Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kineska pogačaKineska pogača
29. mart
Ugrevamo vodu i dodajemo šećer i kvasac. Sačekamo malo da nadođe i dodajemo so. Prosevamo brašno i pravimo udubljenje, u koje sipamo smesu sa kvascem. Umesimo ne mnogo tvrdo testo i uvijamo mokrom krpom. Ostavljamo da...
Kineska anđelikaKineska anđelika
12. april
Sastav kineske anđelike U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
Kineska supa sa makaronamaKineska supa sa makaronama
21. sep.
Makarone se skuvaju u posoljenoj vodi 6-8 minuta. Meso i klice se iseku na ivice. Bujon se stavlja da provri. Suvane makarone se procede i dodaju se u bujon zajedno sa mesom, klicama i kupusom. Supa se kuva 2-3 minuta...
Kineska ljuto-kisela supaKineska ljuto-kisela supa
23. okt.
Prvo što treba da uradimo je da potopimo pečurke u vodu. Nakon što odstoje 30 minuta u šerpi, sipajte bujon, so, soja sos, vodu od pečuraka i narezane na trakice pečurke i bambus. Kuvamo na jakoj vatri dok ne proključa...
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Operemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom. Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga...
Žižula - Kineska urmaŽižula - Kineska urma
04. maj
Još u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
Kineska kaša od pirinča (congee)Kineska kaša od pirinča (congee)
28. mart
Luk i beli luk se iseku na sitno. Pečurkama se odstrane panjevi i glavni deo se seče na tanke lente. U zagrejanom ulju se zaprže luk, beli luk i pečurke. Nakon toga se dodaje opran pirinač da se zaprži. Sipa se soja...
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Kineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici. Štetnost kineskog kupusa U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
Količina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća. Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice. Paradajz krupnije izrendajte....
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Očistite listove koprive i sitno ih naseckajte. U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta. Na samom...
Kineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcimaKineska salata sa pirinčanom fidom i krastavcima
26. jul
Pirinčanu fidu stavljamo u vrelu vodu i kuvamo oko dva minuta, nakon toga operemo hladnom vodom i ocedimo. Krastavce i šargarepu očistimo i sečemo na trakice ili tanke štapiće. U posudi pomešamo pirinčanu fidu i povrće...
Kineska jaja u čaju (Ča en man)Kineska jaja u čaju (Ča en man)
26. jun
1
Kineska jaja u čaju (Ča en man) su gotova....
Hipoalergena glavna jelaHipoalergena glavna jela
03. januar
Alergije su bolesti modernog vremena. Razvijaju se iz različitih razloga, a mnogi alergeni se nalaze u hrani. Istovremeno, mnogi proizvodi zdrave hrane preporučuju se za suzbijanje simptoma alergija i nazivaju se hipoalergenom...
Omiljena jela sa tikvicamaOmiljena jela sa tikvicama
08. mart
Tikvice su dobro poznato povrće na anšim prostorima. Pošto su to niskokalorična i lagana hrana, a takođe i sezonsko povrće za prolećno doba, većina nacionalnih balkanskih jela sa tikvicama su prolećna jela. Za razliku...
Svetski poznata nemačka jelaSvetski poznata nemačka jela
03. feb.
Nemačka kuhinja je sve, samo ne dijetalna. Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine. Visokokalorična i raznovrsna nemačka kuhinja je sposobna da iskuša i najstrože apstinente....
Predlozi za praznična jelaPredlozi za praznična jela
11. januar
Praznici su jedna od prilika koja nam daje mogućnost da provedemo neko vreme sa porodicom i prijateljima u užurbanoj svakodnevici. A puna praznična trpeza je mesto koje okuplja mlade i stare oko ukusnih božićnih jela...
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Turska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda. Ćevapa, pilava, musaka, supa, salata, predjela, pita i bureka...
Deset najpoznatijih italijanskih jelaDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa. Šarena je, mirisna, fascinantna....
Drevna kineska dijeta koja leči kamen u žučiDrevna kineska dijeta koja leči kamen u žuči
11. okt.
Dijeta u kineskoj medicini je iz procedura koje su se koristile u drevnim vremenima od strane mnogih naroda. Do dana današnjeg, veliki broj poštovalaca te tehnike je uspešno prilaže....
Kineski eliksir zdravlja koji restartuje teloKineski eliksir zdravlja koji restartuje telo
26. maj
Predstavljamo vam jedan čudesan eliksir kineskog travara koji otklanja oštećene ćelije u telu i usporava njihov rast. Uzimajte eliksir tokom tri meseca i zdravlje svih organa će se poboljšati. On je kao čudo!...
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jela
08. avgust
Da je bolje da je jelo neslano nego preslano je dobro poznata činjenica. Pravilna količina soli pojačava ukus svakog jela, a višak ga može samo pokvariti. Ali, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova...
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Ukusna posna jela iz rerneUkusna posna jela iz rerne
07. avgust
Postoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku. Ovde ne možemo...
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromNeodoljiva jela sa slatkim krompirom
30. mart
Slatki krompir, nazvan još i batat, ne nalazi se među najkonzumiranijim namirnicama na našim prostorima. Ali uprkos tome, tokom poslednjih godina, našao je mesto među tradicionalnim proizvodima kao što je pasulj, ...