Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće.
Prijatno!...
11. mart
1
Sos sa pavlakom za kuvanjeU šerpu staviti ulje, dodati margarin i staviti na vatru.Kada se margarin otopi i sjedini sa uljem dodati brašno i upržiti na laganoj vatri.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati....
02. nov.
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMikser isključiti, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati. U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje....
09. sep.
2
Kako smršati sa kuvanim pirinčem?Japanci izbegavaju prženje — skoro sva tradicionalna japanska jela se kuvaju na pari ili samo kuvaju.
I na kraju, Japanci takođe piju puno zelenog čaja....
27. mart
Kakao kolač sa pavlakom za kuvanjePospite šećerom u prahu, pre nego što servirate vaš kakao kolač sa pavlakom za kuvanje....
21. jul
Janija od graška sa svinjetinom za kuvanjePoslužite svinjetinu sa graškom dok je topla i pospite je seckanim peršunom.
Prijatno uz ovu janiju od graška sa svinjetinom za kuvanje!...
14. jun
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
13. dec.
Plantain (banana za kuvanje)U vrelo ulje ubacivati jedan po jedan krug bananae i pržiti sa obe strane. Vaditi na ubruse da se ocedi....
12. maj
1
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
06. avgust
Veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanjeVeoma ukusno je ispao ovaj veganski pečeni krompir sa ovsenom pavlakom za kuvanje. Probajte!...
26. januar
Ekonomična čorba od bundeve sa pavlakom za kuvanjeKrem čorba od bundeve ima slatkast ukus i po želji može da se konzumira sa sirom.
Čorba je jednostavna, sa malo sastojaka i mnogo je hranljiva i ukusna!...
13. okt.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar
Paradajz za kuvanje u teglamaPomeša se sa paradajz sosom i dobro promeša.
Punimo tegle do ivice, u svaku teglu se stavlja po jedna-dve čorbadžijske paprike.
Zatvaraju se novim poklopcima. Ređaju se u dubok pleh, na dno se stavlja stara krpa....
15. avgust
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
28. dec.
Pravilno kuvanje pirinčaJoš jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....
24. feb.
Kuvanje mung pasuljaZatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta.
Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
19. dec.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo....
20. jun
MahlebKoristi od mahleba
Osim što se koristi kao aromatični začin, mahleb se koristi i ko lek za mnoge bolesti. Prema narodnim lekarima on jača celokupni organizam....
14. avgust
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi maslac se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Prva poznata upotreba putera bila je 2000 g. pre Hrista. Gi se brzo integrisao u dijete, u ceremonijalnu praksu...
30. jul
Kuvanje celog petla u Instant PotuMoj cilj prilikom kuvanja celog petla u Insant Potu bio je da se raspada, jer ga ne bih kuvala celog....
10. januar
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
23. april
Saveti za kuvanje artičokeZa osobu koja nema iskustva sa kuvanjem artičoke, ovaj poduhvat može izgledati kao pravo iskušenje....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaKvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
12. nov.
Šarena heljda sa korijanderom i povrćem u posudi za kuvanje pirinčaSipamo je u posudu šerpe za kuvanje pirinča.
U nju dodajemo povrće: kolutiće šargarepe, iskidani karfiol i sitno iseckan krompir, luk, crvene paprike i tikvice....
23. okt.