Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ratluk sa pistaćimaSledećeg dana sečemo ratluk sa pistaćima na parčiće i dodatno im uvaljamo strane kokosovim brašnom....
23. maj
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Ratluk od pomorandžeOvo se radi sa ciljem da se olakša vađenje ratluka.
Ostavljaju se u frižideru najmanje 2 sata.
Nakon toga se vadi ratluk tako što se čašice okreću
Komadi ratluka se uvaljaju u kokosove ljuspice....
18. nov.
Ratluk od citrusaKad se ratluk ohladi, stavite u frižider na 4 sata, pokrijte pleh streč folijom.
6. Odvojite od kalupa i okrenite na dasku za sečenje. Isecite ratluk na kockice i uvaljajte u šećer u prahu....
30. april
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Rolat od ratluka sa keksomDodajte vodu i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne istopi deo ratluka.
Na kraju dodajte i maslac. Promešajte i sipajte smesu u keks. Zamesite dok ne postane homogeno....
28. april
Keksići od ratluka sa cimetomPraznik je, miriše na cimet - napravite ove ukusne kolačiće sa ratlukom.
Pravo isecite ratluk na duguljaste komade. U posudi pomešajte ulje, istopljenu mast i šećer u prahu. Mešajte viljuškom da se istopi....
04. maj
Pita od ratluka sa prelivomPonovo namažite uljem i pospite orasima i ratlukom isekcanim na kockice. Uvijte čvrsto u rolat i umotajte. Savijte u obliku puža i stavite u namašćen pleh. Isto uradite i sa preostalim testom....
14. feb.
Domaći ratluk sa ružinom vodomJedan prelep recept za domaći ratluk, koji će se sigurno svima dopasti....
17. jun
Baklava sa nadevom od ratluka i orahaKada se baklava sa ratlukom i orasima ohladi, preliva se vrućim sirupom.
Ostavljamo malo da upije i ponovo dolivamo sirup....
17. januar
Voćni ratluk od šljivaTako gotov ratluk poređamo u kutije, a redovi se odvajaju papirom. Čuvamo ih na suvom i provetrivom mestu....
14. dec.
Kiflice od ratluka sa amonijak sodomZamesim meko testo za spremanje vazdušastih kiflica od ratluka i podelim na četiri dela.
Razvijam svaku lopticu i sečem trougliće.
U široki deo stavljam po parčence ratluka i zavijam....
09. april
RatlukPostoje najrazličitije vrste ratluka - Ratluk Klasik, Obojeni ratluk (sa bergamotom), Ratluk sa orašastim plodovima, Ratluk sa mentom i još razne druge vrste voćnih ukusa....
10. april
Tradicionalni turski ratluk od ružeProbajte i vi ovaj tradicionalni turski ratluk od ruže....
18. avgust
Torta od ratluka sa keksićima iz detinjstvaNaseckajte ratluk na komadiće i istopite g na vodenoj pari. Ja sam koristila kutiju ratluka sa narom i jednu kutiju ratluka sa vanilom.
Keksiće zalijte svežim mlekom i izmešajte....
23. dec.
Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahuBundevu oljuštite i očistite, pa je nasecite na menje komade koji liče na ratluk. U duboki pleh poređajte komade bundeve gusto jedan do drugog....
16. okt.
Domaći turski ratluk sa narom (bez želatina)Ako vam je kafa gotova, uživajte u svom ukusnom domaćem ratluku! Prijatno!
Domaći turski ratluk sa narom može da izdrži nedelju dana na hladnom!...
21. dec.
Domaći ratluk od nara i orahaGotovu smesu za naš domaći ratluk sipamo u posudu koju želimo da bude kalup ratluka, ali posudu prvo močimo vodom da se ne zalepi, posle unutra sipamo smesu, zagladimo odozgo kašikom i ostavljamo da odmori 24 sata u frižideru...
19. dec.
1
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust