Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jagnjeća glava u đuvečariJagnjeća glava u đuvečari
24. maj
Operite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu. Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
Svinjska glava u đuvečariSvinjska glava u đuvečari
08. jul
Svinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova. Prijatno!...
Glava od oslića na roštiljuGlava od oslića na roštilju
13. jul
Očistite ribu, skidajući peraja u predelu glave kao i zube - zapravo možete da isečete čeljust od nivoa očiju. Koristimo glavu plus tri prsta od vrata ribe. 2....
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuKuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncu
20. okt.
Operite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce. Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave. Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru....
Pita boli glava sa lisnatim testomPita boli glava sa lisnatim testom
03. maj
Prvo pripremiti sastojke za pitu boli glava. Na sitno iseckati šunkaricu, šampinjone i izrendati kačkavalj. U posebnu činiju umutiti jaja sa pavlakom, posoliti, dodati biber i origano po ukusu....
Pečena svinjska glava sa kiselim kupusomPečena svinjska glava sa kiselim kupusom
15. dec.
Poslužite pečenu svinjsku glavu sa kiselim kupusom uz odgovarajuće piće....
Pečena jagnjeća glava na seoski načinPečena jagnjeća glava na seoski način
16. mart
Uklonite oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta blanširajte u posoljenoj vodi. Jezik kuvajte 30 minuta, ogulite ga i vratite u glavu....
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pihtije od svinjske glave u teglamaPihtije od svinjske glave u teglama
23. feb.
Glava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju. Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom. Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
Čorba od jagnjeće glave sa pirinčemČorba od jagnjeće glave sa pirinčem
31. mart
Čorba od jagnjeće glave sa pirinčem je mnogo ukusna!...
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaČorba od jagnjeće glave i iznutrica
13. dec.
Napravite hladnu zapršku od namirnica navedenih u receptu i sipajte je u jagnjeću čorbu od glave i iznutrica....
Supa od jagnjeće glave s graškomSupa od jagnjeće glave s graškom
07. jun
Jagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuĆorba od svinjske glave u ekspres loncu
25. jun
Svinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli. Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
Zečije glave sa pirinčem i mladim lukomZečije glave sa pirinčem i mladim lukom
08. jul
Stavite glave da se kuvaju, kad se stvori pena, skinite je ili zamenite vodu čistom. Vri oko 30 minuta, začinite sa malo. Skuvane glave izvadite iz bujona....
Pečena jagnjeća glavaPečena jagnjeća glava
30. maj
Oprane i očišćene jagnjeće glave se stavljaju u šerpu, prelivaju se hladnom vodom, dodaje se kašičica soli, 5-6 zrna bibera, 2-3 zrna pimenta i vezica selena. Stavlja se na ringlu i vri bar 30-40 minuta....
Pečena svinjska glavaPečena svinjska glava
26. januar
Svinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu....
Čorba od ribljih glavaČorba od ribljih glava
12. jun
Za riblje glave: Svi sastojci se stave u ekspres lonac. Nakon što se ventil zavrne, kuva se 20 minuta. Kad se lonac otvori, izvade se glave i očiste od kostiju, a bujon se pocedi u šerpu i stavi na ringlu....
Čorbica od jagnjećih glavaČorbica od jagnjećih glava
30. avgust
U ekspres lonac se stave jagnjeće glave i preliju se sa litar i po vode. Doda se malo soli, lovorovi listovi, nekoliko zrna bibera i piment. Kuvaju se 40 minuta nakon što provre....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje. Kada je reč o iznutricama, podrazumevamo džigericu, bubrezi, srce,...
Supa sa ćufticama lavlja glavaSupa sa ćufticama lavlja glava
18. april
Zove seLion’s Head Meatballs ili Ćuftice lavlja glava....
Klasična čorba od ribljih glavaKlasična čorba od ribljih glava
25. jun
Savet: Ovaj sari ribarski recept za klasičnu riblju čorbu od ribljih glava je osnova za sve riblje čorbe i bujone....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...