Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GlintvajnSledeći važan sastojak za glintvajn jesu začini. Oni su od velikog značaja, jer zahvaljujući njima glintvajn dobija specifičan ukus....
19. april
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
07. avgust
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Mariniranje bifteka i njegova pripremaOsim toga, ovim korakom pripreme meso dobija na dodatnom ukusu. Ne sme se prepeći jer tada gubi svu svoju sočnost i postaje suv....
29. januar
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOn je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
11. jul
Finese u pripremi špragliVreme za pripremu špargli zavisi od njihove veličine. Tanjim strukovima ne treba više od 2 minuta na tiganju, kada ih pripremate na maslacu ili maslinovom ulju....
03. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Specifičnosti kod pripreme prlenkiPočnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
23. april
Pravila prilikom pripreme čajaKod nas, često užurbani u svakodnevici, pripremamo čaj u kesici, zato što je tako brže. Jedan Kinez ili jedan Japanac bi zbog toga osećao istinsko ogorčenje. Za njih pripremanje čaja predstavlja ritual....
25. sep.
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaKada ga pripremate na roštilju, tiganju ili rerni, ona će čuvati meso da ne izgori....
27. mart
Mitovi o pripremi testeninaPriprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
19. feb.
Suptilnosti kod pripreme sušijaJapanska kuhinja je jedinstvena i privlačna svima koji vole izuzetan, neobičan ukus. Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće.
Tradicionalni suši sastojci su losos, presovani listovi nori alge, plus škampi...
24. feb.
Priprema klasičnog tiramisua korak po korakZa piškote: 24 piškote, 4 supene kašike kakaoa, 1 šolja espresa, 1 šolja Marsala (ili liker od badema), 1 supena kašika šećera
Način pripreme: Prvi korak je priprema sastojaka....
15. mart
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaPrilikom pripreme majoneza od soje, kuva se soja ili sojino brašno. Priprema se homogena kaša u koju se dodaju dodatni stabilizatori - proizvodi prethodno natopljeni vodom....
29. okt.
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeIdealna francuska palačinka - toliko tanka, da je nemoguće bacati je - se priprema vrlo jednostavno. Potreban vam je tiganj sa ravnim dnom....
20. jul
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Ovo je jedna doza, a priprema veće količine je samo povećavanje količina u istom odnosu, što je vrlo važno poštovati....
08. okt.
Šta je daifuku i kako se priprema?Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje)
Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha
Način pripreme...
04. maj