Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
SangrijaAko želite da Sangrija bude bez aklohola, zamenite vino i brendi bezalkoholnim vinom....
03. jun
Bela sangrijaStavite jabuke u srednju posudu zajedno sa sokom od limuna i ostavite ga tako 5 minuta.
Premestite neoceđene parčiće jabuke u velikoj tegli sa preostalim začinima, promešajte ih, da se pomešaju.
Pokrijte i ostavite...
06. jun
Praznična sangrijaSvo voće se iseče na kocke. Pomorandža i limun se operu veoma dobro, ali se ne ljušte. Stavljaju se u kutiju sa poklopcem i na 30 minuta u zamrzivač.
U velikoj staklenoj posudi ili bokalu se pomeša voće, sok od pomorandže...
04. jun
Bezalkoholna sangrija1. Pola leda sameljite u blenderu na velikoj brzini. Ako nemate blender, onda stavite cele kocke, ali u tom slučaju koristite male
Sipajte sok od borovnice, jagode, maline, pomorandže i limuna, zatim gazirani napitak,...
03. avgust
Katalonska sangrijaIako naziv ovog pića potiče od reči sangre (krv), zbog jarke crvene boje, u Kataloniji se pravi nešto drugačija - svetla. Ovavarijanta je laganija, osvežavajuća i ukusnija....
17. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Napravite sangriju kod kućeKada je reč o sangriji, odmah pomislimo na crno vino voće i cimet. Sangrija nas asocira i na leto, kao i na vrele španske večeri.
Sangrija je jedan od simbola Španije i njene kuhinje....
18. sep.
Sangrija sa malinamaOstavite sangriju bar dva sata u frižideru.
Pre serviranje dodajte kocke leda u vašu sangriju sa malinama....
20. nov.
Koktel Džin SangrijaSangrija je obično crvene boje, napravljena od vina i voća, ali ima i izuzetka - bela sangrija, koja se priprema od belog vina.
Stavite malo leda u šejker za koktele....
27. jun
Sangrija sa naromIzvadite semenke nara u posudu. U drugoj posudi odvojte filete pomorandže.
Isecite limun na šajbne. Stavite u bokal semenke od nara, kriške limuna, strukove svežeg ruzmarine i parčiće pomorandže.
Sipajte u posudu 50...
26. april
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Bela sangrija sa limunomLimun se opere dobro četkom i seče se veoma tanko, ne ljušti se.
Stavlja se u veliki bokal i preliva sokom od breskvi. Dodaju se šećer i vino i bokal se rastrese veoma pažljivo dok se šećer potpuno ne rastvori.
Ako...
14. okt.
Jednostavna sangrija od kruškeSjajno je da se ova sangrija napravi tokom sezone krušaka.
Jednostavna sangrije od kruške je gotova....
14. okt.
Domaća sangrija sa jagodamaDa bi sangrija bila dobra, porebno je da voće odstoji u rumu.
Iscedimo sok od polovine limuna i jedne pomorandže. Sitno iseckamo jagode, breskvu i ostatak limuna. Takođe iseckamo i ostalu pomorandžu....
27. jun