Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prstenasta LimetaIstorija prstenaste limete
Iako ovo jedinstveno citrusno voće postaje popularno tek u poslednjih nekoliko godina, on nikako nije nepoznat čovečanstvu....
04. januar
Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutenaNa fino rende izrendajte kore obe limete i nakon toga iscedite njihov sok.
Umutite 3 jaja i skrob. Dodajte u njih ceđeni sok limete, vodu i šećer....
03. jun
LimetaDruge vrste zelenog limuna su mandarinina limeta (Citrus limonia), kafir limeta (Citrus hystix), nekoliko australijskih limeta, španska limeta (Melicoccus bijugatus), divlja limeta (Adelia ricinella), slatka limeta (Citrus...
28. jun
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
31. januar
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Španska LimetaKoristi od španske limete
Španska limeta je niskokalorično i dijetetsko voće....
27. nov.
Torta ljubav kokosa i limeteTorta ljubav kokosa i limete je ukrašava po želji i ostavlja se da odstoji na 2-3 sata pre serviranja....
21. feb.
Sladoled od avokada i limeteDodajte sok od limete i ispasirajte. Dodajte vanilu i šećer, promešajte, dodajte jogurt i ponovo sve ispasirajte....
19. okt.
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj
Svinjske šnicle sa sokom od limeteU odgovarajoj posudi se promešaju sok i limeta, maslinovo ulje, malo soli i biber.
Dobijenom marinadom se namažu šnicle i ostavljaju se jedan sat....
11. april
Limun ili limeta?Limun i limeta su bliski srodnici citrusa koji su bogati vitaminom C, pri čemu limeta ima više vitamina C od limuna....
25. nov.
Kako da čuvate sok od limete?Osim toga, limeta sadrži vrlo malo kalorija - u jednom plodu srednje veličine od oko 60-70 grama ima samo 20 kcal.
Koristi od limete su takođe povezane sa činjenicom da je odličan izvor biljnih vlakana....
29. nov.
Pačetina magre sa jedinstvenim sosom od limeteIscedite sok od dve limete i izrendajte koru jedne. Sipajte polovinu soka u karamelizovano povrće i mešajte kratko.
5....
02. jul
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
04. april
Krompir salata sa slaninom i sokom od limetePosipa se sokom od limete. Meša se. Servira se u velikoj posudi....
07. sep.
Sok od limete - zašto je tako koristanLimeta je drugo ime za zeleni limun. Sok od limete se koristi u raznim pićima i popularnim koktelima.
U kulinarstvu, limeta nalazi mesto zbog svoje kiseline soka....
14. nov.
Za šta je korisna limeta?Pogledajte i neke ideje za:
- kokteli sa limetom;
- deserti sa limetom....
01. dec.
Istorija čokolade koju su napisali AsteciKada se govori o meksičkoj kuhinji, svako zamišlja ukusne kukuruzne pogače, poznate pod nazivom tortilje, aromatični meksički pasulj, različite vrste čili paprika i čak insekte koje Meksikanci i danas nastavljaju da konzmiraju...
25. okt.
Raviole sa telećim mesom i sosom od avokada i limeteIscedite sok limete i izrendajte koru. Stavite u posudu da ispasirate i unutra stavite rukolu, maslinovo ulje i bosiljak.
2. Pasirajte dok se ne dobije glatka konsistencija i začinite solju i biberom.
3....
23. okt.