Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
SalamaOdabir i čuvanje salame
Kupujte samo salamu koja je dobro upakovana i gde jasno piše proizvođač i rok trajanja....
10. avgust
Teleća pršutaKriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje.
Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci....
17. mart
Teleća janijaKrupno nasećeno teleće meso upržite u masnoći.
U istoj masnoći upržite i luk, šargarepu i celer, dodajte brašno i alevu papriku i prelijte sve sa malo tople vode....
29. okt.
Kolač salama s ratlukomOblikujte u salamu, čvrsto uvijte i stavite je u frižider da se stegne.
Pospite obilno kakaom pre nego što isečete salamu....
19. dec.
Salama od keksaNakon toga se uvija i zavija na oba kraja, kao salama. Stoji u frižideru 2-3 sata....
01. mart
Ukusna teleća rebarcaVreme pripremanja zavisi od debljine i mekoće telećih rebaraca, tako da može da varira.
Ako je meso ukusnih telećih rebaraca žilavije, može u marinadu da se doda malo svetlog piva ili belo vino....
16. april
Glazirana teleća rebarcaNakon 40-45 minuta okrenite glazirana teleća rebra, da uhvate koricu sa obe strane, mažući ih marinadom....
06. maj
Bistra teleća čorbaVratite teleću čorbu na ringlu. Kuvajte još 15 minuta, u ekspres loncu, a može i u običnom. Ako odaberete drugu varijantu kuvanje će vam oduzeti 40 minuta.
Bistru teleću čorbu servirajte posutu svežim peršunom....
16. dec.
Bistra teleća supaKuvajte ukusnu teleću supu dok povrće ne omekša.
Bistru teleću supu poslužite sa malo maslinovog ulja i estragona....
06. sep.
Teleća gulaš čorbaSipajte još toliku količinu bujona, koliko gusta želite da bude teleća čorba.
Tečnost koju dolivate treba obavezno da bude vruća.
6....
23. jun
Makedonska teleća čorbaTopla makedonska teleća čorba se servira sa sveže iseckanim peršunom, istucanim belim lukom i sirćetom.
Ljuta papričica takođe bi bila sjajan dodatak ovom jelu.
Prijatno!...
18. feb.
Ohridska teleća čorbaU gotovu teleću čorbu ubacite da se istopi mala grudva maslaca, sklonite sa vatre i začinite umućenim sokom od limuna sa žumancem.
Teleća čorba će biti još ukusnija ako u zapršku dodate i 2-3 kašike kiselog mleka....
30. januar
Teleća šnicla HolštajnIsecite meso na šnicle, debljine oko 1 cm.
Izlupajte ih drvenim čekićem sa obe strane, nakon toga ih posolite i pospite biberom.
Uvaljajte ih u brašno, a nakon toga u griz i ostavite tako da odstoje 10 minuta.
Za...
25. januar
Pasterizovana teleća džigericaDžiigerica se stavlja u šerpu, preliva se vodom, teko toliko da je prekrije i kuva se (nakon što provri) 10 minuta. Cilj tog kuvanja je da se džigerica stvrdne, da se lako seče.
Nakon što je spremna za sečenje, vadi se...
30. dec.
Jednostavna teleća rebarcaRebarca se operu i razdvoje.
Priprema se marinada od susamovog ulja, soka od limuna, soka od jabuke i suvih začina.
Rebarca se začinjavaju smesom i ostavljau se da je upiju 2 sata.
Nakon toga se ispeku na blago namazanom...
22. nov.
Pohovana teleća džigericaOčistimo teleću džigericu i sečemo na komade. Začinimo ih biberom i solju. U posudu stavljamo sveže mleko i stavljamo isečene komade džigerice u njega da odstoje 10-20 minuta....
07. sep.
Domaća teleća čorbaZačinite domaću teleću čorbu sa prstohvatom bibera i nekoliko kapi soka od limuna....
08. nov.
Teleća kurban čorbaIzvadite meso da se opusti na sobnoj temperaturi. Isecite ga na kocke i spustite u kipuću vodu na slaboj vatri zajedno sa malo maslinovog ulja.
Čim počne da omekšava, dodajte i usitnjeno povrće i pirinač. Kad je svo povrće...
27. sep.
Marinirana teleća šniclaMešajte smesu i dodajte teleću šniclu.
Ostavite je da se marinuje bar 3-4 sata.
Ugrejte roštilj na maksimalnu temperaturu i pecite teleće meso oko 5-6 minuta sa svake strane, neprestano mažite marinadom....
20. avgust
Pikantna teleća janijaIsecite meso na sitne komade, stavite ga u ekspres lonac i kuvajte 40 minuta. Izvadite i ocedite, bujon ostavite sa strane.
Krompir očistite i isecite na komade.
Stavite šerpu na vatru, sipajte maslinovo ulje i ugrejte...
19. januar
Pržena teleća džigericaIsecite džigericu na kriške debljine oko 1 cm, nakon toga posolite.
Uvaljajte isečenu džigericu u brašno i ispržite u zagrejanom maslacu.
Servirajte sa grančicama peršuna....
15. dec.
1
Teleća škembe čorbaŠkembe dobro operite hladnom vodom, pa ga potopite u posoljenu vodu na 1-2 sata, operite, pa potopite u kipuću vodu i sa obe strane pređite nožem, ponovo operite i stavite u posoljenu vodu da se kuva, pa kada dobro omekša...
31. maj
Ventričina - savršena italijanska salamaČetrnaesto izdanje nacionalnog konkursa o italijanskim salamama nagrađuje VENTRIČINU DEL VASTESE /VENTRICINA DEL VASTESE/ kao najbolju salamu 2020. godine što je čini pravim "biserom" u kruni italijanskih salama....
26. okt.