Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Domaća praška šunkaDomaća praška šunka
10. dec.
U šerpu stavljamo vodu i suve začine, čim provri kuvamo 1-2 minuta. Pomoću šprica punimo svinjski but (vrat, plećku) delom marinade. Preostalom marinadom prelivamo meso i ostavljamo u frižideru 4 dana, okrećući meso...
Kolač bez praška za pecivoKolač bez praška za pecivo
22. avgust
Ukusan i jednostavana kolač bez praška za pecivo, savršen za kafu sa prijateljicama :)...
Originalne japanske palačinke bez praška za pecivoOriginalne japanske palačinke bez praška za pecivo
25. jun
Originalne japanske palačinke bez praška za pecivo se mogu servirati sa džemom, marmeladom ili sirom. Odličan recept za palačinke, neka vam je ukusno!...
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako da se izborimo sa prašinom u kući
12. jun
Tako ćete uticati na količine prašine, koje će se skupiti u vašem krevetu. Kada brišete prašinu, uvek koristite vlažnu krpu. Suva krpa samo ranosi prašinu, ne upija ništa i vraća prašinu gde je i bila....
Koliko praška za pecivo ide u kolač?Koliko praška za pecivo ide u kolač?
16. januar
Koliko se praška za pecivo stavlja u kolač – pogledajte u sledećim redovima: Koliko praška za pecivo treba da stavite u kolač?...
Koliko se praška za pecivo i sode bikarbone stavlja na 1 kg brašna?Koliko se praška za pecivo i sode bikarbone stavlja na 1 kg brašna?
14. april
Koji je tačan odnos praška za pecivo i 1 kg brašna? Uopšteno govoreći, koristi se između 40 i 50 grama praška za pecivo (ili oko 15 g sode bikarbone) po kilogramu brašna....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Od svog boravka u prostoriji snopići će se presušiti i biće prekriveni prašinom....
Mimolet SirMimolet Sir
16. dec.
Prodavci sira se šale da ako skinete prašinu sa kore kruga sira i premestite je na novo mesto nekoliko sati kasnije, sir će biti zaražen grinjama....
4 najskuplja hranljiva sastojka na svetu4 najskuplja hranljiva sastojka na svetu
01. avgust
Šafran Ovaj aromatični začin je osušen prašnik cveta šafran. Svaki cvet proizvodi smao tri prašnika, od kojih svaki treba ručno da se ubere i da se osuši prirodnim putem....
Trikovi za čišćenje paročistačem u kuhinjiTrikovi za čišćenje paročistačem u kuhinji
01. avgust
Čišćenje prašine sa polica i ormara. Prašina koja se sakuplja u kuhinji je kao nijedna druga, zato što je lepljiva od nagomilanih masnoća za kuvanje....
Šafran - najskuplji među začinimaŠafran - najskuplji među začinima
27. april
Ponekad sadrži i prašinu od smrvljene cigle, obojenog kukuruza i svega što bi moglo više ili manje da liči na poznati crveni začin....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Tamo se nakuplja mnogo prašine i mora se ukloniti najmanje nekoliko puta godišnje. Čišćenje se vrši običnim usisivačem sa odgovarajućim priključkom za uske prostore....
Prašak za pecivoPrašak za pecivo
24. april
Sastav kupljenog praška za pecivo U kesiici praška za pecivo, koji kupujete u prodavnici, često možete sadržati različite sastojke sode bikarbone i limuntus....
Treba li da se pečurke ljušte i čiste i kako se to radi?Treba li da se pečurke ljušte i čiste i kako se to radi?
13. dec.
Čak i ako su dobro očuvane i upakovane, pečurke mogu imati tragove prašine i prljavštine, a pečurke ubrane u šumi mogu imati zemlju, travu ili insekte....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Nakon što su nekoliko sati bili namočeni, sa orašastih plodova spada prašina, ostatak materija i tanini kože. Poželjno je da ukoliko orašasti plodovi treba da prestoje duže vreme u vodi, da je na nekoliko sati menjate....
Očistite kuću pomoću soliOčistite kuću pomoću soli
01. april
Čak se ni prašina ne lepi toliko mnogo na površine obrisane slanom vodom. Međutim, preduzmite neke mere predostrožnosti....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Kuglof sa svežim mlekom Potrebni sastojci: 4 jaja, 2 šolje šećera, 1 šolja ulja, 1 šolja svežeg mleka, 2 i 1/2 šolje brašna, sjedinjene sa 1 kesicom praška za pecivo....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Isečenu mirođiju odozgo možete prekriti listom papira, da ne bi padala prašina. Kada je mirođija osušena, ona se stavlja u staklene tegle kako bi sačuvala svoj privlačan izgled i svoju aromu i da ne upije vlagu....
Konzervisana kopriva u teglamaKonzervisana kopriva u teglama
29. jun
Operite koprivu tekućom vodom obilno da padne sva prašina. Možete se koristiti cediljkom. Stavite je u duboku posudu i prelijte vrelom vodom oko 10 minuta....
Ideje za ukusan doručak za pola sataIdeje za ukusan doručak za pola sata
27. feb.
Sledeći recept je za palačinke - stavite 200 g brašna i napravite udubljenje u sredini, pa u nju stavite 1 kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli....
Koje namirnice su alergeni?Koje namirnice su alergeni?
09. jun
Neki ljudi dobijaju alergijske reakcije ne samo na kozmetiku, polen, prašinu, već i na hranu. Ove alergijske reakcije su jedne od najčešćih....
Da li je prašak za pecivo štetan?Da li je prašak za pecivo štetan?
27. jul
/undefined Štete od praška za pecivo su u velikoj meri preuveličane....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Da biste ih zaštitili od insekata i prašine, možete ih pokriti gazom. Kada bude spremno, prelijte vrelom vodom sušeno voće ne duže od 3 sekunde da biste bili sigurni da nema larvi i buba....
Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočiva
22. januar
Pre kuvanja sočivo operite pod mlazom tekuće vode, kako biste uklonili prašinu. Za kuvanje je potrebna voda - 3 šolje vode na 1 šolju sočiva (ne važi za konzervirano)....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Obrada je neophodna za čišćenje velikih i malih listova od prašine, prljavštine, malih insekata - mrava i pauka....