Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća glava u đuvečariOperite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu.
Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
24. maj
Svinjska glava u đuvečariSvinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova.
Prijatno!...
08. jul
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveJagnjeća glava se može peći i sa folijom. Začini koji idu uz jagnjeću glavu jesu aleva paprika, so i biber. Kada kuvate jagnjeću glavu, onda u vodu stavite biber i lovorov list....
07. mart
Glava od oslića na roštiljuKuvajte tako maksimum minut.
5. Gotovu riblju glavu izvadite u tanjir za serviranje i prelijte začinjenim maslinovim uljem i školjkama. Pospite peršunom i servirajte....
13. jul
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuOperite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce.
Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave.
Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru....
20. okt.
Pita boli glava sa lisnatim testomPrvo pripremiti sastojke za pitu boli glava. Na sitno iseckati šunkaricu, šampinjone i izrendati kačkavalj.
U posebnu činiju umutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati biber i origano po ukusu....
03. maj
Pečena svinjska glava sa kiselim kupusomKuvajte svinjsku glavu oko 2 sata u soku od kiselog kupusa.
Upržite glavu u zagrejanoj masti sa alevom paprikom.
Dinstajte kiseli kupus, koji ste ocedili i isekli na tanke trakice dok ne omekša....
15. dec.
Pečena jagnjeća glava na seoski načinUklonite oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu....
16. mart
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaOperite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe....
13. dec.
Pihtije od svinjske glave u teglamaGlava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju.
Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom.
Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
23. feb.
Supa od jagnjeće glave s graškomJagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
07. jun
Zečije glave sa pirinčem i mladim lukomStavite glave da se kuvaju, kad se stvori pena, skinite je ili zamenite vodu čistom. Vri oko 30 minuta, začinite sa malo.
Skuvane glave izvadite iz bujona....
08. jul
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuSvinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli.
Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
25. jun
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?Od ovako skuvane jagnjeće glave možete pripremiti kurban čorbu od jagnjeće glave, čorbu od jagnjeće glave sa spanaćem ili čak i pečene jagnjeće glave....
04. januar
Pečena svinjska glavaDva dela spojite da dobiju izgled cele glave i stavite u nauljeni pleh, a između njih se stavi sitno iseckani kuvani jezik i sitno seckani beli luk pre nego što se stisnu....
26. januar
Pečena jagnjeća glavaOprane i očišćene jagnjeće glave se stavljaju u šerpu, prelivaju se hladnom vodom, dodaje se kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2-3 zrna pimenta i vezica selena. Stavlja se na ringlu i vri bar 30-40 minuta....
30. maj
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
12. maj
1
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Čorba od ribljih glavaZa riblje glave:
Svi sastojci se stave u ekspres lonac. Nakon što se ventil zavrne, kuva se 20 minuta.
Kad se lonac otvori, izvade se glave i očiste od kostiju, a bujon se pocedi u šerpu i stavi na ringlu....
12. jun
Čorbica od jagnjećih glavaU ekspres lonac se stave jagnjeće glave i preliju se sa litar i po vode. Doda se malo soli, lovorovi listovi, nekoliko zrna bibera i piment. Kuvaju se 40 minuta nakon što provre....
30. avgust
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
02. nov.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeU sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.
U udubljenja u kalupu za mafine (koristiti kalup sa 12 udubljenja) staviti papirne korpice....
09. sep.
2