Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kvas i hleb od kvasaKvas i hleb od kvasa
20. sep.
Nakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
KvasacKvasac
17. sep.
Sastav kvasca Kvasac je dosta bogat vitaminima iz grupe B - B1, B6, B2, B12 kao i mnogim mikroelementima....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaUkusni brzi štapići bez kvasca i mleka
08. mart
U posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo. Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Pivski KvasacPivski Kvasac
16. dec.
Sastav pivskog kvasca Najviše proučeni i poznati sastojci koji čine pivski kvasac su vitamini B grupe - В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9 i В12....
Ruski kvas od dvopekaRuski kvas od dvopeka
20. jul
Odlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste. Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
Tradicionalni kvas od jabukeTradicionalni kvas od jabuke
14. jun
I najzad kvas je gotov....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Ona može da se baci ili da se ponovo ugradi u kvas pri sledećoj dohrani. Toliko od mene. Srećno sa Vašim živim kvasom za hleb i neka Vam je ukusno!...
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaBezglutenski kvasac - suština i upotreba
20. sep.
U posudi sa toplom vodom se istope zajedno šećer i bezglutenski kvasac, smesa se ostavlja da naraste na otprilike 30 minuta. Zatim se dodaju osatli sastojci zajedno sa 1 šoljom vode....
Suvi kvasac - činjenice i primenaSuvi kvasac - činjenice i primena
02. april
Kvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol....
Uštipci bez kvascaUštipci bez kvasca
03. feb.
Gotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom. Mogu se služiti i uz džem. Prijatno!...
Mekike bez kvascaMekike bez kvasca
08. dec.
Umutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju. Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
Pogačice bez kvascaPogačice bez kvasca
01. okt.
Umutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom. Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
Mekane katme bez kvascaMekane katme bez kvasca
01. sep.
Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Umutite jaja i u njih dodajte mleko, so, šećer i 1 šolju vode. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajte. Cilj je da dobijete gustu smesu kao za palačinke. Dobijene katme pecite...
Vazdušasto testo bez kvascaVazdušasto testo bez kvasca
10. avgust
Od gotovog testa bez kvasca rezati komade i pripremati piroške, krofnice, itd....
Domaće prlenke bez kvascaDomaće prlenke bez kvasca
18. feb.
U činiju staviti kiselo mleko, so, šećer i sodu. Sve dobro promešati i dodati brašno. Od dobijene smese se umesi testo. Podeli se na nekoliko delova, koji se razviju. Pospu se brašnom i peku se u rerni, u blago podmazanom...
Obične prlenke bez kvascaObične prlenke bez kvasca
15. feb.
Jaja umutiti i dodati kiselo mleko, u koje smo prethodno dodali sodu. Dobro promešati i dodati brašno i maslinovo ulje. Umesiti testo koje se ne lepi. Razviti u oble tanje pogače, zagrejati ringlu, a tiganj nauljiti...
Brze mekike bez kvascaBrze mekike bez kvasca
20. maj
Brze mekike bez kvasca servirati tople, po želji posute šećerom u prahu....
Razvijena pita bez kvascaRazvijena pita bez kvasca
17. januar
1
Prosejte brašno i sipajte ga u široki pleh, napravite udubljenje u sredini i dodate jso, ulje i sirće, sipajte malo po malo vode dok mesite (ako je potrebno, dodajte još vode), zamesite srednje meko testo (tvrđe od onog za...
Kukuruzni hleb bez kvascaKukuruzni hleb bez kvasca
25. avgust
Posle samo serviramo aromatičan kukuruzni hleb bez kvasca topao!...
Jednostavni hleb bez kvascaJednostavni hleb bez kvasca
14. april
Za ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki....
Jednostavne pogačice bez kvascaJednostavne pogačice bez kvasca
22. jul
Jednostavne, brze i ukusne pogačice bez kvasca! Prijatno!...
Domaća pica bez kvascaDomaća pica bez kvasca
10. april
Brašno prosejte u posudi. Dodajte prašak za pecivo i so. Promešajte. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo. Ostavite da stoji 5 minuta. Gotovo testo razvucite i stavite u namazan pleh. Namažite paradajz pireom. Krastavčiće...
Brze prlenke bez kvascaBrze prlenke bez kvasca
19. jun
Kada su gotove, brze prlenke bez kvasca ponovo premažite sa malo maslaca da omekšaju. Prijatno....
Ravan hleb bez kvascaRavan hleb bez kvasca
17. januar
Tradicionalni hleb bez kvasca se priprema samo od vode i brašna. Ako odlučite da ga obogatite, možete dodati i jaja, so, semenke, čak i malo kiselog kvasca, važno je da ne stavljate kvasac....
Uskršnji kolač bez kvascaUskršnji kolač bez kvasca
22. april
Nakon što izvadimo, posipamo uskršnji kolač bez kvasca šećerom u prahu....