Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

GlintvajnGlintvajn
19. april
Sledeći važan sastojak za glintvajn jesu začini. Oni su od velikog značaja, jer zahvaljujući njima glintvajn dobija specifičan ukus....
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Priprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Mariniranje bifteka i njegova pripremaMariniranje bifteka i njegova priprema
29. januar
Osim toga, ovim korakom pripreme meso dobija na dodatnom ukusu. Ne sme se prepeći jer tada gubi svu svoju sočnost i postaje suv....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
On je izuzetno ukusan i izgleda neverovatno nakon svakog načina pripreme. Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Priprema i začinjavanje mlevene junetine Ako ste odlučili da napravite mleveno meso kod kuće, onda kada dođete kući, treba da operete meso i očistite ga od žilica i opni....
Finese u pripremi špragliFinese u pripremi špragli
03. jul
Vreme za pripremu špargli zavisi od njihove veličine. Tanjim strukovima ne treba više od 2 minuta na tiganju, kada ih pripremate na maslacu ili maslinovom ulju....
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenki
23. april
Počnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Kod nas, često užurbani u svakodnevici, pripremamo čaj u kesici, zato što je tako brže. Jedan Kinez ili jedan Japanac bi zbog toga osećao istinsko ogorčenje. Za njih pripremanje čaja predstavlja ritual....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Kada ga pripremate na roštilju, tiganju ili rerni, ona će čuvati meso da ne izgori....
Mitovi o pripremi testeninaMitovi o pripremi testenina
19. feb.
Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Japanska kuhinja je jedinstvena i privlačna svima koji vole izuzetan, neobičan ukus. Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće. Tradicionalni suši sastojci su losos, presovani listovi nori alge, plus škampi...
Priprema klasičnog tiramisua korak po korakPriprema klasičnog tiramisua korak po korak
15. mart
Za piškote: 24 piškote, 4 supene kašike kakaoa, 1 šolja espresa, 1 šolja Marsala (ili liker od badema), 1 supena kašika šećera Način pripreme: Prvi korak je priprema sastojaka....
Sosevi od majoneza - vrste i pripremaSosevi od majoneza - vrste i priprema
29. okt.
Prilikom pripreme majoneza od soje, kuva se soja ili sojino brašno. Priprema se homogena kaša u koju se dodaju dodatni stabilizatori - proizvodi prethodno natopljeni vodom....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Idealna francuska palačinka - toliko tanka, da je nemoguće bacati je - se priprema vrlo jednostavno. Potreban vam je tiganj sa ravnim dnom....
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?
08. okt.
Ovo je jedna doza, a priprema veće količine je samo povećavanje količina u istom odnosu, što je vrlo važno poštovati....
Šta je daifuku i kako se priprema?Šta je daifuku i kako se priprema?
04. maj
Potrebni sastojci: 1 šolja lepljivog pirinčanog brašna, 1/4 šolje šećera, 2/3 šolje vode, krompir ili kukuruzni skrob (za uvaljivanje) Za fil: 2/3 šolje vode, 1 šolja šećera, 1/2 šolje sušenog anko praha Način pripreme...