Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jagnjeća crevca u rerniJagnjeća crevca u rerni
18. dec.
Preko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće. Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova....
Jareća crevca u rerniJareća crevca u rerni
22. januar
Maslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro. Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Svinjska crevca sa crnim lukomSvinjska crevca sa crnim lukom
22. feb.
Gotova creva serviramo topla. Sjajno su meze....
Supa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekomSupa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekom
07. april
Dodajemo očišćena i oprana crevca i dolivamo sveže mleko. Začinjavamo solju po ukusu i ostavljamo da se skuvaju creva. Nakon što su creva skuvana, vadimo ih i sečemo na male parčiće....
Svinjska crevca sa pečurkama u tiganjuSvinjska crevca sa pečurkama u tiganju
17. april
Crevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće....
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Mariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja. 5....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomJagnjeća crevca u rerni sa mladim lukom
27. avgust
Ubacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala. Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaPročišćavanje debelog creva sa dva sastojka
03. april
Sameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem. U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte. Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pletenica od jagnjećih creva i sarmicePletenica od jagnjećih creva i sarmice
05. dec.
Isperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo. Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Ukusna čorba od crevacaUkusna čorba od crevaca
03. sep.
Lepo operemo jagnjeća creva, prelivamo ih vodom i stavljamo da provri. Prospemo vodu i ponovo operemo. Isečemo sitno....
Čorba od svinjskih škembića i svinjskih ušijuČorba od svinjskih škembića i svinjskih ušiju
28. januar
Po želji prilikom serviranja čorbe od svinjskih škembića i svinjskih ušiju možete da poslužite mešavinu ljute papričice, belog luka i sirćeta....
Čorba od svinjskih nožicaČorba od svinjskih nožica
24. feb.
Čorbu od svinjskih nožica servirajte sa pasiranim belim lukom, sirćetom, čilijem ili renom, po želji....
Pihtije od svinjskih nogicaPihtije od svinjskih nogica
27. feb.
Narežite pihtije od svinjskih nogica i poslužite uz crno vino....
Čorba od svinjskih kostijuČorba od svinjskih kostiju
19. januar
Prijatno uz čorbu od svinjskih kostiju!...
Čorba od svinjskih ušijuČorba od svinjskih ušiju
13. dec.
Očistimo uši pažljivo. Stavljamo ih u šerpu sa vodom na vatru. Kad provri skidamo penu. Dodajemo nekoliko zrna bibera i so. Imajte u vidu da će nivo vode smanjiti, zato nemojte preterivati sa solju. Kad se uši skuvaju...
Salata od svinjskih nogicaSalata od svinjskih nogica
27. dec.
Operemo svinjske nogice, prelivamo ih sa 5-6 šolja vode i stavljamo ih da se kuvaju na jakoj vatri. Čim voda provri, posolimo je i dodajemo isečene na kolutove šargarepu, celer i korenje peršuna....
Rolat od svinjskih šnicliRolat od svinjskih šnicli
23. maj
Nakon što je gotov rolat od svinjskih šnicli, sečemo na parčiće i serviramo dok je toplo....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...