Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravite roštilj u dvorištuVeoma je važno mesto roštilja za njegovo dobro funkcionisanje. Idealna varijanta je da se nalazi na mestu za odmor - terasa, streha ili neko drugo mesto u dvorištu....
29. januar
Vikend-roštiljKriške hleba možete tostirati i na već zagrejanom i podmazanom roštilju. Biće savršene!
Vikend-roštilj je spreman....
10. nov.
Carski roštiljUgrejte roštilj i pecite ražnjiće dok ne dobiju lepu boju.
Odlična marinada sa kojom meso bude sočno i nežno, peče se duplo brže nego normalno....
22. dec.
Mešani roštiljPečemo na ugrejanom roštilju. Između kobasica, šnicli, ćevapa i ražnjića ređamo isečenu slaninu na trake....
20. feb.
Sosevi za roštiljRoštilj nije samo pripremanje mesa na roštilju ili povrća na roštilju, to je pravi ritual i upravo zbog toga ga ljudi širom sveta vole. Bez pravog sosa roštilj nije potpun....
19. feb.
Marinada za roštiljNakon toga meso ocedite od marinade, kako ne bi mnogo prskalo kada se stavi na roštilj i poređajte na prethodno nauljanu rešetku....
31. maj
Fantastičan sos za roštiljSos za roštilj je spreman za posluživanje.
Poslužite ga uz omiljene šnicle na roštilju ili hot-dog. Savršen sos za meso!...
12. avgust
Piletina sa roštilj sosomPiletinu naseckati na sitnu parčad, posoliti i pobiberiti.
Uvaljati ih u roštiljski sos, pa u prezle.
Poređati na pleh obložen pek papirom, pa peći 15 minuta na 200 stepeni C.
Izvaditi, pa premazati ( kašikom, ili...
04. januar
Tradicionalni sos za roštiljServirajte ovaj sos uz šnicle na roštilju, hamburgere, kobasice i piletinu....
04. okt.
Ukusni prilog za roštiljOvo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
13. mart
Grčki sos za roštiljUmutite pavlaku sa malo soli i sokom od limuna.
Dodajte oljušteni i naredani krastavac, zgnječeni beli luk i naseckane zelene začine.
Sos poslužite sa jagnjećim ražnjićima....
21. okt.
Paradajz sos za roštiljPomešajte suve sastojke u odgovarajućoj posudi, dobro promešajte i dodajte sve tečne sastojke (bez kečapa). Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte i kečap i stavite sos da se kuva 20-ak minuta na tihoj vatri....
21. maj
Kako da očistimo roštiljMetalni roštilj, pa čak i barbikju mogu da se očiste uz pomoć soli. Prosto se stavi malo na namočeni sunđer i izriba se roštilj....
06. januar
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Ćuftice od sočiva sa roštilj sosomPrilikom prevrtanja mogu se premazati sa još malo roštilj sosa.
Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih poslužite uz prilog ili kao predjelo, ćuftice od sočiva sa roštilj sosom....
20. okt.
Marinirane šnicle od vrata za roštiljU posudu stavljamo sve začine zajedno sa uljem, osim vina. Promešamo dobro.
Začini su stvar ukusa, zato nisam pisala gramažu. Isečemo luk na šajbne.
Uzimamo šniclu i začinjavamo u marinadi. Ređamo u veliki tanjir. I...
17. januar
Ljuti sos za roštilj Karolinin poljubacSipajte ljuti sos za roštilj Karolinin poljubac u tegle i kuvajte ih 5 minuta....
27. jun
Saveti za čišćenje roštiljaNakon svakog korišćenja roštilja, uvek čistite sam roštilj, metalne rešetke na kojima ste pekli meso, ribu ili povrće....
22. sep.
Ukusna rebra sa roštilj sosom iz rernePoslužite ukusna rebarca sa roštilj sosom iz rerne sa garnirungom po želji i uživajte!...
11. avgust
Pileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadiPrethodno ugrejte roštilj na visoku temperaturu.
Namažite ga. Izbaacite marinadu i pecite i piletinu, i svinjetinu 6 do 8 minuta sa svih strana....
03. dec.
Severnoamerička kuhinja: Ogromne porcije i pravi roštilj!U kalifornijskom ili njuroškom suši baru uvek postoji nešto ne japansku, a roštilj ili pečena rebarca sa Srednjeg zapada ne mogu se zameniti ni sa čim drugim....
17. avgust
Kako da nam se ne lepi roštiljZačinjeno i stavljeno na roštilj meso miriše predivno, ali kad dođe momenat da se okrene, polovina ostaje na roštilju. Zašto se to dešava i kako to da predupredimo?...
20. maj