Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća crevca u rerniPreko pletenice od creva se stavlja maslac isečen na parčiće.
Peku se na srednje jakoj rerni dok ne budu gotova....
18. dec.
Jareća crevca u rerniMaslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.
Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
22. januar
Supa od jagnjećih crevaca sa svežim mlekomDodajemo očišćena i oprana crevca i dolivamo sveže mleko. Začinjavamo solju po ukusu i ostavljamo da se skuvaju creva. Nakon što su creva skuvana, vadimo ih i sečemo na male parčiće....
07. april
Svinjska crevca sa pečurkama u tiganjuCrevca pažljivo očistite i skuvajte u posoljenoj vodi, da omekšaju, a zatim ih iscedite i iseckajte na kolutiće....
17. april
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliMariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja.
5....
05. avgust
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomUbacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala.
Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
27. avgust
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaSameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem.
U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte.
Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
03. april
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pletenica od jagnjećih creva i sarmiceIsperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo.
Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
05. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Ukusna čorba od crevacaLepo operemo jagnjeća creva, prelivamo ih vodom i stavljamo da provri. Prospemo vodu i ponovo operemo. Isečemo sitno....
03. sep.
Čorba od svinjskih škembića i svinjskih ušijuPo želji prilikom serviranja čorbe od svinjskih škembića i svinjskih ušiju možete da poslužite mešavinu ljute papričice, belog luka i sirćeta....
28. januar
Čorba od svinjskih nožicaČorbu od svinjskih nožica servirajte sa pasiranim belim lukom, sirćetom, čilijem ili renom, po želji....
24. feb.
Pihtije od svinjskih nogicaNarežite pihtije od svinjskih nogica i poslužite uz crno vino....
27. feb.
Čorba od svinjskih ušijuOčistimo uši pažljivo. Stavljamo ih u šerpu sa vodom na vatru. Kad provri skidamo penu. Dodajemo nekoliko zrna bibera i so.
Imajte u vidu da će nivo vode smanjiti, zato nemojte preterivati sa solju. Kad se uši skuvaju...
13. dec.
Salata od svinjskih nogicaOperemo svinjske nogice, prelivamo ih sa 5-6 šolja vode i stavljamo ih da se kuvaju na jakoj vatri. Čim voda provri, posolimo je i dodajemo isečene na kolutove šargarepu, celer i korenje peršuna....
27. dec.
Rolat od svinjskih šnicliNakon što je gotov rolat od svinjskih šnicli, sečemo na parčiće i serviramo dok je toplo....
23. maj
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar