Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoParmigiano Reggiano - Parmiđano Ređano
18. okt.
1
Italija je, uz Francusku, poznata po svom siru, ali se samo jedan među njima zove Kralj sireva. A to je Parmigiano Reggiano. Bez sumnje je najpoznatiji i najkorišćeniji italijanski sir. Ime je dobio po oblastima u kojima...
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate
28. nov.
Kako se ređa pribor? Što se tiče ređanja pribora treba da znate da oštrica noža treba da bude okrenuta prema tanjiru. Smisao toga je da opasnost ide vama, a ne onom ko sedi pored vas za stolom....
Sa koje strane tanjira se stavlja viljuška?Sa koje strane tanjira se stavlja viljuška?
07. jun
Pre nego što pristupite ređanju pribora na trpezi za specijalne goste, treba da znate da se escajg stavlja oko tanjira saglasno njegovoj funkciji i značenju....
Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?
26. okt.
Oprema i pribor za kuvanje od bambusa su savršeni za piknike, kampovanje i putovanja, zato što su lagani i sto posto biorazgradivi. 3. Bambus je izdržljiv Pribor od bambusa je izuzetno jak i izdržljiv....
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniZlatna pravila dobrih manira u ishrani
15. jul
Ne treba da govorite sa punim ustima za vreme jela, ne treba i da škripate sa priborom....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Počnite da ređate paprike, na kraju dodajte dva aspirina. Zaklopite i okrenite poklopce na dole. Nije neophodno da ih unapred gulite....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške spremne za skladištenje se ređaju u gajbice. Dno i stranice gajbica se oblažu čistim papirom. Kruške se ređaju sa drškama na gore ili na stranu i između redova krušaka se stavlja papir, kako se ne bi dodirivale....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Da ne bi uskisle na suncu, pre ređanja se potapaju na sekund u topao šećerni sirup. Smokve se ređaju jedna do druge, ali da se ne dodiruju, obavezno sa drškom na gode....
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanju
20. feb.
Ređanje lazanje u tepsiji počinje sa nekoliko supenih kašika bešamel sosa. Odozgo se ređaju kore. Pospe se mocarelom, parmezanom i biberom nakon čega se stavlja sloj nadeva....
Dupla čokoladna torta sa keksomDupla čokoladna torta sa keksom
20. mart
U kalup za tortu ređajte keks, beli krem, keks, crni krem. Keks pre svakog ređanja potopite u toplo mleko. Završite ređanje sa keksom, koji niste potopili u mleko....
Cake u održavanju čiste kuhinjeCake u održavanju čiste kuhinje
06. april
Njome može da se tretira svaka drvena površina (pribor, vrata, ramovi za slike)....
Salata sa rendanim krompiromSalata sa rendanim krompirom
16. jun
Ređaju se: rendani krompir, salama, kiseli krastavčići, kačkavalj i jedno jaje (sve izrendano). Stavlja se od majoneza, pomešanog sa kiselim mlekom i ponovo se ponavlja ređanje....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Prilikom ređanja kupusa postoji jedna specifična osobina sa kojom treba da vas upoznamo – kupus treba da poređate čvrsto jedan do drugog....
Pljosnate pogače iz celog svetaPljosnate pogače iz celog sveta
08. jul
U Indiji komadi hleba služe i kao pribor sa kojim se zahvate jela od variva ili mesni zalogaji....
Bogata ređana salata sa patlidžanomBogata ređana salata sa patlidžanom
17. okt.
Ređajte kriške paradajza po dužini u sredinu duguljastog tanjira i pospite ih solju. Stavite krastavce i luk na dva kraja. Pospite ređanu salatu sirćetom, solju i maslinovim uljem....
Nekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčićaNekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčića
10. feb.
Ređate unapred oprane kornišone, tako što između krastavčića možete dodati mirođiju, čenove belog luka, komad luka, crni biber u zrnu ili ljutu papriku....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Isečene breskve ređajte na gazu ili veliko sito. Takođe možete koristiti rešetku od metala ili od drveta. Kriške prekrijte slojem gaze i ostavite da se suše u polusenci....
Originalni recept za salatu NisoazOriginalni recept za salatu Nisoaz
06. januar
Postoje čak i razlike u načinu ređanja i posluživanja, tako što je poneka Nisoaz u obliku ređane salate, a drugi put svi sastojci su pomešani i začinjeni zajedno....
Francuska ređana salataFrancuska ređana salata
19. jul
Ređajte po vašem ukusu. Stavljam ređanu salatu u frižider na jednu noć. Pre serviranja francuske salate ukrašavam. Imamo sjajnu francusku ređanu salatu koja je idealna za meze!...
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Sledeća stavka je pribor za jelo. On se stavlja sa obe strane tanjira. Desno stavite kašiku i nož, a sa leve strane stavite viljuške. Pribor za desert, koji se poslednji koristi, stavlja se iznad tanjira....
Pečene ljute paprike sa mnogo peršunaPečene ljute paprike sa mnogo peršuna
01. okt.
U tegle ređajte paprike, tako da ih tokom ređanja malo pritisnete i stavite komadiće belog luka i iseckan peršun. Prelijte ih marinadom, zatvorite i okrenite, da poklopac bude dole....
Ražnjići sa ćufticamaRažnjići sa ćufticama
29. okt.
Nasecite paprike, tako da su vam zgodne za ređanje na ražnjiće. Ređajte ćufticu, zelenu papriku, ćufticu, crvenu papriku i tako dok ne potrošite sastojke....
Salata od marinirane haringe i cvekleSalata od marinirane haringe i cvekle
08. dec.
Premažite slojem majoneza i ponovite ređanje salate od ribe još jednom. Završite majonezom. Salatu možete da ređate i u veću staklenu posudu ili u pojedinačne staklene posude....
Puckane ljute papričicePuckane ljute papričice
04. okt.
Papričice stavite da se lagano ispeku na plotni i dok su još vruće, ređajte ih u tegle. Dobro ih pritisnite. Za vreme ređanja, 2-3 puta pospite papričice smesom od aspirina i soli....
Ređana salata sa patlidžanom i siromReđana salata sa patlidžanom i sirom
18. jul
Počnite ređanje salate sa patlidžanom. Pospite mirođijom i belim lukom. Ostavite u frižideru nekoliko sati. Posle oljuštite i isecite paradajz na kriške....