Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzomZapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom
11. sep.
Zapečeni mungo pasulj sa pečurkama i paradajzom je spreman....
Mungo pasuljMungo pasulj
04. jul
Koristi od mungo pasulja Zbog bogatog sadržaja, mungo pasulj se smatra supernamirnicom....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Ako je mung pasulj ceo, biće vam potrebno 40-50 minuta da ga skuvate, a ako je oljušten, 20-30 minuta. Za jednu šolju mungo pasulja potrebno je staviti 3 šolje vrele vode....
Ćuftice od povrća od mungo pasuljaĆuftice od povrća od mungo pasulja
11. sep.
Umutite drugo jaje i umočite ćuftice od pasulja. Ćuftice pržite do zlatne boje, pa ih ocedite od viška masnoće na kuhinjskom papiru. Ćuftice od povrća od mungo pasulja su spremne....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju. Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta. Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Ukusan zreo pasulj u rerniUkusan zreo pasulj u rerni
19. mart
Pasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta). Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
Seoski pasulj u zemljanom loncuSeoski pasulj u zemljanom loncu
12. dec.
Pasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu. Prebacite pasulj u zemljani lonac....
Pasulj u rerni sa ćufticamaPasulj u rerni sa ćufticama
10. avgust
Prelijte zapršku preko pasulja i promešajte. Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima. Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
Posni pasulj u glinenoj posudiPosni pasulj u glinenoj posudi
13. jul
1
Operemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
Beli pasulj s pečenim paprikamaBeli pasulj s pečenim paprikama
06. jun
Kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj. Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj. Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuTradicionalni pasulj u zemljanom loncu
10. feb.
Ostaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike. Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine....
Beli pasulj u krok potuBeli pasulj u krok potu
25. okt.
U četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj. Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....