Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GlukozaminNa tržištu se glukozamin može naći u 3 osnovna oblika - H - acetil glukozamin, glukozamin sulfat i glukozamin hidrohlorid, gde je najčešći oblik glukozamin sulfat....
02. januar
Primena štapića cimetaŠtapići cimeta imaju široku primenu, osim toga korisni su i veoma prijatne arome....
29. nov.
Primena ljuski od lukaPrimena ljuski od luka
Pre nego što budete koristili ljuske od luka, uverite se da su zdrave i bez oštećenja. Ljuske koje imaju trulež po sebi, gljivice ili vidljiva oštećenja ne treba da se koriste....
24. sep.
Upotreba i primena jabukovog brašnaPo svojoj suštini jabukovo brašno predstavlja sitno mlevene osušene kriškice jabuke. Za pravljenje brašna su potrebne velike i zrele jabuke koje se iseku na tanke komade kako bi se osušili.
Kao što znamo, jabuke su voće...
26. jun
Zeleni orasi - koristi i primenaMalo ljudi zna i upoznato je sa time da zeleni orasi nalaze primenu čak i u kulinarstvu. Tako na primer od njih može da se napravi veoma ukusan kompot ili pak slatko....
15. okt.
Blitva - koristi, svojstva i primenaPosebno je popularna njegova primena u italijanskoj hrani, uključujući rižoto i picu. Švajcarska blitva je možda najpoznatija, ali se sreću njegove sorte, uključujući crvenu i zlatnu....
13. okt.
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka.
Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
04. jun
Suvi kvasac - činjenice i primenaKvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol. Dobijeni...
02. april
Eterična ulja i njihova primenaEterična ulja i njihova primena treba da ude poznata svakoj savremenoj ženi. Još od drevnih vremena su žene koristile eterična ulja ne bi li sačuvale svoju lepotu....
07. feb.
Listovi artičoke - koristi i primenaMeđutim, listovi ovog povrća imaju i druga korisna svojstva koja su našla svoju primenu u narodnoj medicini. Oni igraju ulogu kurativnog i preventivnog sredstva kod brojnih bolesti....
09. feb.
Listovi cvekle - koristi i primenaVećina ljudi jede samo koren cvekle, ne znajući da ni njeni listovi nisu ništa manje korisni. Najčešće se uvode u ishranu životinja na ispaši, ali ako imate određena znanja i prikladne recepte sa cveklom, moći ćete...
13. dec.
Ulje bundeve - koristi i primenaPogledajte još korisnih primena semenki bundeve i za šta je bundeva zaista korisna....
18. nov.
Semenke dunje - koristi i primenaNavikli smo da pre konzumiranja bilo kakvog voća moramo da ga oljuštimo i obavezno mu uklonimo semenke, ako ih ima. Ovaj deo biljaka je obično tvrđi, teško svarljiv i to je razlog zašto se ignoriše i odbacuje. Ovaj postupak...
10. okt.
Listovi dunje - koristi i primenaDunja je dobro poznato voće, koje služi bukvalno za sve. Može se konzumirati sveže, praviti džem, mus, sok, žele ili liker. Od dunja kuvaju čak i rakiju. Pečene dunje su divan desert, a na Pirinejima od njih prave i hleb...
05. okt.
Ulje mente - koristi i primenaNa primer ono odbija iritantne insekte i tako nas štiti od ujeda. Evo i koja su ostala korisna svojstva koje proizvod krije:
Koža postaje sjajna pomoću ulja mente
Ulje mente je pravi eliksir za kožu....
19. sep.
Е252 - definicija, primena i svojstvaSigurno ste u po prodavnicama nailazili na proizvode koji imaju jako dug rok trajanja. To je zbog činjenice što se u njemu nalazi ogromna količina konzervansa i hemikalija koje čuvaju njegovu celovitost i sprečavaju da...
15. avgust
Ulje kima - koristi i primenaKim je jedna od najkorisnijih biljaka i začina. On ima veoma izraženu aromu i u nekim krajevima je poznat kao kimel, divlji anis, divlji komorač.
Kim je biljka koja je višegodišnja biljka iz porodice Štitare. Ne treba...
28. jul
Prednosti i primena zelenih začinaLjudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti.
Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih.
Mirođija - bogata...
11. jun
Ulje konoplje - koristi i primenaPrimena u prehrambenoj industriji
Ulje konoplje ima široku primenu u kulinarstvu u obliku dodatka ishrani ili preliva za salatu....
07. maj
Ulje karanfilića - koristi i primenaPrimene karanfilića
Postoje mnogobrojne primene ulja od karanfilića. Njegovo dodavanje u vašu svakodnevicu je odličan način da prirodno povećate nivo antioksidanasa u telu....
23. feb.
Seme slačice - koristi i primenaDesetine vrsta svima poznatog senfa ima široku primenu u kulinarstvu.
Primena semena slačice u medicinske svrhe
Seme slačice ja bogato fitonutrientima, poznatim i kao glukozinati....
17. januar
Beli cimet - delovanje i primenaZanimljivu primenu belog cimeta su pronašli Indijanci - oni su ga koristili za ribolov, s obzirom na to da je on uspavljivao ribu i mogli su da je lope golim rukama....
18. dec.
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuMeđutim, dok se takav ne pronađe dobro je znati šta predstavlja natrijum benzoat i kakvu primenu nalazi u kulinarstvu. Evo malo informacije po tom pitanju....
10. dec.
Tahini od lešnika - koristi i primenaUz njega idu različite vrste sireva, kao na primer bri, kamamberi, rikota, kao i povrće sa laganijim ukusom, na primer tikvice. Možete da pripremite i testeninu sa pavlakom za kuvanje, tahini i pileće meso....
23. nov.
Napitak od pirinča - koristi i primenaSvaki put kada kuvate pirinač i posle prosipate vodu iz kuvanja, vi se lišavate jednog cenjenog bujona koji se u Aziji - pretežno u Kini smatra pravm eliksirom za zdravlje.
Radi se o vrednom napitku od pirinča koji se...
17. januar