Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KrastavacGajenje krastavca u plasteniku se uvelo za vreme Luja XIV. Koloniuatori su preneli krastavac u SAD. Prvi put su se krastavci marinirali u Španiji, kada su ga rimski imperatori doneli u ovu zemlju....
18. maj
1
Osvežavajuća krastavac salataSalatu od krastavca preručiti u činiju za posluživanje.
Osvežavajuću krastavac salatu dobro rashladiti, pa poslužiti....
01. avgust
Divlji krastavacDivlji krastavac /Ecballium elaterium/ je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice bundeva. Ova biljka je poznata pod nazivima strcaljka, morski krastavac, kineski krastavac....
23. april
Zapadnoindijski KrastavacNakon 25 - 30 dana se biljka može presaditi u plastenik. Pre sađenja, zemljište se može kultivisati na dubini od 15 - 20 cm....
08. dec.
Meksički KrastavacInače meksički krastavac može da se čuva dugo. Drži se u frižideru. Može da se sačuva tako nekoliko meseci.
Sastav meksičkog krastavca
U sastavu meksičkog krastavca se krije gomila korisnih materija....
28. sep.
Krastavac sa nadevom od siraDobijenom smesom napuniti svih 8 delova krastavca. Posuti bosiljkom.
Krastavac sa nadevom od sira servirati i poslužiti....
28. sep.
Krastavac punjen kiselim mlekom i siromOvom smesom sam napunila čašice krastavca i ukrasila sam maslinama.
Krastavac punjen kiselim mlekom i sirom sam prelila maslinovim uljem.
Sjajno predjelo za rakiju, neka vam je slatko!...
08. dec.
Šta sadrži krastavac?100 g krastavaca sadrže:
proteini - 0,8 g
masti - 0,1 g
ugljeni hidrati - 2,5 g
Energetska vrednost - 14 kcal
Pored toga, 100 g krastavaca sadrže: 1 g dijetetskih vlakana i 95 g vode....
10. april
Zašto krastavci imaju gorak ukusŠansa da neki restoran ima gorke krastavce je veoma mala, jer se za njegove potrebe kupuju krastavci iz plastenika, a ne iz bašte....
27. sep.
Najpopularnije iz grčke kuhinjeТzatzíki - popularan grčki sos, sličan bugarskoj mlečnoj salati, koji se pravi od ovčjeg ili kozjeg kiselog mleka, krastavca, belog luka, maslinovog ulja, soli i malo soka od limuna....
04. dec.
Izvori inulina iz hraneInulin pripada klasi ugljenih hidrata koji se nazivaju fruktani. Fruktani deluju kao prebiotici koji podstiču zdravlje gastrointestinalnog trakta i smanjuju zatvor. Inulin stimuliše zdravlje kostiju tako što poboljšava...
08. dec.
Pijte sok od krastavca i smršajtePrednosti soka od krastavca
- Niskokaloričnost - 1 čaša ima samo 16 kalorija
- Organizam se hidratira na prirodan način. Sok od krastavca je veoma bogat vodom....
20. sep.
Drenjine - jesenja apoteka iz prirodeJedno od najrasprostranjenijeg žbunja u našoj zemlji je dren. Uzgaja se kao dekorativna biljka i raste na mestima sa nadmorskom visinom do 1300 m. Drenjina je plod žbunastog drveća. Crvene je boje, duguljasta i sa vretenastom...
02. april
Karivurst - emblematična kobasica iz BerlinaO umesti bavarskog senfa, prženog hrskavog luka i mariniranih krastavaca (klasičnih sastojaka u nemačkoj kuhinji u to vreme), ona rizikuje sa korišćenjem karija sosa Vočester, koje je pozajmila od bliskih pritanskih vojnika...
03. sep.
Ukusna posna jela iz rernePostoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku.
Ovde ne možemo...
07. avgust
Kivi uklanja holesterol iz telaKivi nije samo vrlo ukusno voće, već pomaže i kod uklanjanja holesterola iz tela. Bogat je nizom važnih mikro elemenata i mineralima, kao i vitaminima A, B i C.
Zanimljiva činjenica koju ne znaju svi je da samo jedan...
23. jun
Neodoljivi deserti iz celog svetaKoliko god da volimo našu tradicionalnu kulinariju, uvek možemo da obogatimo klasične mekike šećerom u prahu i bundevaru nečim interesantnijim. Ovi neodoljivi deserti iz celog sveta će vas naterati da počnete da sanjate...
30. mart
Ukusne ideje iz vatrostalne posudeAko ste ljubitelji kuvanja u vatrostalnoj posudi pogledajte naša dva predloga za ukusno i brzo pripremljena jela u ovoj posudi.
Naš prvi predlog su kotleti napravljeni u vatrostalnoj posudi.
Neophodni sastojci: 4 svinjska...
08. maj
Šta sadrži majonez iz prodavnica?Majonez koji kupujemo u prodavnicama je mešavina nezdravih masti, konzervansa i šećera sumnjivog porekla.
Studija je pokazala da se kupovni majonez priprema uglavnom od sojine, kukuruzne ili druge biljne masti.
Biljna...
22. januar
Pljosnate pogače iz celog svetaPripremanje pogača je jedan od najstarijih zanimanja u svetu. A hleb nasušni se smatra jednim od najdrevnijih proizvoda u ljudskoj istoriji. Prvi dokazi o njegovoj pripremi datiraju iz kasne epohe neolita. Verovatno su...
08. jul
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Kalorije u krastavcu su vrlo ograničene.
Zahvaljujući ovom jedinstvenom hemijskom sastavu, krastavac ima višestruko blagotvorno dejstvo na telo, kao i njegov sok....
28. nov.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom stvaranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Kako...
28. januar
20 tipičnih jela iz bugarske kuhinjeTarator je vrsta hladne supe napravljene od kiselog mleka, vode, sitno iseckanog krastavca, mirođije, istucanog belog luka, ulja i soli.
5. Musaka
Drugo tipično jelo je naša tako voljena musaka....
24. nov.
Telo iz snova u 6 korakaDa li je zbog toga što se bliži leto, ili prosto ono što vidite u ogledalu vam se ne dopada, ponekad kod vas budi želju za promenom. Poslednje je obično povezano sa skidanjem nekog kilograma viška.
E, imamo dobru vest...
21. okt.
Sedam stvari za bacanje iz kuhinjeU kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace.
Loše je da se hrana baca, ali ponekad to mora da se uradi da biste se sačuvali...
31. mart