Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SenzoSenzo se može naći i na našim prostorima, mada još uvek ga ima u manjim količinama.
Karakteristike Senza
Vina, koja se dobijaju od Senza, imaju crvenu boju. Ponekad mogu imati roze ili narandžaste nijanse....
14. feb.
Dekina hladna torta bez pečenja (Torta coppa del nonno senza cottura)Kalup za torte sa prstenom, obložen papirom za pečenje, prečnika 20 cm.
Keks se samelje u blenderu da se dobiju fine mrvice. Dodaje se rastopljeni maslac, lepo se promeša da se objedini sa maslacem i sipa se u kalup. Rasporedi...
11. dec.
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikePečurke su organizmi koji imaju karakteristike i životinja (ne hrane se samostalno) i biljaka. Ali one se razlikuju od obe grupe po svojoj strukturi, koja se sastoji od micelijuma i plodnog tela....
22. jun
AndrogenKao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
26. dec.
KeracudaServiranje keracude
Da bi mogli da predstavimo keracudu u najboljem svetlu pred našim gostima, treba da se pridržavamo nekih karakteristika vina....
02. okt.
Sorte grožđa za vinoTokom milenijuma, čovek je koristio ovu karakteristiku svežeg voća za proizvodnju pića koje je postalo sve popularnije. Danas postoji mnogo vinskih sorti grožđa....
11. okt.
1
Široka melniška lozaKarakteristike široke melniške loze
Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
24. mart
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Još jedna karakteristika koja razlikuje hladno ceđeno ulje je oznaka D.O.P - de Origen Protegida....
26. nov.
Pirinač BombaZa paelju je karakterističan pirinač sorte bomba. Kako je ova sorta preovladala nad ostalim i koje druge primene ima u kuhinji?...
06. jun
Zeleni SirZahvaljujući tim svojim neospornim karakteristikama on uspeva da se ponosno poređa među najuticajnije sireve na kontinentu....
28. sep.
Nero D'AvolaZa nju je karakteristična regularna berba. Potrebno joj je orezivanje. Takođe treba znati da je ova sorta veoma osetljiva na gljivične bolesti....
05. januar
Srednjezrni pirinačOvde ćemo vas upoznati sa karakteristikama srednjezrnog pirinča. Ima neke neprocenjive prednosti koje ga čine neophodnim za pripremu nekih kulinarskih iskušenja....
10. avgust
KadarkaKarakterisitke Kadarke
Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
04. okt.
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Opšta karakteristika je korišćenje svežih proizvoda karakterističnih za određeno godinšnje doba....
23. jul
Pino NoarVina koja su najviše odležala umaju sve šanse da se pretvore u nezaboravno crveno vino sa posebnim karakteristikama....
03. okt.
Šta je konvekcijska rerna?Međutim, ako ćete kupiti takvu pećnicu, dobro je da se prvo upoznate sa njenim karakteristikama....
26. sep.
Kako napraviti pečeni beli luk?Beli luk takođe ima karakterističan ukus, uključujući divnu aromu koja ga čini omiljenim začinom u mnogim jelima....
01. jun
Sovinjon blanKarakteristike Sovinjon blana
Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
11. okt.
Eterično ulje anisaProizvod ima karakterističan voćni miris, slatku aromu i visoku isparljivost. Ulje je srednjeg viskoziteta i stvrdnjava se na niskim temperaturama, pa ga je pre upotrebe potrebno zagrejati....
09. maj
Sremuš - super hrana prolećaVrlo jednostavan način razlikovanja je po mirisu, jer sremuš ima karakterističan miris belog luka. Druga karakteristična osobina su cvetovi ove dve biljke.
Sremuš je poznat i pod nazivom divlji luk i medveđi luk....
27. jun
MrenaKarakteristike mrene
Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
15. sep.
Kako proveriti da li su pečurke otrovneGlavna karakteristika je da je boja u centru drške uvek tamnija od periferije. Kada razdvojite meso zelene pupavke, ono je belo i ne menja boju....
23. feb.
Kako da iskoristimo kokosov orah?Načini korišćenja kokosa
Umetnost sa kokosovim orahom
Kokos ima karakterističan ukus i hranljiva svojstva, ali ima i zavidne fizičke karakteristike....
10. feb.
Hmelj - za šta je koristan?Hmelj ima karakteristiku da ubrzava varenje, deluje kao diuretik i budi apetit. Pored toga, hmelj pomaže i kod anemije i deluje prijatno na vaskularni sistem, jer prečišćuje krv....
25. januar