Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Italijasnki poslastičarski merengItalijasnki poslastičarski mereng
29. jun
Radi se samo mikserom. U posudu miksera se sipaju belanca. Ostavljaju se blizu ringle. U šerpu se sipa voda i dodaje se šećer, stavlja se na umerenu ringlu. Meša se dok se šećer ne rastopi. Čim počne da vri, meri...
Poslastičarski krem od jajaPoslastičarski krem od jaja
02. mart
Malo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd....
Poslastičarski krem sa belom čokoladomPoslastičarski krem sa belom čokoladom
13. maj
Poslastičarski krem sa belom čokoladom je pogodan za torte, kolače. Njime možete da punite kornete, korpice ili petifurije. Takođe je pogodan za glazure kolača i pita....
Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)
24. maj
Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem. Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama....
Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarima
02. januar
Spasovdan slave svi pekari i poslastičari. Slavi se i kao praznik pekara i poslastičara. godine. Prema narodnim verovanjima, danas se prave i poklanjaju obredne pogačice, hleb i kuvana pšenica....
Kako se prave cvetići od šećernog testa?Kako se prave cvetići od šećernog testa?
06. jun
Cveće, figure i nakit od šećerne mase mogu da naprave ne samo poslastičari, već svako ko izjavi želju da dekoriše svoju poslasticu. Šećerno testo je zajedničko otkriće poslastičara iz mnogih zemalja sveta....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Kakva god da je istina, prirodni ukus ganaša postaje omiljeno zanimanje svih poslastičara, kulinara i iskusnijih domaćica....
RatlukRatluk
10. april
Ratluk je poslastičarski proizvod koji se dobija od skroba i vode, koja je zaslađena šećerom. U većini slučajeva se dodaje aroma limuna ili se dodaje ružina voda....
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaSvaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamela
14. januar
Međutim, poslastičari preporučuju da iznenadite svoja čula karamel čizkejkom ili karamel kolačem za današnji slatki praznik....
Glazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela - tehnike, saveti i primena
11. avgust
Neki kuvari i poslastičari dodaju želatin u slatku smesu, ali to pravi kulinari sa iskustvom nikada ne rade....
Krofnice punjene kremomKrofnice punjene kremom
30. mart
U poslastičarski špric staviti krem i puniti krofnice kremom....
Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?
03. januar
Zbog toga ga poslastičari često preferiraju za izradu složenih šara i finih detalja prilikom ukrašavanja torti i kolača....
Legenda o vaniliLegenda o vanili
23. okt.
Ovaj dar koji Meksiko daruje svetu brzo dobija na popularnosti, među kojima pažnju privlači pažnju francuskih poslastičara i vanila postaje popularnija čak i od aroma ruže....
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeUloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinje
30. jul
Međutim, Katerina Mediči stiže u Francusku ne samo u društvu svojih dvorskih dama i služavki, veći i poznatih italijanskih kuvara, vinara, vinogradara, vrtlara, poslastičara itd. koji su zapravo poklon koji je njen otac dao...
Dijetalni kolačići sa kvarkomDijetalni kolačići sa kvarkom
15. mart
Smesu prebacite u poslastičarski špric i oblikujte kolačiće na papiru za pečenje. Kolačiće sa kvarkom pecite prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni otprilike 20-25 minuta dok ne dobiju zlatkastu boju....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Verovatno mislite da je mekano pecivo supersila samo profesionalnih poslastičara, ali to nije istina....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Hajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna? Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....
Šta je nugat?Šta je nugat?
16. januar
Priprema nije među najsloženijim kulinarskim poduhvatima, pa čak i kuvari-poslastičari početnici mogu da iznenade svoje najbliže domaćom nugat alvom....
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaNajukusnija jela sa trpeze slovenskih naroda
10. nov.
Prekomurska gibanica - ovo slovensko jelo može da se definiše kao poslastičarski proizvod koji sadrži sir rikotu, orahe, mak, suvo grožđe, jabuke. Njome bi vas počastili ako odete na odmor u Sloveniju....
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
15. nov.
Smatra se da je prvi put bio pripremljen u vreme Osmanske imperije, kada je sultan naručio svom poslastičaru da pripremi do tada neviđenu poslasticu, kojom će iznenaditi žene u svom haremu....
Kako se kuva sa konvektomatom?Kako se kuva sa konvektomatom?
10. mart
Jedna od njegovih prednosti je što kombinuje nekoliko osnovnih aparata, tipičnih za profesionalnu kuhinju, a za poslastičare je jedan od najvernijih pomoćnika....
Ovseni kolač sa bananama i čokoladomOvseni kolač sa bananama i čokoladom
25. mart
Nakon 3-4 minute he stavite u poslastičarski špric i ukrasite čoko kolač....
Kanoli sa krompiromKanoli sa krompirom
01. januar
Filom napuniti poslastičarski špric, pa puniti kanole....
Voćna krostataVoćna krostata
11. feb.
Poslastičarski krem preliti preko pečene kore, pa poređati naseckano voće po izboru. Dobro rashladiti pre služenja....
FrandžipanFrandžipan
06. jul
Prebacie poslastičarski krem u špric i stavite u frižider na 20 minuta. Sa njim pripremite različie slatkiše, pajove, taralete i druge deserte. Tradicionalni frandžipan je nadev Galet de roa....