Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
U posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca. Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
Pršuta od tune - MohamaPršuta od tune - Mohama
16. mart
Pripremanje Muhame ne razlikuje se mnogo po načinu na koji se pravi svaka druga pršuta, ali za pravu lepu Mohamu važan je kvalitet filea tune koji se koristi za nju i tačno od kog je dela ribe - da li gornjeg ili centralnog...
Domaća pašteta od tuneDomaća pašteta od tune
29. maj
Tunjevinu je potrebno ocediti od ulja, a zatim je staviti u secka. Crni luk očistiti i iseći na krupnije delove, staviti u secka, dodati senf, margarin, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa sve sjediniti u secku. Potom...
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Sveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju. Možete je spremiti na roštilju, prženu, u gril tiganju, u rerni, dodati u razne salate i sa...
Tartar od tune i avokadaTartar od tune i avokada
02. mart
Odvojte kožu fileta ribe pomoću oštrog noža. Sitno iseckajte meso, veličina komada je po vašem ukusu - može da budu skoro kao mleveno meso ili pak da to budu krupnije kocke. Na tunu istisnite sok polovine limete. Ako je...
Domaća pašteta od tune iz konzerveDomaća pašteta od tune iz konzerve
07. jun
Ova pašteta je odlična za dečiji doručak, možete napraviti i posnu varijanutu, samo korisiti posni majonez i posni margarin . Topljeni sir u tom slučaju nemojte ni stavljati. U blender, procesor hrane ili multipraktik...
File tune u korici od krompiraFile tune u korici od krompira
30. dec.
Oljuštite, operite i izrendajte krompir. Sitno naseckajte crveni luk i majčinu dušicu, pa ih dodajte krompiru. Posolite, pobiberite i sve izmešajte. Tunu posolite i pobiberite, prelijte je uljem i obložite smesom od krompira...
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
File od tune sa limunom i krompiromFile od tune sa limunom i krompirom
22. dec.
Pomeša se 1 supena kašika ulja sa limunovim sokom i po pola začina. Dobro se izmeša. File tune se marinira na 15 minuta. Za to vreme se pomeša ostalo ulje (½ supene kašike) sa drugom polovinom začina. Krompir se opere...
Stek od tune sa koricom od orašastih plodovaStek od tune sa koricom od orašastih plodova
20. januar
Prelivate stekove tune soja sosom i maslinovim uljem i ostavljate ih 5-10 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme sameljete koštunjavo voće u secku ili blenderu na ne mnogo sitno, tako da se osećaju parčići. Zagrevate...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
File od tune u vinegretu od meda i senfaFile od tune u vinegretu od meda i senfa
10. dec.
1. U posudi pomešajte sve sastojke za vinegret, izgnječite beli luk ili ga izrendaje na fino rende. Stavite filete tako da se lagano pokriju ovom marinadom i stavite u frižider na 30 minuta do jedan sat. 2. Ugrejte dve...
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema...
Pripremanje marinade za povrće na roštiljuPripremanje marinade za povrće na roštilju
01. avgust
Najzdravije i veoma ukusno postaje povrće pripremljeno na roštilju. Tikvice, luk, patlidžan, paprika, krompir - postaju sjajni i posebno su pogodni za meni tokom toplijih meseci u godini - kad pijaca obiluje svežim...
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom....
Najvažnije tehnike pri pripremanju kremovaNajvažnije tehnike pri pripremanju kremova
28. feb.
Želiranje kremova Ova tehnika podrazumeva dodavanje želatina kremovima od različitih sastojaka. Postoje dve vrste želiranja: - Hladno, kod kojeg se želatin posebno rastvara i otapa, lagano se prohladi (da se ne pretvori...
Sveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba ŠarkuSveta Varvara - Pripremanje trpeze za baba Šarku
26. mart
17.decembra istočni i zapadni pravoslavni hrišćani slave praznik Svete velikomučenice Varvare. Ona je rođena krajem III veka i umrla je za veru 305. ili 306. godine. Pravoslavna crkva je smatra pokroviteljkom svih iznenada...
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
Finese prilikom pripremanja savršenog paja od jabukaFinese prilikom pripremanja savršenog paja od jabuka
03. dec.
Savršen paj od jabuka iziskuje prepečenu koricu od maslaca i majstorski začinjen nadev. Evo kako da ih dobijete. Da li postoji nešto divnije od jednog zaista dobro spremljenog domaćeg paja od jabuka? Aroma jeseni i...