Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pilav sa orzomPrilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir.
Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
05. jul
Pilav sa inćunimaPrebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni.
Pilav sa inćunima je gotov....
30. jul
Pilav sa pačetinomOstavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav.
Za pilav
Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
26. mart
Pilav sa sremušemKuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri.
Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno.
Pirinač oprati i ocediti.
Odvojiti kuvano meso...
14. april
Vegan pilav sa kinoomOperite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte.
U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
14. feb.
Bulgur pilav sa patlidžanomMalo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta.
Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
28. okt.
Pilav sa meksičkom mešavinomZagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
01. feb.
Pilav sa šehrie rezancimaKada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
02. nov.
Pilav sa ribljim filetimaIntegralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi.
Rernu zagrejati na 200°C.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
15. feb.
Pilav od crvenog sočivaNaseckajte luk i upržite ga. Posolite.
Operite sočivo i stavite ga da se kuva sa lukom i vodom da pokrije sočivo. Posolite i začinite čubrom.
Kuvajte na srednje jakoj vatri i pazite da ne zagori.
Skinite sa vatre...
29. jul
Uzbekistanski pilav sa teletinomMeso nasecite na komade i skuvajte ga u slanoj vodi.
Luk nasecite i upržite. Pirinač prodinstajte u istoj masnoći. Prebacite ga u meso. Po potrebi, dolijte još vode.
Šargarepu narendajte. Dodajte je u pirinač i meso...
31. okt.
Pilav sa svinjskim mesomOčistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako.
Nasecite...
10. april
Pilav od bulgura sa pečurkamaGotov pilav sa bulgurom se servira posut svežim peršunom.
Pilav od bulgura sa pečurkama je koristan i ekonomičan recept koji će vam postati omiljeni....
23. sep.
Pileći pilav na grčki načinSkuvamo pile u oko 600 ml vode.
Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.
Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.
Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepa...
04. okt.
Pilav sa fidom i bulguromPropržimo luk i šargarepu u ulju. Posolimo.
Postepeno dodajemo fidu, bulgur, začine i na kraju paradajz.
Sipamo vodu da ne zagori i mešamo dok se ne zgusne....
03. okt.
Birjan pilav sa pilećim fileomGotov nam je prvi sloj pilava. I ovde ja koristim trikove uz pomoć kojih bez problema okrećem svoj pilav.
Na dno tiganja u kojem pravim zapršku pilava stavljam papir za pečenje istog prečnika....
11. okt.
Pilav sa ćuretinom i šafranomPromešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj).
Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!...
11. april
Pilav sa inćunima u đuvečariRibu očistimo od unutrašnjosti, skidamo glave i pažljivo odvajamo filete da ostanu celi. Operemo tekučom vodom.
Očišćeni i oprani pirinač prelivamo sa mnogo vrele vode na 1-1.30 minuta i poklopimo. Nakon toga ocedimo od...
13. maj
Pilav sa pirinčem i sočivomSkuvati supu od kocki sa 600 ml vode. U šerpi na šporetu zagrejati ulje i dodati naseckani crni luk.
Mešati na tihoj vatri, da se blago karamelizuje. Polovinu luka izvaditi na tanjir.
Dodati začine u šerpu, pa pržiti...
12. feb.
Pikantan posni pilav sa kuminomOčistite luk i papriku i isecite ih, luk na sitno, a papriku na sitne kocke. Zagrejte ulje i posudi na ringli na umerenoj temperaturi.
Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pirinač i crvenu papriku. Pržite oko 5 minuta dok...
27. dec.
Turski bulgur pilav sa fidomOstavite pilav da se kuva dok tečnost ne ispari. Začinite crnim biberom i solju.
Propržite fidu sa 1 supenom kašikom maslaca i dodajte u jelo.
Kuvajte turski bulgur pilav sa fidom još 10 minuta....
27. nov.
Pilav sa bulgurom i maslinamaKuvamo posni pilav pet minuta na jakoj vatru dok povremeno mešamo. Nakon toga smanjujemo ringlu, dodajemo masline bez koštica i dinstamo još 10 minuta.
Pilav s bulgurom i maslinama serviramo sa ajranom ili taratorom....
03. avgust
Pilav sa leblebijama i šargarepomPilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom....
19. nov.
2