Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije....
Ajkula u belancuAjkula u belancu
06. sep.
Limun se iscedi. Fileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno. Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju...
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuMarinirani kotleti ajkule na roštilju
21. maj
Izvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
Kotlet od ajkule sa belim vinomKotlet od ajkule sa belim vinom
18. april
Riblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna. Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju. Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati. Pola smese...
Ajkula u limunu i peršunuAjkula u limunu i peršunu
24. sep.
Ajkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotleti od ajkule u sosu od senfa i meda
20. jun
Kotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak. U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike...
Kotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompiraKotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira
05. dec.
Kotlet od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira je spreman....
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)
25. okt.
Sipajte ajkulu isečenu na kocke i ostavite da se marinira tokom noći. Sledećeg dana zagrejte obilnu količinu masnoće u dubokom tiganju. Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti....
Kotleti ajkuleKotleti ajkule
17. april
Od limunovog soka, soja sosa i soli se priprema marinada i u nju se stavljaju kotleti ajkule. Ostavljaju se u frižideru na 30 minuta. Iscede se od marinade i blago se suše salveticama....
Prženi kotleti ajkulePrženi kotleti ajkule
27. sep.
Kad kupite paket sa kotletima izvadite ih i poređajte na roštilj da se ocedi voda. Kad se potpuno odmrznu možete odvojiti kožu, zato što ima jak miris od drugih vrsta riba. Pospite sa malo soli i ostavite da odstoji...
Ukusan pohovani file ajkuleUkusan pohovani file ajkule
15. okt.
Isečemo file ajkule na komade. Začinimo sa malo soli i ostavljamo na rešetku ili u đevđir da se lepo ocedi. Pohujemo komade, potpapamo u umućeno jaje, nakon toga uvaljamo u prezle i na kraju ponovo u jaja....
Testenina sa fileom od ajkuleTestenina sa fileom od ajkule
02. nov.
File ajkule se iseče na male komade i doda u tiganj 10 minuta zajedno sa začinima i 1/2 ljute paprike po ukusu. Uklonite sos sa vatre. Špagete ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite....
Kotleti ajkule pohovani u belancuKotleti ajkule pohovani u belancu
24. april
Pospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta. Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Ajkula na marseljski načinAjkula na marseljski način
15. okt.
Maslinovo ulje zagrejte u šerpi i u njemu ispržite crni luk na sitno dok ne postane proziran. Dodajte na male kockice nasečeni paradajz, izgnječeni beli luk, šafran, so, biber i sve prelijte prethodno zagrejanim bujonom...
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso, dok ne bude gotovo....
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso. Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
Kotleti od ajkule pečeni u air fryer-uKotleti od ajkule pečeni u air fryer-u
16. dec.
Nakon što smo filete ajkule dobro odmrzli, začinimo ih biberom i solju. Pre nego što ih stavimo u uređaj, namažemo ga uljem, a zatim stavimo kotlete ajkule....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Ovo konjsko sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon 7 dana....
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Meso sa karfiolom je veoma ukusno....