Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Najbolji filovi za keks tortuNajbolji filovi za keks tortu
31. dec.
Keks torta može biti najjednostavniji i najukusniji domaći desert. Možete je pripremiti na mnogo načina - da koristite dostupne sastojke, a ako želite nešto posebno, uvek možete improvizovati. Postoji mnogo recepata...
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Pirinčani keksPirinčani keks
26. avgust
Uključite rernu da se zagreva na 180°C sa ventilatorom. U posudi pomešajte sve sastojke i izmešajte dok se ne dobije lepljivo testo. Mokrim rukama pravite loptice veličine oraha i poređajte kolačića u nauljenu tepsiju...
Engleski keksEngleski keks
25. januar
Rastvorite kvasac u malo mlake vode i ostavite da naraste. Istopite maslac na sobnoj temperaturi i razbijte jaja. Dodajte kiselo mleko i kvasac. Promešajte. Dodajte brašno i zamesite dok ne dobijete glatko testo....
Puding keksPuding keks
13. mart
Kašikom umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte prah puding od vanile, ekstrakt vanile, nastavite sa mućenjem i na kraju postepeno dodajte brašno. Kada sve dobro sjedinite, ostavite u frižider oko 10-15 min....
Šah keksŠah keks
19. april
1
Ostavite maslac na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se opusti. U posudi zamesite testo od navedenih proizvoda. Gotovo testo podelite na tri jednaka dela. U jedan deo stavite kakao u prahu i crnu čokoladu, koju ste sitno...
Domaći keksDomaći keks
11. maj
Meki maslac se muti dobro sa šećerom u vazdušast krem. Dodaju se jaja jedno po jedno i dobro se muti. Sledi kiselo mleko sa soda bikarbonom ugašenom u njemu, kao i vanilama. U sredinu prosejanog brašna sa solju sipajte...
Speculaas keksSpeculaas keks
29. dec.
U dublju posudu pomešati brašno sa svim mlevenim začinima, dodati prstohvat soli, narendanu koru limuna, prašak za pecivo i seckane bademe, pa sve promešati. U drugoj posudi staviti maslac (na sobnoj temperaturi) pa dodati...
Velški keksVelški keks
01. januar
U dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer, muskatni oraščić i cimet, pa sve promešati. Dodati jaje, mleko i maslac, pa rukama zamesiti testo. Sitno iseckati suve šljive. U testo dodati suvo grožđe...
Keks SuzicaKeks Suzica
10. januar
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Malo premažite tepsiju za pečenje. Radnu površinu posipajte polovinom od ukupne količine šećera i nakon toga odozgo stavite lisnato testo. Posipajte ga preostalim šećerom. Uvijte testo u...
Vanila keksVanila keks
09. mart
Brašno se proseje sa praškom za pecivo. Jaja se zajedno sa solju i šećerom promešaju žičanom mutilicom, U njih se dodaju med, ulje i vanila. U smesu se postepeno dodaje brašno, pri čemu se meša kašikom. Nakon što se...
Keks štangliceKeks štanglice
10. april
Za koru: Mikserom umititi belanca, dodati šećer i mutiti mikserom u čvrst šam. Dodati mleveni keks i lagano izmiksati. Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh srednjih dimenzija. Peći u dobro zagrejanoj rerni...
Keks tortaKeks torta
16. feb.
Prvo pripremiti krem. Zagrejati sveže mleko sa šećerom. Skrob promešati sa malo vode na kašičici. Čim mleko provri, sipati smesu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati maslac, pa mešati dok se ne istopi....
Pohovani keksPohovani keks
25. nov.
Svaki keks se natopi na sekund u hladnom svežem mleku. Između dva keksa se stavlja oko 1 kašika čokolade i blago se pritisne. Potapaju se u umućena jaja i prže se s obe strane u vrelom ulju. Izvade se na kuhinjski...
Najobičniji keksNajobičniji keks
23. nov.
Voda i šećer se mešaju dok se šećer ne istopi, naliva se ulje i ponovo se meša. Dodaje se kiselo mleko, nakon toga počinjemo da dodajemo po malo brašna zajedno s praškom za pecivo i vanilom. Zamesi se meko nelepljivo...
Omlet-keksOmlet-keks
26. maj
Žumanca se umute sa šećerom. Kad se smesa zgusne dodajemo mleko i malo po malo brašna i vanilu. Umutimo belanca na sneg i u njih sipamo drugu smesu, mešamo veoma pažljivo da spadnu. U tiganj ugrejemo maslac, sipamo...
Domaći Jaffa keksDomaći Jaffa keks
26. okt.
1
Želatin stavite u vodu da se aktivira, sok stavite na vatru da se zagreje na oko 50 stepeni, pa dodajte želatin i promešajte. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se želatin stegne. Za to vreme penasto umutite jaja sa...
Banana ovseni keksBanana ovseni keks
11. nov.
Fine ovsene pahuljice se natope u vodi 1 sat. U ovsene pahuljice dodajem dve izgnječene banane. Meša se i dodaje se kokosovo brašno i istopljeno kokosovo ulje. U posudu se stavlja papir za pečenje. Od smese se...
Običan čajni keksObičan čajni keks
28. jun
Izvadite meso na sobnu temperaturu, da se opusti i postane mekano. Isecite ga na kocke u veliku posudu. Stavite ostale sastojke i zamesite meko testo. Uvijte ga u streč foliju i ostavite u frižideru 15-20 minuta....
Keks krem FantazijaKeks krem Fantazija
01. maj
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, šećer i koru limuna. Promešajte dok se šećer ne istopi. Ne mešajte mikserom, dovoljno je samo kašikom. Pripremite 4 dezertne čaše ili posudice. Na dnu svake stavite po jednu kašiku pavlake...
Sočne keks kockeSočne keks kocke
10. april
Za koru: Belanca i žumanca odvojiti u zasebne posude, pa u belanca dodati jedan prstohvat soli i umutiti mikserom.Zatim dodati šećer i dobro umutiti mikserom dok se šećer ne otopi. U umućenu smesu postepeno dodavati žumanca...
Praznični vanila keksPraznični vanila keks
03. dec.
Brašno, šećer i vanila se sjedine. U njih se dodaje maslac, koji se prethodno istopi u mikrotalasnoj. Smesa se meša kašikom, sledi jaje i testo za božićne kolače se domesi rukom. Stavlja se u zamrzivač na pola sata...
Keks od bundeveKeks od bundeve
29. januar
2
U posudi umutite jaja. U drugoj posudici izgnječite bundevu i dodajte je u umućena jaja. Isecite urme na male parčiće i dodajte ih sa ostalim sastojcima. Promešajte dobro i u posudi za pečenje oblikujte keks od dobijene...
Ljubavna keks tortaLjubavna keks torta
26. feb.
Mleko se ostavlja da provri zajedno sa maslacem, margarinom i šećerom. Malo po malo se dodaje griz, uz neprestano mešanje. Ne treba da bude mnogo gusto. Sklanja se sa ringle i podeli se na dva dela. U jedan se...
Keks torta GarašKeks torta Garaš
12. mart
Na tihoj vatri (ili pari) rastopite maslac i 200 g čokolade. Dodajte sveže mleko i promešajte smesu dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite posudu sa strane. U drugoj posudi izmrvite keks rukama. Pomešajte ih sa...