Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso AjkuleSastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije....
22. sep.
Ajkula u belancuLimun se iscedi. Fileti se posole i uvaljaju se u brašno. Potapaju se u smesu od belanaca, soka od limuna, soli, bibera i belog luka, isečenog na sitno.
Prže se u zagrejanom ulju, pri čemu se pažljivo okreću. Serviraju...
06. sep.
Marinirani kotleti ajkule na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli....
21. maj
Kotlet od ajkule sa belim vinomRiblje kotlete posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa ih preliti sokom od limuna.
Pržiti ih 1-2 minuta sa obe strane u vrućem maslinovom ulju.
Sjediniti sastojke za glazuru u posudi i dobro promešati.
Pola smese...
18. april
Ajkula u limunu i peršunuAjkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra....
24. sep.
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotlete operemo i dobro osušimo. Posolimo i ostavljamo 20 minuta da se začine. Uvaljamo ih u bademovo brašno i otresemo višak.
U odgovarajućoj posudi/takvoj da mogu da stanu svi kotleti odjednom/ ugrejte 2 supene kašike...
20. jun
Kotleti od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompiraKotlet od ajkule u maslinovom ulju sa čipsom od slatkog krompira je spreman....
05. dec.
Pohovani file od ajkule sa marinadom od origana (Bienmesabe)Sipajte ajkulu isečenu na kocke i ostavite da se marinira tokom noći.
Sledećeg dana zagrejte obilnu količinu masnoće u dubokom tiganju.
Filete od ajkule izvadite iz marinade i ocedite od suvišne tečnosti....
25. okt.
Kotleti ajkuleOd limunovog soka, soja sosa i soli se priprema marinada i u nju se stavljaju kotleti ajkule. Ostavljaju se u frižideru na 30 minuta.
Iscede se od marinade i blago se suše salveticama....
17. april
Prženi kotleti ajkuleKad kupite paket sa kotletima izvadite ih i poređajte na roštilj da se ocedi voda.
Kad se potpuno odmrznu možete odvojiti kožu, zato što ima jak miris od drugih vrsta riba.
Pospite sa malo soli i ostavite da odstoji...
27. sep.
Ukusan pohovani file ajkuleIsečemo file ajkule na komade.
Začinimo sa malo soli i ostavljamo na rešetku ili u đevđir da se lepo ocedi.
Pohujemo komade, potpapamo u umućeno jaje, nakon toga uvaljamo u prezle i na kraju ponovo u jaja....
15. okt.
Testenina sa fileom od ajkuleFile ajkule se iseče na male komade i doda u tiganj 10 minuta zajedno sa začinima i 1/2 ljute paprike po ukusu.
Uklonite sos sa vatre.
Špagete ocedite, prelijte hladnom vodom i ponovo ocedite....
02. nov.
Kotleti ajkule pohovani u belancuPospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta.
Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite...
24. april
Guščije mesoGuščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
02. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Ajkula na marseljski načinMaslinovo ulje zagrejte u šerpi i u njemu ispržite crni luk na sitno dok ne postane proziran.
Dodajte na male kockice nasečeni paradajz, izgnječeni beli luk, šafran, so, biber i sve prelijte prethodno zagrejanim bujonom...
15. okt.
Špikovano mesoDobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.
Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
21. avgust
Kotleti od ajkule pečeni u air fryer-uNakon što smo filete ajkule dobro odmrzli, začinimo ih biberom i solju.
Pre nego što ih stavimo u uređaj, namažemo ga uljem, a zatim stavimo kotlete ajkule....
16. dec.
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart