Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Iverak sa pirinčemIverak sa pirinčem
24. okt.
Nasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
Ukusan iverak na tiganjuUkusan iverak na tiganju
26. jul
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
Ceo iverak na roštiljuCeo iverak na roštilju
26. mart
Očistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu. 2....
Pečeni iverak sa hrskavom koricomPečeni iverak sa hrskavom koricom
25. okt.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka. U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak na gril tiganju sa prilogom
13. maj
Iverak operemo i sečemo na filee, treba da sečemo oštrim nožem. Potrebno je da dobijemo četiri file, koja možemo iseći na manje delove....
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromIverak u rerni sa komoračem i krompirom
22. okt.
Prijatno sa ovim savršenim iverkom u rerni sa komoračem i krompirom!...
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaIverak na roštilju sa vodom od Lurdesa
17. mart
Gotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom. Prijatno!...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaIverak sa laganim sosom od origana i limuna
17. nov.
Raspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak u rerni sa tikvicama i belim lukom
02. feb.
Iverak se preliva belim vinom i sa još malo maslinovog ulja i peče se 25-28 minuta pri čemu se rerna pojačava do 220 stepeni. Pečeni iverak je gotov kada u procepima nema tečnosti ili je ima sasvim malo....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
IverakIverak
31. jul
Iverak živi u mutnim i peskovitom dnu, gde se obično kamuflira tako što imitira boju okoline gde se nalazi. Iverak je riba koja se hrani mesom. Poznato je 30 vrsta iverka, a u Bugarskoj se zna za 3....
Čorba od crnomorskog iverkaČorba od crnomorskog iverka
10. dec.
Iverka očistimo i sečemo na krupnije komade. Glavu i deo komada mesa stavljamo u šerpu sa vodom da se kuva oko 10 minuta, nakon toga odvajamo od kostiju meso i ponovo vraćamo u bujon....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Pripremanje ribe je deo kulinarske umetnosti koje začudo nije nikako jednostavno. Meso ribe je posebnije po svojim kvalitetima i pripremi....
Halibut (Iverak)Halibut (Iverak)
19. nov.
Morska riba, poznata kao Halibut ili Iverak, kao sa mnogim drugim imenima, živi je dokaz neobičnosti prirode....
Prženi iverakPrženi iverak
22. mart
Iverak je neverovatno ukusna riba....
Prženi crnomorski iverakPrženi crnomorski iverak
22. sep.
Uvaljajte komade iverkla sa svih strana u kukuruzno brašno i stavite u ugrejano ulje da se prži sa obe strane. Servirajte sa komadom limuna po želji....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Iverak, pečen na žaruIverak, pečen na žaru
17. feb.
To će dati dodatnu aromu iverku i spojiće mirise mora i šume. Stavite namazanu rešetu na sredinu ili malo ispod sredine, ako volite pečenije ivice....
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....