Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Rižoto u mikrotalasnoj pećiPokrivamo prozračnom folijom i uključujemo rernu na najveću jačinu 10 minuta.
Mešamo pirinač i dodajemo još trećinu bujona. Pokrivamo i uključujemo na 3 minuta....
24. sep.
Pastrmka pečena u mikrotalasnoj pećiPoklopimo posudu i pečemo na najjačoj temperaturi 6-8 minuta.
U sredini pečenja okrećemo ribu sa druge strane....
09. januar
Bundeva pečena u seoskoj pećiMed se nikad ne peče, ne vezano da li je bundeva u peći ili u rerni....
29. mart
Posne sarme u mikrotalasnoj pećiIsečeni na sitno luk i šargarepa se izdinstaju u masnoći 3-4 minuta na 100 posto jačine mikrotalasne i začinjavaju se solju i biberom. Dodaje se pirinač....
12. mart
Kukuruz kuvan u mikrotalasnoj pećiZavrte se na 7-8 minuta, najviše 9 minuta, na punu jačinu mikrotalasne.
I to je to :)
Izvade se i kad se ohlade malo se očiste od omotača.
Serviraju se posuti solju po ukusu....
27. jun
Šaran punjen orasima u mikrotalasnoj pećiŠargarepu sečemo na krugove i kuvamo. Dodajemo ih zajedno sa prezlama u dinstamo luk i orahe. Začinimo solju, biberom, muskantnim oraščićem, peršunom i mirođijom....
04. januar
Punjeno đurđevdansko jagnje, pečeno u pećiNa trpezi obavezno prisustvuje Đurđevdansko jagnje pečeno u peći.
Za paljenje peći zaduženi su muškarci koji je održavaju celu noć. Ujutru, na dugačak prut se stavlja staklena flaša koja se ubacuje u peć....
03. nov.
Cake kod pečenja u pećiPečenje u peći je najbolji način za pečenje hleba i pica, u peći oni dobijaju unikatnu aromu i ukus i mnogo dobro se ispeku.
Za stavljanje hlebova i pica u peć se koristi posebna drvena lopata kojom se oni ubacuju...
25. april
Pita-burek sa korama pečenim u pećiPecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnobraon boju.
Ugrejte oko 250 ml vode dok ne provri. Dodajte maslac. Mešajte dok se ne rastopi.
Ravnomerno prelijte burek tečnošću....
04. januar
Pirinač sa belim vinom u mikrotalasnoj pećiLuk se sitno isecka i dinsta u maslacu 1-1 i 1/2 minuta na 100% jačine mikrotalasne.
Dodaje se pirinač i dinsta još 2 minuta na 100%....
23. okt.
Pica salami sa crnim testom u domaćoj pećiGotovo crno testo vadimo na radnu površinu i mesimo dok se ne dobije meko testo.
Gotovo testo ostavljamo da nadođe. Kada nadođe razvijamo tanku koru veličine peći....
27. januar
Ove namirnice nikako nemojte zagrevati u mikrotalasnoj pećiKoliko god bile ukusne, postoje nemirnice koje se nikako ne zagrevaju u mikrotalasnoj peći, jer im se tako oduzima sva hranljiva vrednost.
Mikrotalasna je dobar saveznik u kuhinji kada je u pitanju zagrevanje hrane,...
27. feb.
Koje orašaste plodove možemo peći?Svo volimo da jedemo orašaste plodove - kao meze, kao dopunu dijeti ili kao omiljenu salatu, desert ili glavno jelo. Orašasti plodovi su veoma važan deo ishrane onih ljudi koji ne jedu termički obrađenu hranu, kao...
16. januar
Alergija na jabukeKoristi od jabuka su neosporne i svima dobro poznate. Među mnogim koristima od ovog voća je i činjenica da se ono ne ubraja u alergene koji su uobičajeni.
Na pitanje da li postoji alergija na jabuke, odgovor je nedvosmislen...
02. nov.
Netolerancija na laktozuMleko i mlečni proizvodi su među osnovnim namirnicama na jelovniku ljudi od rođenja do smrti. Mleko je od pamtiveka osnovna hrana za ljudе.
Međutim, neke osobe ne mogu da uzimaju ovu hranu, pa onda govorimo o netoleranciji...
13. jun
Alergija na lukAlergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam.
Svi znamo koliko je koristan luk. Ali on može da prouzrokuje...
10. nov.
Jaja na oko na slaniniPrebacujemo na tanjir.
U istoj masti pržimo i jaja na oko, jaja prethodno ostavljamo bar sat vremena na sobnoj temeperaturi.
Da bi se lakše stvorio sloj preko žumanaca prelivamo jaja mašću za vreme prženja....
30. mart
Najmirišljaviji sirevi na svetuU svetu se proizvodi ogromna količina sira, i većina ima intenzivnu aromu, a neki sirevi imaju toliko jak miris, da mogu da uznemire neiskusnog kupca.
Čudno, ali najmirišljaviji sirevi imaju najbolji ukus. Skoro svi aromatizovani...
27. nov.
Najegzotičnije voće na svetuSada kada se na policama velikih trgovačkih lanaca mogu naći sve vrste voća, ljubitelji zdrave ishrane mogu da uživaju u svežem voću i povrću tokom cele godine.
Ali čak ni tvrdokorni ljubitelji voća ne mogu se pohvaliti...
24. januar
Najzdraviji napici na svetuU savremenoj svakodnevici reč antioksidans je široko poznata, uglavnom zbog reklame različitih hranljivih proizvoda. Gotovo svaki proizvođač čaja ili kiselog mleka smatra da je obavezan da postavi ikonicu sadrži antioksidanse...
01. mart
Alergija na orašaste plodoveAlergijska reakcija na orašaste plodove može da se pojavi kod sledećih vrsta orašastih plodova: pistaća, lešnika, indijskog oraha, oraha, badema, makadamije, brazilskog oraha, kestena, ličija, pekana, pinjola i drugih...
20. jul
Alergija na pčelinje proizvodeMed je prirodni zaslađivač koji proizvode pčele koristeći nektar iz cvetnih biljaka. Iako je uglavnom šećer, med sadrži i aminokiseline, vitamine i antioksidante. Ovi sastojci čine med prirodnim lekovitim sredstvom....
19. mart
Najpopularniji sirevi na svetuSir je jedna od najstarijih namirnica koja je zadržala svoju ulogu u ljudskoj ishrani i danas je sastavni deo trpeze svakog čoveka.
U egipatskim grobnicama pronađeni su ostaci sira stari preko 4 hiljade godina. Legenda...
15. mart
Najčešće alergije na hranuIzmeđu 50% i 90% svih teških alergijskih reakcija na određenu hranu uzrokuje samo osam proizvoda. Najčešće alergije na hranu su: mleko, jaja, kikiriki i jezgrasto voće, soja, pšenica, riba i morski plodovi.
Najčešće...
25. januar
O alergiji na kikirikiPrema nekim statistikama, svako treće dete i svaka četvrta odrasla osoba pati od alergije. Kikiriki je jedan od najrasprostranjenijih alergena.
Alergijska reakcija može da se dobije nakon konzumacije kikirikija, dodirivanja...
11. nov.