Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bela riba tuna u tiganjuBela riba tuna je mnogo cenjena i bogata hranljivim sastojcima i Omega-3 masnim kiselinama. Sadrži vitamina A, B i D i minerale fosfor, kalijum, selen, kalcijum, gvožđe, cink....
17. mart
Riba tuna na sicilijanski načinPrvo napravite marinadu. Za taj cilj pomešajte sve sastojke zejdno. Stavite ribu u malu posudu za pečenje i prelijte sa 4 kašike marinade.
Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
Zagrejte gril tiganj. Stavite isečen...
24. sep.
TunaI pored toga što se češće koristi kao konzervirana, tuna iz konzerve ne može se uporediti sa neverovatno čvrstom, bogatom i mesnatom strukturom i ukusom sveže tune. I konzervirana i sveža riba mogu se naći tokom cele...
09. mart
Riba deverikaDeverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
15. april
Plava RibaPlava riba (Pomatomus saltatrix) predstavlja grabljivu morsku ribu koje je jedinstven primerak porodice Plavih riba. Poznata je pod imenima zubatica i strelka. Ona je jedna od najcenjenijih riba kako za sportski, tako...
27. jun
Riba Crveni zubatacMore nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...
24. maj
Konzervirana ribaRiba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove....
07. jun
Marinirana ribaRiba se poređa u tegle - red ribe, red sitno iseckanog luka itd. Prelijte tegle ohlađenom marinadom.
Za više tegli povećajte količinu sastojaka....
08. jun
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz.
Držeći ribu jednom rukom, drugom...
13. feb.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Šta sadrži tuna?Skoro sve vrste tune su veoma velike i prilično jake ribe. Postoje tune koje mogu dostići veličinu delfina. Prilično ih je teško uhvatiti, jer plivaju veoma velikom brzinom i vrlo često se premeštaju sa jednog mesta na...
05. dec.
Pržena sitna ribaOčistite sitnu ribu i posolite je. Uvaljajte je u brašno i ispržite u ulju.
Poslužite sa kriškama limuna i dinstanim krompirom, koje se promešali sa majonezom i posuli naseckanom mirođijom....
08. januar
Riba na pariOdaberite file navedene ribe, a ako ne, možete da koristite i isečenu ribu, komadi treba da budu veličine do 15 cm.
Ribu dobro posolite i pobiberite.
Stavite u šerpu 1 l vode da probri, zajedno sa raspuknutim pimentom...
30. nov.
Riba bakalar EleganteOvde možmo koristiti maštu i odozgo da dodamo orašaste plodove - seme bundeve, listiće badema ili da pospemo prezlom da bi riba imala hrskavu koricu.
8....
08. nov.
Pržena riba IglicaOčistite i operite ribu.
Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju.
Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je.
Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
24. jun
Pržena bela ribaRibu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so.
U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno.
Ribu pržite na zagrejanoj masti...
07. april
Marinirana bela ribaGotova riba se servira hladna sa odgovarajućim garnirungom - kuvani kormpir, krompir salata ili pirinač....
24. avgust
Hrskava rečna ribaRiba se očisti od iznutrica i krljušti, na svakoj se prave razrezi odozgo, uvaljaju se u kukuruzno brašno i prže se sa obe strane. Riba se ocedi na kuhinjskom ubrusu....
29. januar
Riba orli - pohovanaIsecite riblji file na izdužene trake ili parčiće. Marinirajte ih u soku od limuna i soja sosu na oko zajedno sa začinima, 30 minuta.
Za to vreme zamešajte testo za pohovanje od mleka, jaja i oko 2 šolje brašna. Treba...
29. nov.
Pržena rečna ribaRibice se dobro očiste spolja i iznutra. Operu se u nekoliko voda, ocede se i posole. Ostavljamo 2-3 sata da upiju so.
U brašno dodajemo malo soli i mešamo.
Ako su ribice velike delimo ih na pola po dužini. Svako parče...
25. nov.
Pohovana bela ribaTreba da očistite ribu od kostiju i kože, nakon čega je isečete na parčiće.
Pospite je solju, biberom i oraščićem. Pripremite gustu kašicu od brašna, žumanaca i vina/piva.
Na kraju dodajte umućena belanca. Uvaljajte...
31. avgust
Pikantna dinstana ribaLuk i beli luk se iseku na sitno i dinstaju se. Paradajz sečete na sitno i sipate ga unutra. Dodajete peršun, ljute paprike i isečen riblji file.
Začinjavate solju i biberom i dodajete usitnjenu ljutu papriku. Kuvate na...
25. jun
Domaća marinirana ribaRiba se preliva ohlađenom marinadom. Riba je gotova nakon 2 nedelje i može da se čuva do pola godine....
19. jun
Bela riba SaganakiPoklopite poklopcem i kuvajte na umerenoj vatri nekoliko minuta dok riba ne bude gotova. Bela riba Saganaki se sprema veoma brzo, oko 4-5 minuta, ako nije previše debela....
07. nov.