Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Mon d'OrMon d'Or
11. okt.
Mon d'Or u kulinarstvu Mon d'Or može da se servira samostalno ili da se kombinuje sa flašom kvalitetnog vina. Gastronomi su mišljenja da uz njega idu kako bela suva vina tako i crvena....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši. I najbolja domaćica...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje se široko koristi u kulinarstvu. On sadrži dva puta više skroba nego krompir i daje brz osećaj sitosti, zbog toga se koristi posebno u Južnoj Evropi i u mnogim azijskim državama, kao što su Kina i Japan....
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva. Naravno, trenutno država može da se pohvali dosta impresivnijim...
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
DurianDurian
24. nov.
Durian u kulinarstvu Za Evropljane ukus duriana može biti čudan - predstavlja mešavinu belog luka, luka i sira....
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?
01. feb.
Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Koristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom. Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Sa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....
Koristi od čaja od lista lovoraKoristi od čaja od lista lovora
29. jul
U kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo....
Da li je avokado voće ili povrće?Da li je avokado voće ili povrće?
21. dec.
Upravo specifični kvaliteti ukusa čine avokado jednim od najpopularnijih i najsvestranijih voća u kulinarstvu, sa kojim se pripremaju zdrave salate i ukusna jela....
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNeodoljiva grčka jela od patlidžana
26. sep.
Njegov kvalitetan ukus i hranljiva svojstva čine ga široko rasprostranjenim proizvodom u svetu kulinarstva....
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemČaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucem
20. april
Osim u kulinarstvu, čubar se koristi i u narodnoj medicini. Ovaj čaj pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog lupanja srca, kod žeđi od šećerne bolesti, povraćanja, nervoze itd....
LimuntusLimuntus
25. maj
Koristi se kao začin u kulinarstvu, koji ima široku upotrebu....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Po mišljenju mnogih profesionalnih kuvara, jedan od najtežih zadataka u kulinarstvu je priprema ukusnog pirinča, koji pritom treba spolja da izgleda dobro....
MahlebMahleb
14. avgust
Evropsko i američko kulinarstvo koriste ovaj začin najviše u pravljenju Božićnih kolača. U Grčkoj se on koristi u receptima za hleb i za aromatične kolače....
SomSom
01. sep.
Som u kulinarstvu Som je veoma lak za kulinarsku obradu, budući da mu je meso meko, masno i veoma ukusno. Nakon termičke obrade dobija belu boju i lako se odvaja....
Kako i za šta se koristi želatin?Kako i za šta se koristi želatin?
20. dec.
Želatin ima široku primenu u kulinarstvu. On je nezamenjivi pomoćnik u pripremi omiljenih kolača i deserata, želea, kemova, pa čak i grickalica za pivo....