Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Panakota sa pastom od pistaća i čokoladomPanakota sa pastom od pistaća i čokoladom je gotova....
23. maj
PistaćiIzbor i čuvanje pistaća
Kupujte samo dobro upakovane orašaste plodove, na čijoj ambalaži su jasno navedeni proizvođač i rok trajanja. Kao i svi drugi orašasti plodovi, pistaći zahteva pravilno čuvanje....
21. dec.
Kolač od pistaćaIzgnječite bananu. U odovjenoj posudi umutite jaja i dodajte ih u izgnječenu bananu.
Mešajte dobro i dodajte ostale sastojke osim orašastih plodova.
Ponovo mešajte.
Dobijenu smesu sipajte u posudu za pečenje i dekorišite...
29. okt.
Vegan sir od pistaćaPotopiti pistaće u vodi sa prstohvatom soli preko noći (ili na sat vremena).
Polovinu vode u kojoj ste potopili pistaće odvojite....
24. dec.
Pistaći torta sa marcipanomPistaće prokuvati i ostaviti u vodi dok se voda ne ohladi. Izvaditi pistaće iz vode i rasporediti po krpi da se osuše. Usitniti pistaće....
28. jun
Kolač sa prelivom od meda i pistaćaPrelijte ohlađen kolač vrelim sirupom, rasporedite pistaće ravnomerno po površini i ostavite da potpuno upije....
21. maj
Čizkejk sa pistaćemPre nego što servirate pospite mlevenim ili sitno iseckanim pistaćem.
Prijatno sa ovim sjajnim Čizkejkom sa pistaćem....
21. sep.
Ratluk sa pistaćimaKada smesa postane prozračna i čvrsta, dodajemo pistaće, mešamo dobro i sklanjamo sa ringle....
23. maj
Kako se čuva pistaći?Da biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz pistaća, važno je da ih pravilno čuvate.
Ovo treba uraditi u hermetički zatvorenoj posudi. Pistaći su podložni vlazi, zbog čega mogu da užegnu....
23. dec.
Kako se peče pistaći?Evo i odgovora na pitanje kako se peče pistaći:
U domaćim uslovima, pistaći se peče prethodno oljušten. 2 šolje oljuštenog pistaćija stavite u pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje....
16. jul
Astrid torta sa pistaćimaKore za Astrid tortu sa pistaćima se ne prelivaju. Upijaju tečnost kiselog mleka i istopljenog šećera!...
05. januar
Marokanski sladoled sa pistaćimaPistaći se seku na sitno i dodaju se u smesu.
Limun se iscedi i sok se dodaje u smesmu. Sve se meša i stavlja se u kalup koji se ostavlja u zamrzivaču 6 sati da se zamrzne....
14. okt.
Banana sladoled sa pistaćimaSipate banana kašu u odgovarajuću posudu i dodajete pistaće. Promešate dobro i ponovo stavljate u zamrzivač.
Nakon što se zamrzne, sladoled je spreman za konzumaciju....
22. april
Turska baklava sa pistaćimaOdozgo pospite baklavu preostalim pistaćima i ostavite je da se potpuno ohladi pre serviranja....
22. jun
Novogodišnja baklava sa pistaćimaOdvojite pistaće od ljuske, koristite pečene, neposoljene. Sitno iseckajte.
2....
09. jun
Domaći sladoled sa pistaćimaNa taj način ćete umutiti moguće kristale koji su se stvorili i domaći sladoled sa pistaćima će biti vazdušast i gladak. Pomešajte ga sa aromatičnim zapečenim pistaćima i servirajte.
Nek vam je slatko!...
27. mart
Jagnjeći ražnjići sa pistaćimaStavite istucane pistaće u veliki tanjir i uvaljajte isepečene ražnjiće u njih.
Servirajte posuto peršunom i lukom, sa salatom i kiselim mlekom kao garnirung....
20. nov.
Slatki hleb sa pistaćimaIseckajte pistaće. Pomešajte orašaste plodove sa preostalim suvim sastojcima u posudi - brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite dve smese, u etapama dodajte belanca u žumanca i mešajte pažljivo spatulom....
09. maj
Pohovane banane sa pistaćimaIstucajte šaku pistaća u avančetu. Poređajte pohovane banane u tanjir za serviranje i garnirajte sa slatkom od višanja/trešanja i kiselom pavlakom.
Na kraju pospite pohovane banane pistaćima i servirajte....
05. maj
Fantastičan kadaif sa pistaćimaIsitnite pistaće i preko ih posipajte. Ostavite kadaif da dobro upije sirup, a onda ga poslužite za sat vremena....
13. april
Čizkejk sa limetom i pistaćimaUkrašavamo čizkejk sa limetom i pistaćima sa delom orašastih plodova i listića mente, ostavljamo da se ohladi 2-3 sata.
Neka vam je slatko!...
25. jul
1
Baklava sa orasima i pistaćemNakon nekoliko sati pospite mlevenim pistaćem i vaša ukusna i sočna baklava je spremna za serviranje.
Baklava sa orasima i pistaćem je odlična!...
25. maj