...
28. januar
Dijeta s kojom je Adel istopila 15 kilograma za mesec dana (Sirtuin dijeta)Dijeta sa namirnicama, bogatim sirtuinima - to je režim za mršavljenje 2016. godine. Ispitana od strane niza imena svetskog šou biznisa, ona vam pomaže da skinete do 3 kg nedeljno.
Sirtuin dijetu su rzradili dijetolozi...
10. avgust
Koja su desertna vina?Naravno, možda najpoznatije desertno vino dolazi iz Italije i zove se Marsala. Marsala je drevni grad na obali današnje Sicilije. Kao i druga desertna vina, Marsala takođe ima visok sadržaj alkohola - oko 17-20%....
27. okt.
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaDodajte Marsalu ili neki drugi sastojak koji ste izabrali za ukus deserta. Nastavite da mešate još dva minuta i sklonite sa šporeta.
Krem ćete dobiti veoma brzo....
17. dec.
Tiramisu prema originalnom receptuDodajete šećer i marsalu, izmešate i ostavljate sa strane....
07. feb.
Priprema klasičnog tiramisua korak po korakTiramisu se priprema sa piškotama, jakim espresom, maskarponeom i desertnim vinom za kuvanje Marsala. Ovo su zlatni sastojci za klasični tiramisu....
15. mart
Šta je umami?Istorija ukusa umami
Popularnost umamija je porasla od 1980-ih, kada su istraživanja o petom osnovnom ukusu počela da se povećavaju. 1985....
03. maj
Popularni holandski sireviIstorija sira je povezana sa trapist monasima koji počinju da ga proizvode u Srednjem veku.
Kao i druge vrste sireva, ovaj je takođe kršten po svom rodnom mestu....
08. jul
Tet de Muan - švajcarski sirIstorija mnogih vrsta sira je zanimljiva i intrigantna, ne samo njihovi kvaliteti ukusa....
06. okt.
Kako napraviti štrudlu - vodič za početnikeMeđutim, hajde da vam ispričamo prvo malo istorije o štrudli.
Istorija štrudle
Većina stručnjaka tvrdi da je su desert sličan štrudli pripremali Mavri....
03. januar