Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

SumakSumak
15. dec.
U Severnoj Americi raste vrsta sumaka, koja je otrovna i može izazvati ozbiljne kožne probleme samo kada se dotakne. Sastav sumaka Sumak sadrži dva glavna sastojka....
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakomPosne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom
27. januar
Posne sarme sa bulgurom, pinjolama i sumakom se krčkaju pod poklopcem 60 minuta na 180 stepeni....
Skuša-češalj na turski način sa sumakomSkuša-češalj na turski način sa sumakom
07. jul
Vino se izmeša sa izrendanom korom od limuna i sumaka. Riba se zaliva smesom od vina. Riba se peče u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni. Skuša-češalj na turski način sa sumakom je gotova....
Špagete sa tri vrste sira i sumakomŠpagete sa tri vrste sira i sumakom
30. avgust
Dodajte mu sumak i beli luk u prahu. Promešajte veoma dobro. Špagete sa sirevima prelijte maslacem. Po 3 kašike na porciju špageta sa tri vrste sira i sumakom....
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Drugi bliskoistočni kulinarski dragulj, sumak, takođe je prisutan u receptu za pravljenje Zaatara....
Čoban salataČoban salata
16. april
Začinite salatu iseckanom nanom, peršunom i sumakom, solju i maslinovim uljem. Ako nemate sumak, ne morate da ga stavljate, a crveni luk možete zameniti mladim....
Zelena salata u arapskom stiluZelena salata u arapskom stilu
16. mart
Dok su još topli posipamo ih sa malo sumaka i solji. Prelivamo salatu dresingom i pažljivo promešamo rukama. Nalomimo zapečeni hleb odozgo. Posipamo sa nekoliko kapi melase....
Klasična libanska salata FatušKlasična libanska salata Fatuš
04. april
Dodaje se so, crni biber i sumak. Izmeša se i skida se sa vatre. Zapeče se na 7-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Povrće se pomeša....
Libanska salata sa paradajzom i siromLibanska salata sa paradajzom i sirom
05. jul
Promešamo maslinovo ulje, so i sumak i prelivamo salatu....
Libanska salata uz hleb FatušLibanska salata uz hleb Fatuš
29. okt.
Pripremite dresing za salatu - promešajte sok od limuna sa maslinovim uljem, dodajte zgnječeni beli luk, sumak, so i biber. Probajte i dodatno začinite vitaminsku salatu, ako ima potrebe i promešajte....
Arapska salata Tabule sa bulguromArapska salata Tabule sa bulgurom
22. nov.
Na kraju dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen sok od limuna, sumak, bulgur i promešajte. Servirajte hladnu! Možete da konzumirate sledećeg dana, ukus je odličan....
Salata od sremuša sa fetomSalata od sremuša sa fetom
17. april
Za još ukusniju salatu može se dodati malo sumaka ili mlevenog semena korijandera....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
Ćureći girosĆureći giros
28. april
U staklenoj posudi se pomešaju kurkuma, đumbir, korijander, cimet, karanfilić, muskatni oraščić, sumak i brašno od belog luka. Veoma dobro se izmeša....
Boranija na turski načinBoranija na turski način
12. jul
Maslac istopite na drednjoj temperaturi i dodajte mu alevu papriku i sumak. Promešajte veoma dobro i pržite oko minut sve zajedno i zatim skinite tiganj sa boranijom sa vatre. Smesu sipajte preko boranije....
Čij ćuftice - Ljute ćuftice od bulguraČij ćuftice - Ljute ćuftice od bulgura
22. jun
Sipajte smesu od suvih začina (kumin, sumak, isot, biber i aleva paprika), posolite i pomovo dobro promešajte. Dodajte maslinovo ulje i oko jedne šoljice tople vode....
Jareća crevca u rerniJareća crevca u rerni
22. januar
Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro. Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
Ravan libanski hleb sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)Ravan libanski hleb sa koricom od začinskog bilja (Mankoush)
09. mart
*Zatar možete sami prirpemiti tako što pomešate majčinu dušicu, origano, čubar, sumak, so i susam. Izgnječite malo u avanu sa maslinovim uljem da začini puste aromu i da se dobro pomešaju....
Ovo je 5 lažnih namirnica koje su redovno na vašoj trpeziOvo je 5 lažnih namirnica koje su redovno na vašoj trpezi
14. mart
Ako želite d apijete pravi šampanjac, onda će vam trebati veća suma novca./page page4. Parmezan Omiljen sir za razne vrste testenina se proizvodi po specijalnom receptu u Parmi, u Italiji....
Kakvu marinadu da napravimo za giros?Kakvu marinadu da napravimo za giros?
03. dec.
Za 500 g piletine treba da pripremite mešavinu sledećih začina - 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića, 1 kašičica mlevenog kardamona, 1/2 kašičice narendanog muskatnog oraščića, 1/2 kašičice sumaka, pola...
Kako se marinira meso za domaći giros?Kako se marinira meso za domaći giros?
11. dec.
odlučili da pravite giros od piletine, tada treba da pripremite miks od sledećih sastojaka – 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića, 1 kašičica mlevenog kardamona, ½ kašičice narendanog muskatnog oraha, ½ kašičice sumaka...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kada se testo opusti i odmori, razvaljajte ga na debljinu od oko 2-3 milimetra i dobro ga pospite sumakom i morskom solju ili drugim začinima po vašem izboru. Isecite ga na trake širine oko centimetra....
Mutabal - arapski namaz sa patlidžanomMutabal - arapski namaz sa patlidžanom
30. sep.
Dobro promešajte, dodajte još malo maslinovog ulja, pospite sumakom i stavite u frižider da se ohladi i začini. Namaz od patlidžana poslužite uz arapski hleb, krekere ili tostirane kriške hleba....
Mungo pasuljMungo pasulj
04. jul
Može se začiniti istočnim začinima poput đumbira, kurkume, karija, sumaka, pimenta, itd. Ali ga možete začiniti i po vašoj želji....
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Možete ga začiniti đumbirom, kurkumom, karijem, sumakom, ali i začinima po vašem ukusu. Veoma često mung pasulj se koristi za pravljenje palačinki....