Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća glava u đuvečariOperite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu.
Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
24. maj
Svinjska glava u đuvečariSvinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova.
Prijatno!...
08. jul
Glava od oslića na roštiljuOčistite ribu, skidajući peraja u predelu glave kao i zube - zapravo možete da isečete čeljust od nivoa očiju. Koristimo glavu plus tri prsta od vrata ribe.
2....
13. jul
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuOperite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce.
Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave.
Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru....
20. okt.
Pita boli glava sa lisnatim testomPrvo pripremiti sastojke za pitu boli glava. Na sitno iseckati šunkaricu, šampinjone i izrendati kačkavalj.
U posebnu činiju umutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati biber i origano po ukusu....
03. maj
Pečena svinjska glava sa kiselim kupusomPoslužite pečenu svinjsku glavu sa kiselim kupusom uz odgovarajuće piće....
15. dec.
Pečena jagnjeća glava na seoski načinUklonite oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu....
16. mart
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pihtije od svinjske glave u teglamaGlava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju.
Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom.
Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
23. feb.
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaNapravite hladnu zapršku od namirnica navedenih u receptu i sipajte je u jagnjeću čorbu od glave i iznutrica....
13. dec.
Supa od jagnjeće glave s graškomJagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
07. jun
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuSvinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli.
Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
25. jun
Zečije glave sa pirinčem i mladim lukomStavite glave da se kuvaju, kad se stvori pena, skinite je ili zamenite vodu čistom. Vri oko 30 minuta, začinite sa malo.
Skuvane glave izvadite iz bujona....
08. jul
Pečena jagnjeća glavaOprane i očišćene jagnjeće glave se stavljaju u šerpu, prelivaju se hladnom vodom, dodaje se kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2-3 zrna pimenta i vezica selena. Stavlja se na ringlu i vri bar 30-40 minuta....
30. maj
Pečena svinjska glavaSvinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu....
26. januar
Čorba od ribljih glavaZa riblje glave:
Svi sastojci se stave u ekspres lonac. Nakon što se ventil zavrne, kuva se 20 minuta.
Kad se lonac otvori, izvade se glave i očiste od kostiju, a bujon se pocedi u šerpu i stavi na ringlu....
12. jun
Čorbica od jagnjećih glavaU ekspres lonac se stave jagnjeće glave i preliju se sa litar i po vode. Doda se malo soli, lovorovi listovi, nekoliko zrna bibera i piment. Kuvaju se 40 minuta nakon što provre....
30. avgust
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje.
Kada je reč o iznutricama, podrazumevamo džigericu, bubrezi, srce,...
04. mart
Klasična čorba od ribljih glavaSavet: Ovaj sari ribarski recept za klasičnu riblju čorbu od ribljih glava je osnova za sve riblje čorbe i bujone....
25. jun
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april