Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iverak sa pirinčemNasecite iverak na male komade, a kosti i glavu, zajedno sa celerom, lukom, šargarepom i komoračem, skuvajte u bujon, koji začinite bosiljkom i procedite kada je gotov....
24. okt.
Ukusan iverak na tiganjuUgrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i stavite iverak, namažite maslinovim uljem sa kožom odozgo prvo da se zapeče minut, nakon toga okrenite sa druge strane dok ne dobije lepu boju....
26. jul
Ceo iverak na roštiljuOčistite iverak od iznutrica, operite i osušite. Namažite obilno maslinovim uljem i posolite ribu.
2....
26. mart
Pečeni iverak sa hrskavom koricomRaspoređujemo smesu ravnomerno preko filetiranog dela iverka.
U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje i stavljamo iverak....
25. okt.
Iverak na gril tiganju sa prilogomIverak operemo i sečemo na filee, treba da sečemo oštrim nožem. Potrebno je da dobijemo četiri file, koja možemo iseći na manje delove....
13. maj
Iverak u rerni sa komoračem i krompiromPrijatno sa ovim savršenim iverkom u rerni sa komoračem i krompirom!...
22. okt.
Iverak na roštilju sa vodom od LurdesaGotovi fileti iverka se serviraju preliveni preostalom vodom od Lurdesa i posuti blago zaprženim belim lukom na kriške i iseckanim peršunom.
Prijatno!...
17. mart
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Iverak sa laganim sosom od origana i limunaRaspoređujem filete iverka na radnu dasku s nožem ka gore. Blago ih začinim solju. Rapoređujem po 1 supenu kašiku smese sa prezlama po svakom ribljem filetu i dodajem....
17. nov.
Iverak u rerni sa tikvicama i belim lukomIverak se preliva belim vinom i sa još malo maslinovog ulja i peče se 25-28 minuta pri čemu se rerna pojačava do 220 stepeni.
Pečeni iverak je gotov kada u procepima nema tečnosti ili je ima sasvim malo....
02. feb.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
IverakIverak živi u mutnim i peskovitom dnu, gde se obično kamuflira tako što imitira boju okoline gde se nalazi. Iverak je riba koja se hrani mesom.
Poznato je 30 vrsta iverka, a u Bugarskoj se zna za 3....
31. jul
Čorba od crnomorskog iverkaIverka očistimo i sečemo na krupnije komade. Glavu i deo komada mesa stavljamo u šerpu sa vodom da se kuva oko 10 minuta, nakon toga odvajamo od kostiju meso i ponovo vraćamo u bujon....
10. dec.
Odgovarajući začini za iverkaPripremanje ribe je deo kulinarske umetnosti koje začudo nije nikako jednostavno. Meso ribe je posebnije po svojim kvalitetima i pripremi....
01. nov.
Halibut (Iverak)Morska riba, poznata kao Halibut ili Iverak, kao sa mnogim drugim imenima, živi je dokaz neobičnosti prirode....
19. nov.
Prženi crnomorski iverakUvaljajte komade iverkla sa svih strana u kukuruzno brašno i stavite u ugrejano ulje da se prži sa obe strane.
Servirajte sa komadom limuna po želji....
22. sep.
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Iverak, pečen na žaruTo će dati dodatnu aromu iverku i spojiće mirise mora i šume.
Stavite namazanu rešetu na sredinu ili malo ispod sredine, ako volite pečenije ivice....
17. feb.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.