Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KoantroKoantro
02. okt.
Istorija koantra Istorija emblematičnog koantra počinje krajem 40ih godina 19. veka i Anžeu, severozapadna Francuska....
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Pica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane? Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Ovo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
Ledeni koktel od pomorandže sa koantromLedeni koktel od pomorandže sa koantrom
13. mart
Ako nemate takav, najbolje samo iscedite sok i sa tim takođe možete da spremite recept za ledeni koktel od pomorandže sa koantrom. Meša se smesa od pomorandže sa namrvljenim ledom i koantrom....
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
Istorija čokolade koju su napisali AsteciIstorija čokolade koju su napisali Asteci
25. okt.
Kada se govori o meksičkoj kuhinji, svako zamišlja ukusne kukuruzne pogače, poznate pod nazivom tortilje, aromatični meksički pasulj, različite vrste čili paprika i čak insekte koje Meksikanci i danas nastavljaju da konzmiraju...
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenje
04. nov.
Sama reč „beli luk“ ili na engleskom "garlic" potiče iz staroengleskog jezika i reči „garleac“, što znači „koplje“. Beli luk je poznat već 6000 godina i poreklom je iz Centralne Azije, a već dugo je glavni začin mediteranskog...
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasZanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danas
04. feb.
Istorija ruma počinje na karipskim ostrvima u vreme Kristofora Kolumba i veoma je povezana sa šećerom i njegovom proizvodnjom....
Dijeta s kojom je Adel istopila 15 kilograma za mesec dana (Sirtuin dijeta)Dijeta s kojom je Adel istopila 15 kilograma za mesec dana (Sirtuin dijeta)
10. avgust
Dijeta sa namirnicama, bogatim sirtuinima - to je režim za mršavljenje 2016. godine. Ispitana od strane niza imena svetskog šou biznisa, ona vam pomaže da skinete do 3 kg nedeljno. Sirtuin dijetu su rzradili dijetolozi...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Istorija ukusa umami Popularnost umamija je porasla od 1980-ih, kada su istraživanja o petom osnovnom ukusu počela da se povećavaju. 1985....
Popularni holandski sireviPopularni holandski sirevi
08. jul
Istorija sira je povezana sa trapist monasima koji počinju da ga proizvode u Srednjem veku. Kao i druge vrste sireva, ovaj je takođe kršten po svom rodnom mestu....
Koktel CosmopolitanKoktel Cosmopolitan
28. mart
Pomešajte sve sastojke u šejkeru sa ledom - votku, koantro, sok od brusnice i sok od limuna. Dobro protresite i sipajte smesu u čašu za martini....
Originalna margaritaOriginalna margarita
11. jul
Pomešajte tekilu, tripl sek/koantro i sok od limuna ili sok od limete. Promešajte veoma dobro. Sipajte smesu u čaše i dodajte po dve kocke leda u svaku....
Klasičan koktel MargaritaKlasičan koktel Margarita
01. dec.
Pomešajte tekilu, Triple sek/Koantro i limunov sok ili sok limete. Veoma dobro izmešajte. Sipajte Margarite u čaše i dodajte po 2 kockice leda u svaku. Živeli sa klasičnim koktelom Margarita....
Tet de Muan - švajcarski sirTet de Muan - švajcarski sir
06. okt.
Istorija mnogih vrsta sira je zanimljiva i intrigantna, ne samo njihovi kvaliteti ukusa....
Koktel Narandžasti cvetKoktel Narandžasti cvet
29. jul
Stavljamo u šejker led sa džinom, sok od pomorandže, koantro liker i suvi vermut. Rastresemo dobro dok se potpuno ne ohladi. Presipamo u ohlađenu koktel čašu. Veoma svež i aromatičan koktel Narandžasti cvet....
Koktel Silver BerryKoktel Silver Berry
29. januar
Pažljivo i polako ređamo slojeve votke, likera od crne ribizle i koantroa, prateći ovaj redosled. Tri sloja stavljamo u zamrznutu čašu za šot ili u visoku i usku čašu za koktel....
Kako napraviti štrudlu - vodič za početnikeKako napraviti štrudlu - vodič za početnike
03. januar
Međutim, hajde da vam ispričamo prvo malo istorije o štrudli. Istorija štrudle Većina stručnjaka tvrdi da je su desert sličan štrudli pripremali Mavri....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Palačinke sa aromatizovanim maslacem Umutiti 75 g šećera u prahu, sok i koru 1 limuna i 1 pomorandže, i 2 kašike Koantro likera sa 100 g kravljeg maslaca. Ohladiti i napuniti palačinke....
Koktel Crni RusKoktel Crni Rus
11. jun
Istorija poznaje samo Belog Rusa i Crvenog Rusa. Izostavljeni koktel Crni Rus je tužan i pomalo razočaran....
ApsintApsint
26. sep.
Ovo piće je ostalo u istoriji kao zeleni napitak Đavola zbog mnoštva incidenata koje su napravili ljudi koji su se prepili od Apsinta. Istorija apsinta Apsint ima mnogogodišnju istoriju....
Koktel SprejKoktel Sprej
29. januar
Miksujemo prvih šest sastojaka, i to - votku, framboaz liker, koantro, sok od brusnice, biter od pomoradnže i sok od limete. Zajedno sa ledom energično mutimo i koktel prebacujemo u ohlađenu čašu za martini....