Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pšenične mekinjePšenične mekinje predstavljaju sekundarni proizvod, koji se dobija od mlevene pšenice....
03. jul
Pšenične tortiljeGotove pšenične tortilje uvijte u krpu, ako ćete ih jesti skoro. U suprotnom ih čuvajte uvijene u aluminijumsku foliju u slabo zagrejanoj rerni....
29. okt.
Ovsene MekinjeMekinje su odmah ispod njega i takođe se uklanjaju. Dakle, mekinje nemaju nikakve veze sa žitaricama. Zrno se tokom prerade čisti od mekinja....
26. okt.
Ražano-pšenične rol-viršleBeleška: Ako se koristi gotovo ražano-pšenično brašno, od njega se izmeri 600 g....
13. april
Pšenični grizProsejavanjem se ovi komadi odvajaju od mekinja. Ovo je griz. Zatim se melje u brašno.
Griz od durum pšenice je žute boje. To je osnova za proizvodnju kus-kusa....
30. nov.
Kako jesti ovsene mekinje?Prema mnogim stručnjacima, ovsene mekinje u kombinaciji sa ajranom su veoma korisne kod zatvora;
- Kaša od ovsenih mekinja - kaša od ovsenih mekinja preporučuje se ne samo osobama koje se bore sa kilogramima, već i...
28. januar
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Evo nekih od najpopularnijih alternativa pšeničnog brašna:
Bademovo brašno
Bademovo brašno je jedno od najčešće korišćenih zamena pšeničnog brašna u keto receptima....
01. jul
Palačinke od ovsenih mekinjaPrvo se umute jaja i šećer, nakon toga se dodaju ovsene mekinje, nakon toga voda (mleko) i tek na kraju so.
Smesa treba da odstoji izvesno vreme da mogu mekinje da nabubre....
27. feb.
Zdrave ideje za doručak sa pšeničnim mekinjamaMafini od mekinja
Mikserom umutite 3 kašike pšeničnih mekinja, 1 kašiku ovsenih mekinja, 4 kašike obranog mleka u prahu, 1 jaje, 1 belance, 1 kašičicu arome limuna, 1 kašičicu kvasca, zaslađivač....
23. jul
MekikeZamesite testo kad prosejete brašno, napravite brazdu i stavite u nju jaja, so i šećer.
Sodu rastvorite u kiselom mleku i dodajte ih brašnu dok mesite do dobijanja glatkog i elastičnog testa.
Pokrijte ga sa krpom i...
02. mart
Zdravi barovi od ovsenih mekinjaOljuštite bananu i izgnječite je viljuškom. Dobro jeda koristite one čija je kora pocrnela, zato što su mekane unutra, a i zdravije su. Pospite sokom od limuna i promešajte.
Isecite smokve na male komade i dodajte ih u...
30. april
Punjene mekikePržiti mekike u zagrejanom ulju na umerenoj vatri.
Odlagati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Punjene mekike servirati i poslužiti....
12. dec.
Najmekše mekikeOsim što su veoma ukusne, ova mekike ne uzimaju mnogo masti.
Poslužite najmekše mekike posute šećerom u prahu, sa domaćim džemom, medom, čokoladom ili sa komadom sira, po svačijem ukusu.
Prijatno!...
06. januar
Večernje mekikeServiramo večernje mekike tople za doručak, možete da garnirate sa sirom ili slatkom i sa šoljom čaja!
Prijatno!...
25. mart
Pržene mekikeKvasac stavljamo u posudu. Posipamo šećerom, promešamo dok ne postane tečno.
Sipamo vodu, ulje i sirće, dobro promešamo. So pomešamo sa brašnom i stavljamo postepeno, mešajući dobro, da se ne stvore grudvice.
Zamesimo...
27. januar
Bakine mekikeKidajte od testa i oblikujte ne velike mekike. Ispržite ih u zagrejanoj masnoći.
Dok su još vruće pospite bakine mekike šećerom u prahu....
20. april
Orijentalne mekikeZagrejte dovoljnu količinu ulja u tiganju, Namažite ruke i kidajte testo razvlačeći ga i formirajući mekike.
Pržite ga dok ne bude gotovo sa obe strane.
Orijentalne mekike su gotove....
10. feb.
Posne mekikeMekike pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće....
10. mart
Mekike dušiceGotove mekike se vade na kuhinjski ubrus, da ne bi bile masne.
Mekike dušice su gotove....
08. jun
Grčke mekikeZagrejte ulje u dubokoj posudi i pržite mekike sa obe strane dok ne postanu zlataste.
Stavite gotove mekike na kuhinjski ubrus, da upije višak masnoće....
13. avgust
1
Naše mekikeNakon što naše mekike dobiju zlatnu boju odozgo, okrenite sa druge strane i ponovo pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedi višak masti....
24. maj