Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Sipe u tiganjuSipe u tiganju
28. april
1. Sipe očistite od vidljivih visećih žilica, i odvojite tvrdu lopticu u sredini pipaka. Sipe ove veličine nije potrebno da se ljušte od žilica koji ih pokrivaju, čak se i ne preporučuje, zato što je ona mnogo fina, kad se...
Ražnjić od mini sipe i škampaRažnjić od mini sipe i škampa
29. maj
Istucajte beli luk i pomešajte ga sa sitno iseckanim peršunom i maslinovim uljem. Polovinim ove smese namažite sipe i iscedite polovinu limuna preko njih. Ostavite da odstoje tako minimum 30 minuta. Škampe možete da oljuštite...
Sipe u paradajz sosu sa testeninomSipe u paradajz sosu sa testeninom
28. april
Operite i dobro očistite sipe. Isecite ih na debljinu oko 1 cm i dinstajte ih u dubokom tiganju sa 5-6 čenova belolg luka. Kada tečnost ispari dodajte belo vino i ostavite da ispari. Pripremite sos od paradajza tradicionalno...
Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonimaPunjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonima
12. dec.
Da bi se pripremile punjene apetitne male sipe, potrebno je da se prvo očiste, operu i osuše. Pravi se razrez otprilike dva centimetra u koji će se staviti punjenje. Pripremanje paradajz sosa: Sipajte u tiganj maslinovo...
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeNajčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristike
22. jun
Karakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja. Pogledajte kako da kuvamo lisičarku. Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
SipaSipa
03. okt.
Karakteristike sipe Sipa obitava u krajobalnim vodama, a može se sresti i na dubini od 200 metara. One više vole slane vode, koje pripadaju suptropskom i tropskom klimatskom pojasu....
AndrogenAndrogen
26. dec.
Kao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
Baldo pirinačBaldo pirinač
11. maj
Zbog ovih karakteristika, rižota su kremasta, dobro umućena i mešana....
Široka melniška lozaŠiroka melniška loza
24. mart
Karakteristike široke melniške loze Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
Sipa sa sosom od paradajzaSipa sa sosom od paradajza
06. januar
Veoma dobro operite sipe i očistite ih, odstranjujući tanke membrane sa glave i rascepite oči - na taj način izlazi mastilo iz sipe. Stavite sipe u šerpu, prelijte sirćetom i dodajte zrna crnog i belog bibera, nekoliko...
KadarkaKadarka
04. okt.
Karakterisitke Kadarke Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Za njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
Šta je crni rum?Šta je crni rum?
15. feb.
Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
Sipa sa mirođijom i maslinamaSipa sa mirođijom i maslinama
26. nov.
Sačekajte da se sipe odmrznu. Operite ih pod hladnom vodom i stavite u đevđir da se ocede. U tiganju zagrejte šoljicu maslinovog ulja, stavite iseckani beli luk sa prstohvatom peršuna i mirođije. Kratko prepržite i...
Sipa sa šargarepom i paradajzomSipa sa šargarepom i paradajzom
06. mart
1. Očistite sipe od vidljivih žilica i odvojite tvrdu lopticu u sredini pipaka. Male sipe se ne ljušte, zato se čiste brzo. 2. Stavite u šerpu i pokrijte vodom. Stavite jedan lovorov list i zrna bibera, i kuvajte dok ne...
Sipa na gril tiganjuSipa na gril tiganju
21. avgust
1. Upijte vodu, koliko god je to moguće, sa očišćene sipe. Pod terminom očišćena sipa se podrazumeva da se ukloni mali izrastak u obliku roga u osnovi pipaka, koji podseća na oko. Odstranjuju se i dva duža pipka. Uklanja...
Sovinjon blanSovinjon blan
11. okt.
Karakteristike Sovinjon blana Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
ŠirazŠiraz
09. januar
Za njih su karakteristične i sveže arome....
MrenaMrena
15. sep.
Karakteristike mrene Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka. Čim se voda zagreje, ova riba se upućuje ka bržim tokovima....
TraminacTraminac
05. okt.
Karakteristike Traminca Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
KarmenerKarmener
01. mart
Za vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
Namaz sa avokadomNamaz sa avokadom
19. dec.
Pasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu. Namaz sa avokadom je gotov....
Kako da očistimo lignje?Kako da očistimo lignje?
24. april
Lignje spadaju u grupu glavonožaca, slično oktopodima i ostrigama. One liče na male sipe, ali sa imaju duguljastije telo. Odrasle jedinke dostižu i do 50 cm dužine, ali najčešće korišćene u kulinarstvu su one od 10 cm....
Kako da brže sazri avokado?Kako da brže sazri avokado?
26. nov.
Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
Tokom milenijuma, čovek je koristio ovu karakteristiku svežeg voća za proizvodnju pića koje je postalo sve popularnije. Danas postoji mnogo vinskih sorti grožđa....