Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pilav sa sremušemPilav sa sremušem
14. april
Kuvati piletinu sa mesnom kockom 30 minuta na umerenoj vatri. Praziluk, celer i drške sremuša sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice. Listove sremuša naseći krupno. Pirinač oprati i ocediti. Odvojiti kuvano meso...
Pilav sa orzomPilav sa orzom
05. jul
Prilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir. Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo....
Pilav sa pačetinomPilav sa pačetinom
26. mart
Ostavite pačetinu da odstoji malo, a polofinu masti iz tiganja sačuvajte za pilav. Za pilav Stavite maslac u ugrejanu posudu i veoma malo ulja. Stavite u njega sitno iseckan luk i beli luk....
Pilav sa inćunimaPilav sa inćunima
30. jul
Prebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni. Pilav sa inćunima je gotov....
Pilav sa ribljim filetimaPilav sa ribljim filetima
15. feb.
Integralni pirinač dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Rernu zagrejati na 200°C. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, dodati papriku i šargarepu, začiniti po ukusu, dobro pobiberiti i dinstati par minuta...
Pilav sa meksičkom mešavinomPilav sa meksičkom mešavinom
01. feb.
Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u vodi rastopljenu pileću kocku i piletinu, pirinač, paradajz pelat, čili. Kad prokuva smanjite vatru i pustite da se kuva,...
Pilav sa šehrie rezancimaPilav sa šehrie rezancima
02. nov.
Kada je pirinač gotovo skida se sa ringle i stavlja se kuhinjski roler na šerpu sa pilavom sa šehrie rezancima, zatvara se poklopac za otprilike 10 minuta....
Bulgur pilav sa patlidžanomBulgur pilav sa patlidžanom
28. okt.
Malo pre nego što je pilav gotov, dodajte patlidžan. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što se bulgur pilav sa patlidžanom skuva, promešajte blago i servirajte sa zelenim začinom po izboru....
Vegan pilav sa kinoomVegan pilav sa kinoom
14. feb.
Operite kinou. Spanać operite i isecite ne mnogo krupno. Luk i beli luk sitno iseckajte. U ugrejanom ulju, zajedno sa 1/2 kašičice soli propržite luk i beli luk. Nakon toga dodajte kinou i dobro promešajte. Sipajte 4 šolje...
Uzbekistanski pilav sa teletinomUzbekistanski pilav sa teletinom
31. okt.
Jelo pripremajte na veoma slaboj vatri. Šerpu možete umotati i krpom oko poklopca, kako bi se bolje skuvalo. Pre serviranja dodajte biber. Tradicionalno jelo Uzbekistana koje se jede rukama....
Pilav sa svinjskim mesomPilav sa svinjskim mesom
10. april
Očistite i operite pirinač veoma dobro, tako što ga trljate između dlanova u nekoliko voda, dok voda u kojoj ga perete ne ostane potpuno čista. Prelijte ga hladnom vodom sa malo soli i ostavite da ga stoji tako. Nasecite...
Pilav sa leblebijama i šargarepomPilav sa leblebijama i šargarepom
19. nov.
2
Pilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom....
Pilav sa rezancima i bulguromPilav sa rezancima i bulgurom
19. mart
Pilav sa rezancima i bulgurom je gotov....
Turski bulgur pilav sa fidomTurski bulgur pilav sa fidom
27. nov.
Ostavite pilav da se kuva dok tečnost ne ispari. Začinite crnim biberom i solju. Propržite fidu sa 1 supenom kašikom maslaca i dodajte u jelo. Kuvajte turski bulgur pilav sa fidom još 10 minuta....
Pilav sa bulgurom i maslinamaPilav sa bulgurom i maslinama
03. avgust
Kuvamo posni pilav pet minuta na jakoj vatru dok povremeno mešamo. Nakon toga smanjujemo ringlu, dodajemo masline bez koštica i dinstamo još 10 minuta. Pilav s bulgurom i maslinama serviramo sa ajranom ili taratorom....
Jednostavan pilav sa belim mesomJednostavan pilav sa belim mesom
17. nov.
Jednostavan pilav sa belim mesom peći 25 minuta na 200 stepeni. Prijatno!...
Pilav sa ćuretinom i šafranomPilav sa ćuretinom i šafranom
11. april
Promešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj). Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!...
Pilav sa pirinčem i sočivomPilav sa pirinčem i sočivom
12. feb.
Skuvati supu od kocki sa 600 ml vode. U šerpi na šporetu zagrejati ulje i dodati naseckani crni luk. Mešati na tihoj vatri, da se blago karamelizuje. Polovinu luka izvaditi na tanjir. Dodati začine u šerpu, pa pržiti...
Pileći pilav na grčki načinPileći pilav na grčki način
04. okt.
Skuvamo pile u oko 600 ml vode. Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice. Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo. Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepa...
Pilav sa fidom i bulguromPilav sa fidom i bulgurom
03. okt.
Propržimo luk i šargarepu u ulju. Posolimo. Postepeno dodajemo fidu, bulgur, začine i na kraju paradajz. Sipamo vodu da ne zagori i mešamo dok se ne zgusne....
Birjan pilav sa pilećim fileomBirjan pilav sa pilećim fileom
11. okt.
Pravilo za pripremanje ovog pilava je da on nakon dodavanja bujona i do samog posluživanja ne promeni svoj izgled....
Pilav sa inćunima u đuvečariPilav sa inćunima u đuvečari
13. maj
Ribu očistimo od unutrašnjosti, skidamo glave i pažljivo odvajamo filete da ostanu celi. Operemo tekučom vodom. Očišćeni i oprani pirinač prelivamo sa mnogo vrele vode na 1-1.30 minuta i poklopimo. Nakon toga ocedimo od...
Pikantan posni pilav sa kuminomPikantan posni pilav sa kuminom
27. dec.
Očistite luk i papriku i isecite ih, luk na sitno, a papriku na sitne kocke. Zagrejte ulje i posudi na ringli na umerenoj temperaturi. Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pirinač i crvenu papriku. Pržite oko 5 minuta dok...
Pilav od crvenog sočivaPilav od crvenog sočiva
29. jul
Naseckajte luk i upržite ga. Posolite. Operite sočivo i stavite ga da se kuva sa lukom i vodom da pokrije sočivo. Posolite i začinite čubrom. Kuvajte na srednje jakoj vatri i pazite da ne zagori. Skinite sa vatre...
Pilav sa pečurkama i plavim šljivamaPilav sa pečurkama i plavim šljivama
22. sep.
Prijatno sa pilavom sa pečurkama i plavim šljivama!...