Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
GrogGrog
22. dec.
Priprema groga Danas postoji stotinu varijanti groga. Klasični recept za grog je da se kuvanom crnom čaju doda rum, zatim da se doda šećer i da se ovaj napitak pije dok je vruć....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Najzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema...
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba ŠarkuSveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku
26. mart
17.decembra istočni i zapadni pravoslavni hrišćani slave praznik Svete velikomučenice Varvare. Ona je rođena krajem III veka i umrla je za veru 305. ili 306. godine. Pravoslavna crkva je smatra pokroviteljkom svih iznenada...
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Mariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja. 5....
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaFinese prilikom pripremanja savršenog paja od jabuka
03. dec.
Savršen paj od jabuka iziskuje prepečenu koricu od maslaca i majstorski začinjen nadev. Evo kako da ih dobijete. Da li postoji nešto divnije od jednog zaista dobro spremljenog domaćeg paja od jabuka? Aroma jeseni i...
Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!Ne radite ovo kada pripremate krompir pire!
21. avgust
Pripremate ga suviše rano, pre nego što servirate Stajanje pirea u frižideru, posebno duži period vremena nije dobra ideja. Na taj način će dobiti ukus koji podseća na karton, koji nikome nije prijatan....
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Meso - dragocen dar životinjskog carstva, kojeg dobijamo kako od domaćih, tako i od divljih životinja, zauzima glavnu ulogu u kuhinji. Njegov hemijski sastav: voda, proteini ili belančevine, masnoće, soli, ugljeni...
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovako
25. mart
Hrana je jedan od načina da se počastimo sa nečim ukusnim i apetitnim, ali to nije uvek tako ako je nismo pripremili kako treba. Naime, način termičke obrade je izuzetnog značaja da bi organizam mogao da usvoji sva korisna...
Kako se pripremaju kompoti?Kako se pripremaju kompoti?
30. mart
Osnovni koraci kod pripremanja kompota su: Uvek birajte voće, koje je potpuno zdravo, bez oštećenja, kvalitetno i sveže ubrano. Pripremite voće koje imate nameru da konzervirate istog dana....
U Japanu pripremaju neverovatan kolač sa samo 3 sastojka!U Japanu pripremaju neverovatan kolač sa samo 3 sastojka!
12. sep.
Genijalan kolač koji su izmislili u Japanu, priprema se sa samo 3 sastojka i može da zadovolji i one sa najhirovitijim ukusom. Sa ovim kolačem možete da uštedite vreme i novac. Potrebno vam je 3 jajeta, 120 g bele...
Kako se pripremaju komadići soje?Kako se pripremaju komadići soje?
18. nov.
Šta je važno znati kada pripremate komadiće soje? Najvažnije je pročitati uputstva za određeni proizvod i slediti ih. Generalno, komadiće soje treba preliti ključalom vodom u odnosu 1 deo zalogaja prema 2 dela vode....
Kako se pripremaju zamrznuti peljmeni?Kako se pripremaju zamrznuti peljmeni?
13. okt.
Pripremanje zamrznutih peljmena ne traži nikakav napor. Treba samo da prokuvate slanu vodu u jednoj šerpi, i da spustite u nju zamrznute peljmene, bez prethodnog razmrzavanja....