Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pivski KvasacŠtetnost pivskog kvasca
Lečenje sa pivskim kvascem traje od 1 do 3 meseca. Pivski kvasac se pravi uz pomoć hmelja i obogaćuje se ječmenim malcom....
16. dec.
Kvas i hleb od kvasaNakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
20. sep.
Za i protiv pivskog kvascaPrednosti pivskog kvasca
Pivski kvasac je tipičan favorit onih koji praktikuju vegetarijansku dijetu zbog prisustva proteina i mnogobrojnih vitamina iz grupe B kompleksa, koji obezbeđuje....
18. jun
Kako se pravi pivski kvasac?Osim kao dodatak ishrani, pivski kvasac ima široku primenu i u industriji za proizvodnju piva. U praksi, pivski kvasac se dobija od jednoćelijskih gljivica, zahvaljujući kojima se odvija fermentacija piva....
01. maj
KvasacPivski kvasac je omiljen mnogim sportistima jer moža da poboljša njihova sportska dostignuća. Smatra se da pivski kvasac smanjuje nivo šećera u krvi i poboljšava imunitet....
17. sep.
Za šta se koristi pivski kvasac?Pivski kvasac je jedan od najčešće preporučivanih dodataka ishrani, i za to postoje brojni razlozi. Ali pre nego što objasnimo za šta se koristi pivski kvasac, treba da preciziramo od čega se pravi....
31. maj
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaU posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo.
Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
08. mart
Ruski kvas od dvopekaOdlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste.
Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
20. jul
Brzi i hrskavi pivski krompirićiOljuštite i isečete krompir, kuvate ga ali da ne budu skroz gotov. Ocedite pažljivo. U jednoj posudi pomešate sve navedene sastojke. Treba da se dobije gusta kaša.
Stavite papir za pečenje, sipajte krompir i raspodelite...
27. feb.
Pivski pečeni krompir sa piletinomOperite i očistite piletinu. Stavite je u odvojenu duboku posudu. Dobro utrljajte kožu solju, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Ostavite da odstoji. U međuvremenu oljuštite krompir, operite ga i isecite na ne mnogo debele...
12. sep.
Pivski hleb u mini pekariMaslac rastopimo. Brašno sipamo u mini pekaru i dodajemo sve ostale sastojke, pivo treba da bude na sobnoj tempraturi.
Izaberemo program za srednje pečen hleb....
25. mart
1
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Ona može da se baci ili da se ponovo ugradi u kvas pri sledećoj dohrani.
Toliko od mene. Srećno sa Vašim živim kvasom za hleb i neka Vam je ukusno!...
08. jun
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaU posudi sa toplom vodom se istope zajedno šećer i bezglutenski kvasac, smesa se ostavlja da naraste na otprilike 30 minuta. Zatim se dodaju osatli sastojci zajedno sa 1 šoljom vode....
20. sep.
Suvi kvasac - činjenice i primenaKvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol....
02. april
Uštipci bez kvascaGotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom.
Mogu se služiti i uz džem.
Prijatno!...
03. feb.
Mekike bez kvascaUmutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju.
Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
08. dec.
Pogačice bez kvascaUmutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom.
Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
01. okt.
Mekane katme bez kvascaPomešajte sodu sa kiselim mlekom. Umutite jaja i u njih dodajte mleko, so, šećer i 1 šolju vode.
Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajte.
Cilj je da dobijete gustu smesu kao za palačinke. Dobijene katme pecite...
01. sep.
Vazdušasto testo bez kvascaOd gotovog testa bez kvasca rezati komade i pripremati piroške, krofnice, itd....
10. avgust
Domaće prlenke bez kvascaU činiju staviti kiselo mleko, so, šećer i sodu. Sve dobro promešati i dodati brašno.
Od dobijene smese se umesi testo. Podeli se na nekoliko delova, koji se razviju.
Pospu se brašnom i peku se u rerni, u blago podmazanom...
18. feb.
Obične prlenke bez kvascaJaja umutiti i dodati kiselo mleko, u koje smo prethodno dodali sodu.
Dobro promešati i dodati brašno i maslinovo ulje. Umesiti testo koje se ne lepi.
Razviti u oble tanje pogače, zagrejati ringlu, a tiganj nauljiti...
15. feb.
Brze mekike bez kvascaBrze mekike bez kvasca servirati tople, po želji posute šećerom u prahu....
20. maj
Razvijena pita bez kvascaProsejte brašno i sipajte ga u široki pleh, napravite udubljenje u sredini i dodate jso, ulje i sirće, sipajte malo po malo vode dok mesite (ako je potrebno, dodajte još vode), zamesite srednje meko testo (tvrđe od onog za...
17. januar
1