Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najbolji filovi za keks tortuKeks torta može biti najjednostavniji i najukusniji domaći desert. Možete je pripremiti na mnogo načina - da koristite dostupne sastojke, a ako želite nešto posebno, uvek možete improvizovati.
Postoji mnogo recepata...
31. dec.
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Pirinčani keksUključite rernu da se zagreva na 180°C sa ventilatorom.
U posudi pomešajte sve sastojke i izmešajte dok se ne dobije lepljivo testo.
Mokrim rukama pravite loptice veličine oraha i poređajte kolačića u nauljenu tepsiju...
26. avgust
Engleski keksRastvorite kvasac u malo mlake vode i ostavite da naraste.
Istopite maslac na sobnoj temperaturi i razbijte jaja.
Dodajte kiselo mleko i kvasac. Promešajte.
Dodajte brašno i zamesite dok ne dobijete glatko testo....
25. januar
Puding keksKašikom umutite penasto margarin sa prah šećerom, dodajte prah puding od vanile, ekstrakt vanile, nastavite sa mućenjem i na kraju postepeno dodajte brašno.
Kada sve dobro sjedinite, ostavite u frižider oko 10-15 min....
13. mart
Šah keksOstavite maslac na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se opusti. U posudi zamesite testo od navedenih proizvoda.
Gotovo testo podelite na tri jednaka dela. U jedan deo stavite kakao u prahu i crnu čokoladu, koju ste sitno...
19. april
1
Domaći keksMeki maslac se muti dobro sa šećerom u vazdušast krem.
Dodaju se jaja jedno po jedno i dobro se muti.
Sledi kiselo mleko sa soda bikarbonom ugašenom u njemu, kao i vanilama.
U sredinu prosejanog brašna sa solju sipajte...
11. maj
Speculaas keksU dublju posudu pomešati brašno sa svim mlevenim začinima, dodati prstohvat soli, narendanu koru limuna, prašak za pecivo i seckane bademe, pa sve promešati.
U drugoj posudi staviti maslac (na sobnoj temperaturi) pa dodati...
29. dec.
Velški keksU dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, šećer, muskatni oraščić i cimet, pa sve promešati.
Dodati jaje, mleko i maslac, pa rukama zamesiti testo.
Sitno iseckati suve šljive. U testo dodati suvo grožđe...
01. januar
Keks SuzicaZagrejte rernu na 200 stepeni. Malo premažite tepsiju za pečenje. Radnu površinu posipajte polovinom od ukupne količine šećera i nakon toga odozgo stavite lisnato testo.
Posipajte ga preostalim šećerom. Uvijte testo u...
10. januar
Vanila keksBrašno se proseje sa praškom za pecivo.
Jaja se zajedno sa solju i šećerom promešaju žičanom mutilicom, U njih se dodaju med, ulje i vanila.
U smesu se postepeno dodaje brašno, pri čemu se meša kašikom. Nakon što se...
09. mart
Keks štangliceZa koru: Mikserom umititi belanca, dodati šećer i mutiti mikserom u čvrst šam. Dodati mleveni keks i lagano izmiksati.
Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh srednjih dimenzija. Peći u dobro zagrejanoj rerni...
10. april
Keks tortaPrvo pripremiti krem. Zagrejati sveže mleko sa šećerom. Skrob promešati sa malo vode na kašičici.
Čim mleko provri, sipati smesu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati maslac, pa mešati dok se ne istopi....
16. feb.
Pohovani keksSvaki keks se natopi na sekund u hladnom svežem mleku.
Između dva keksa se stavlja oko 1 kašika čokolade i blago se pritisne.
Potapaju se u umućena jaja i prže se s obe strane u vrelom ulju.
Izvade se na kuhinjski...
25. nov.
Najobičniji keksVoda i šećer se mešaju dok se šećer ne istopi, naliva se ulje i ponovo se meša.
Dodaje se kiselo mleko, nakon toga počinjemo da dodajemo po malo brašna zajedno s praškom za pecivo i vanilom.
Zamesi se meko nelepljivo...
23. nov.
Omlet-keksŽumanca se umute sa šećerom. Kad se smesa zgusne dodajemo mleko i malo po malo brašna i vanilu.
Umutimo belanca na sneg i u njih sipamo drugu smesu, mešamo veoma pažljivo da spadnu.
U tiganj ugrejemo maslac, sipamo...
26. maj
Domaći Jaffa keksŽelatin stavite u vodu da se aktivira, sok stavite na vatru da se zagreje na oko 50 stepeni, pa dodajte želatin i promešajte.
Ostavite u frižideru nekoliko sati da se želatin stegne. Za to vreme penasto umutite jaja sa...
26. okt.
1
Banana ovseni keksFine ovsene pahuljice se natope u vodi 1 sat.
U ovsene pahuljice dodajem dve izgnječene banane.
Meša se i dodaje se kokosovo brašno i istopljeno kokosovo ulje.
U posudu se stavlja papir za pečenje.
Od smese se...
11. nov.
Običan čajni keksIzvadite meso na sobnu temperaturu, da se opusti i postane mekano.
Isecite ga na kocke u veliku posudu. Stavite ostale sastojke i zamesite meko testo.
Uvijte ga u streč foliju i ostavite u frižideru 15-20 minuta....
28. jun
Keks krem FantazijaU posudi pomešajte kiselu pavlaku, šećer i koru limuna. Promešajte dok se šećer ne istopi. Ne mešajte mikserom, dovoljno je samo kašikom.
Pripremite 4 dezertne čaše ili posudice. Na dnu svake stavite po jednu kašiku pavlake...
01. maj
Sočne keks kockeZa koru:
Belanca i žumanca odvojiti u zasebne posude, pa u belanca dodati jedan prstohvat soli i umutiti mikserom.Zatim dodati šećer i dobro umutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
U umućenu smesu postepeno dodavati žumanca...
10. april
Praznični vanila keksBrašno, šećer i vanila se sjedine.
U njih se dodaje maslac, koji se prethodno istopi u mikrotalasnoj.
Smesa se meša kašikom, sledi jaje i testo za božićne kolače se domesi rukom.
Stavlja se u zamrzivač na pola sata...
03. dec.
Keks od bundeveU posudi umutite jaja.
U drugoj posudici izgnječite bundevu i dodajte je u umućena jaja.
Isecite urme na male parčiće i dodajte ih sa ostalim sastojcima.
Promešajte dobro i u posudi za pečenje oblikujte keks od dobijene...
29. januar
2
Ljubavna keks tortaMleko se ostavlja da provri zajedno sa maslacem, margarinom i šećerom.
Malo po malo se dodaje griz, uz neprestano mešanje.
Ne treba da bude mnogo gusto.
Sklanja se sa ringle i podeli se na dva dela.
U jedan se...
26. feb.
Keks torta GarašNa tihoj vatri (ili pari) rastopite maslac i 200 g čokolade.
Dodajte sveže mleko i promešajte smesu dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite posudu sa strane.
U drugoj posudi izmrvite keks rukama.
Pomešajte ih sa...
12. mart