Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kineska pogačaUgrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da...
29. mart
Kineska anđelikaSastav kineske anđelike
U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
12. april
Kineska supa sa makaronamaMakarone se skuvaju u posoljenoj vodi 6-8 minuta. Meso i klice se iseku na ivice. Bujon se stavlja da provri.
Suvane makarone se procede i dodaju se u bujon zajedno sa mesom, klicama i kupusom. Supa se kuva 2-3 minuta...
21. sep.
Kineska ljuto-kisela supaPrvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus.
Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa...
23. okt.
Sos za jela sa povrćemOperemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga...
04. feb.
Žižula - Kineska urmaJoš u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
04. maj
Kineska kaša od pirinča (congee)Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente.
U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži.
Sipa se soja...
28. mart
Kineski KupusKineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici.
Štetnost kineskog kupusa
U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
27. jun
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaKoličina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća.
Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice.
Paradajz krupnije izrendajte....
03. okt.
Sos od koprive za jela od povrćaOčistite listove koprive i sitno ih naseckajte.
U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta.
Na samom...
30. avgust
Kineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcimaPirinčanu fidu stavljamo u vrelu vodu i kuvamo oko dva minuta, nakon toga operemo hladnom vodom i ocedimo.
Krastavce i šargarepu očistimo i sečemo na trakice ili tanke štapiće.
U posudi pomešamo pirinčanu fidu i povrće...
26. jul
Hipoalergena glavna jelaAlergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
03. januar
Omiljena jela sa tikvicamaTikvice su dobro poznato povrće na anšim prostorima. Pošto su to niskokalorična i lagana hrana, a takođe i sezonsko povrće za prolećno doba, većina nacionalnih balkanskih jela sa tikvicama su prolećna jela.
Za razliku...
08. mart
Svetski poznata nemačka jelaNemačka kuhinja je sve, samo ne dijetalna. Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine. Visokokalorična i raznovrsna nemačka kuhinja je sposobna da iskuša i najstrože apstinente....
03. feb.
Predlozi za praznična jelaPraznici su jedna od prilika koja nam daje mogućnost da provedemo neko vreme sa porodicom i prijateljima u užurbanoj svakodnevici.
A puna praznična trpeza je mesto koje okuplja mlade i stare oko ukusnih božićnih jela...
11. januar
Najpopularnija jela turske kuhinjeTurska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda.
Ćevapa, pilava, musaka, supa, salata, predjela, pita i bureka...
22. jun
Deset najpoznatijih italijanskih jelaItalijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa. Šarena je, mirisna, fascinantna....
29. jul
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
11. okt.
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloPredstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
26. maj
Trikovi za popravljanje preslanog jelaDa je bolje da je jelo neslano nego preslano je dobro poznata činjenica. Pravilna količina soli pojačava ukus svakog jela, a višak ga može samo pokvariti.
Ali, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova...
08. avgust
Koja su omiljena jela Rumuna?Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt.
Rumuni u svojoj...
27. sep.
Ukusna posna jela iz rernePostoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku.
Ovde ne možemo...
07. avgust
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromSlatki krompir, nazvan još i batat, ne nalazi se među najkonzumiranijim namirnicama na našim prostorima.
Ali uprkos tome, tokom poslednjih godina, našao je mesto među tradicionalnim proizvodima kao što je pasulj, ...
30. mart