Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Istorija nojevog mesa Smatra se da noj naseljava Zemlju milionima godina, a meso mu se koristi hiljadama godina....
Marinirani stek od noja na roštiljuMarinirani stek od noja na roštilju
14. feb.
Ovo je najbolji način za pripremu mesa od noja. Sada... peče se lako, ali je potrebna preciznost. Gril treba da bude ugrejan....
Pljeskavice od mlevenog mesa od butaPljeskavice od mlevenog mesa od buta
17. dec.
1
Sredinu starog hleba sam prelila mlekom, a luk naseckala pa dodala u mleveno meso. Dodala sam i jaje, vegetu i biber, kao i prašak za pecivo i izmešala. Uzimala sam kašikom meso, oblikovala pljeskavice i pržila u zagrejanom...
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Bujoni od mesa se mogu pripremiti od raznog mesa, prosto rečeno oni se dele na jake i slabe. Razlika je što se kod prvih nalazi više ekstrata, a kod drugih količina je smanjena. Jaki bujoni se pripremaju obično od kostiju...
Specijalitet od mesaSpecijalitet od mesa
18. januar
Oko mesa isecite na krupnije komade krompir kao prilog. Sipajte vino i bujon i pokrijte folijom. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni jedan sat....
Mekike od mesaMekike od mesa
29. okt.
Stavite ih na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće....
Uštipci od mesaUštipci od mesa
08. okt.
Kad mleveno meso bude gotovo, uz pomoć ruke uzmemo od smese i stavljamo na gril tiganj. Možete prirpemiti i na roštilju. Pržimo dok ne bude gotovo, okrećemo sa svih strana. Serviramo dok su još topli....
Puding od mesaPuding od mesa
17. dec.
Ovaj puding od mesa poslužite kao glavno jelo u pratnji odgovarajućeg sosa i salate. Može se jesti i hladan, ali blago opušten na sobnoj temperaturi, kao pogodno meze uz pivo. Prijatno!...
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasZanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danas
04. feb.
Istorija ruma počinje na karipskim ostrvima u vreme Kristofora Kolumba i veoma je povezana sa šećerom i njegovom proizvodnjom....
Kurban od jarećeg mesaKurban od jarećeg mesa
21. april
Kuva se oko sat ili sat i po u zavisnosti od mesa....
Uskršnji rolat od mesaUskršnji rolat od mesa
20. mart
Promešamo dobro i napravljen nadev stavljamo preko mesa. Na nadev stavimo oljuštena jaja i zavijamo u rolat dok pazimo da ne iscuri nadev. Zavežemo dva kraja i sredinu koncem i pržimo dok ne porumeni....
Čorba od svinjskog mesaČorba od svinjskog mesa
20. mart
Meso isecite na sitne komadice, operite ga i stavite da se kuva u posoljenoj vodi. Za vreme kuvanja promešajte da bi se pena sklonila. Dodajte iseckano povrće i začine. Kada meso omekša, procedite supu i dodajte oljušten...
Pita od mesa StefaniPita od mesa Stefani
23. januar
Pažljivo stavite loptu od mesa, uz pomoć folije i obilno pospite kornfleksom. Pecite u umereno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Šareni kolač od mesaŠareni kolač od mesa
30. jun
Pečene papprike oljuštite od ljuski i isecite iste veličine kao šargarepu. Luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso sa jajima, začinima i četiti kriške hleba bez kore. Dodajte luk, šargarepu i papriku....
Šnicle od mlevenog mesaŠnicle od mlevenog mesa
06. jul
Smesa treba da se lagano odvaja od kašike. Gotove šnicle pržite sa obe strane. Nakon toga ih vadite i stavljajte na ubrus da se dobro ocede od ulja....
Sarme od ćurećeg mesaSarme od ćurećeg mesa
01. jun
Od glavice kupusa odvojiti 6 velikih listova i u njih postaviti po jednu porciju mesa i 1 kašiku pripremljenog nadeva. Listove uviti u velike sarme....
Čorba od jagnjećeg mesaČorba od jagnjećeg mesa
16. jul
Meso isecite na komadiće. Da biste dobili ukusnu čorbu, koristite prošarano meso, koje se kuva dok ne omekša. Bujon procedite, meso vratite i dodjate iseckanu šargarepu, luk, krompir i lovorov list. Na kraju dodajte fidu...
Najsočniji rolat od mesaNajsočniji rolat od mesa
12. feb.
Na zagrejanom ulju ispeći kajganu, ali ne do kraja, i rasporediti je preko mase od mesa....
Loptice od mlevenog mesaLoptice od mlevenog mesa
07. okt.
1
Od mlevenog mesa oblikujte po 4-5 loptica za porciju. Uvaljajte ih i pržite u delu maslaca....
Šnicla od mlevenog mesaŠnicla od mlevenog mesa
05. okt.
Začinite mleveno meso, od njega napravite dve velike lopte i spljeskajte ih u oblik šnicle. Gotove šnicle uvaljajte u jaja, nakon toga u brašno i pržite u ugrejanom ulju. Ukrasite po izboru....
Terin od mlevenog mesaTerin od mlevenog mesa
24. sep.
Sipajte jedan deo mlevenog mesa, oblepljujući i zidove kalupa. Pospite sa malo sitno isečenog mladog luka. Sipajte skuvan krompir isečen na kocke i pospite opet lukom....
Čorba od pačijeg mesaČorba od pačijeg mesa
19. feb.
Servirajte ukusnu čorbu od pačijeg mesa vruću. Dobro je da je konzumirate odmah, jer ako se eventualno pregreje postoji rizik da se jaje iz zaprške preseče....
Rolnice od goveđeg mesaRolnice od goveđeg mesa
07. nov.
Pre serviranja odstranite konce i prelijte ih sa malo kiselog mleka, umućenog sa sokom od limuna....
Gulaš od goveđeg mesaGulaš od goveđeg mesa
02. sep.
1
Ispržite sitno isečen luk u masti, dodajte na parčiće isečeno meso, ispržite i pospite alevom paprikom i brašnom. Pržite ponovo, razredite vinom, posolite i dinstajte dok ne omekša. Pred kraj dinstanja dodajte isečen...
Rolat od pilećeg mesaRolat od pilećeg mesa
05. sep.
File isecite na 4 velika i 4 mala parčeta. U sredinu velikog parčeta filea stavite po parče maslaca, pokrijte malim komadima i uvijte u rolat. Posolite, pospite biberom. Rolate potopite u jaja i prezle i pržite u...