Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Italijasnki poslastičarski merengRadi se samo mikserom.
U posudu miksera se sipaju belanca. Ostavljaju se blizu ringle.
U šerpu se sipa voda i dodaje se šećer, stavlja se na umerenu ringlu. Meša se dok se šećer ne rastopi.
Čim počne da vri, meri...
29. jun
Poslastičarski krem od jajaMalo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd....
02. mart
Poslastičarski krem sa belom čokoladomPoslastičarski krem sa belom čokoladom je pogodan za torte, kolače.
Njime možete da punite kornete, korpice ili petifurije. Takođe je pogodan za glazure kolača i pita....
13. maj
Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem.
Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama....
24. maj
Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan slave svi pekari i poslastičari.
Slavi se i kao praznik pekara i poslastičara. godine. Prema narodnim verovanjima, danas se prave i poklanjaju obredne pogačice, hleb i kuvana pšenica....
02. januar
Kako se prave cvetići od šećernog testa?Cveće, figure i nakit od šećerne mase mogu da naprave ne samo poslastičari, već svako ko izjavi želju da dekoriše svoju poslasticu.
Šećerno testo je zajedničko otkriće poslastičara iz mnogih zemalja sveta....
06. jun
Kako da napravimo savršen ganašKakva god da je istina, prirodni ukus ganaša postaje omiljeno zanimanje svih poslastičara, kulinara i iskusnijih domaćica....
03. sep.
RatlukRatluk je poslastičarski proizvod koji se dobija od skroba i vode, koja je zaslađena šećerom. U većini slučajeva se dodaje aroma limuna ili se dodaje ružina voda....
10. april
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaMeđutim, poslastičari preporučuju da iznenadite svoja čula karamel čizkejkom ili karamel kolačem za današnji slatki praznik....
14. januar
Glazura od karamela - tehnike, saveti i primenaNeki kuvari i poslastičari dodaju želatin u slatku smesu, ali to pravi kulinari sa iskustvom nikada ne rade....
11. avgust
Koja se čokolada koristi za pravljenje fondana?Zbog toga ga poslastičari često preferiraju za izradu složenih šara i finih detalja prilikom ukrašavanja torti i kolača....
03. januar
Legenda o vaniliOvaj dar koji Meksiko daruje svetu brzo dobija na popularnosti, među kojima pažnju privlači pažnju francuskih poslastičara i vanila postaje popularnija čak i od aroma ruže....
23. okt.
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeMeđutim, Katerina Mediči stiže u Francusku ne samo u društvu svojih dvorskih dama i služavki, veći i poznatih italijanskih kuvara, vinara, vinogradara, vrtlara, poslastičara itd. koji su zapravo poklon koji je njen otac dao...
30. jul
Dijetalni kolačići sa kvarkomSmesu prebacite u poslastičarski špric i oblikujte kolačiće na papiru za pečenje.
Kolačiće sa kvarkom pecite prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni otprilike 20-25 minuta dok ne dobiju zlatkastu boju....
15. mart
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofVerovatno mislite da je mekano pecivo supersila samo profesionalnih poslastičara, ali to nije istina....
11. jul
Kako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna?
Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....
03. jul
Šta je nugat?Priprema nije među najsloženijim kulinarskim poduhvatima, pa čak i kuvari-poslastičari početnici mogu da iznenade svoje najbliže domaćom nugat alvom....
16. januar
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaPrekomurska gibanica - ovo slovensko jelo može da se definiše kao poslastičarski proizvod koji sadrži sir rikotu, orahe, mak, suvo grožđe, jabuke. Njome bi vas počastili ako odete na odmor u Sloveniju....
10. nov.
Od čega se pravi ratluk?Smatra se da je prvi put bio pripremljen u vreme Osmanske imperije, kada je sultan naručio svom poslastičaru da pripremi do tada neviđenu poslasticu, kojom će iznenaditi žene u svom haremu....
15. nov.
Kako se kuva sa konvektomatom?Jedna od njegovih prednosti je što kombinuje nekoliko osnovnih aparata, tipičnih za profesionalnu kuhinju, a za poslastičare je jedan od najvernijih pomoćnika....
10. mart
Ovseni kolač sa bananama i čokoladomNakon 3-4 minute he stavite u poslastičarski špric i ukrasite čoko kolač....
25. mart
Voćna krostataPoslastičarski krem preliti preko pečene kore, pa poređati naseckano voće po izboru.
Dobro rashladiti pre služenja....
11. feb.
FrandžipanPrebacie poslastičarski krem u špric i stavite u frižider na 20 minuta.
Sa njim pripremite različie slatkiše, pajove, taralete i druge deserte.
Tradicionalni frandžipan je nadev Galet de roa....
06. jul