Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

TempehTempeh
20. dec.
Tempeh /tempeh/ je proizvod od kuvanih zrna soje i posebnog fermenta Rhizopus oligosporus....
Kako se pravi tempura?Kako se pravi tempura?
01. jun
U Japanu se za pripremu tempure koristi susamovo ulje, koje je takođe jedna od tajni za prekrasan ukus tempure. Ulje susama je biljnog porekla i sadrži moćan antioksidans - sezamol....
Najbolji izvori proteina za mršavljenjeNajbolji izvori proteina za mršavljenje
07. jul
Tempe Niste probali još uvek manje popularnog rođaka tofua? Sada je vreme. Tempe je fermentisan sastojak od soje sa mirisom oraha i sjajnom mekom teksturom, može se pohvaliti sa 16 g proteina u porciji od 85 g....
Koliko kalorija potrošimo hodanjem?Koliko kalorija potrošimo hodanjem?
29. januar
Naprimer, čovek težine oko 60 kg, koji hoda ili trči srednjim tempom, potrošiće oko 236 kilokalorija za oko 1 sat. U isto vreme, čovek težine 70 kg će potrošiti oko 281 kcal ili 10-12% više....
10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravlja10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravlja
20. april
Tempe Tempe je indonežanski proizvod od soje. Dolazi u obliku blokova, ima ukus pečuraka i koristi se kao zamena za meso....
Kako da znamo da li je avokado zreo?Kako da znamo da li je avokado zreo?
29. dec.
Takođe se naziva i krokodilska kruška, a blagotvoran ukus i hranljiva svojstva ovog voća omogućili su mu brz tempo promocije iz Meksika u ceo svet....
Šta da skuvate sa sojom?Šta da skuvate sa sojom?
22. avgust
Napisano je stotine recepata sa sojom, koji sadrže univerzalnu biljku soju, uključujući: - miso; - tempeh; - sojino mleko; - tofu; - edamame....
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
U zavisnosti od toga šta jedete svakog dana, sojina hrana kao što su tofu, sojino mleko, miso, tempe i edamame mogu zvučati kao klasična zdrava hrana....
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeGladujte tokom dana da biste živeli duže
21. avgust
Doktor Helerstajn je sproveo eksperimente i sa miševima, tvrdi da kod glodara tempo deljenja ćelija opada za 73%....
Namirnice za zdravu crevnu floru i dobru peristaltikuNamirnice za zdravu crevnu floru i dobru peristaltiku
01. jul
Fermentisani proizvodi od soje (tempe, miso, nato). Oni su odlični izvori proteina i enzima, a takođe i korisnih bakterija, koje se dobijaju fermentacijom....
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaPosle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesa
08. maj
Ukoliko ste ih tokom poslednjih nedelja izbacivali iz svog menija, jedite po 1 na dan, dok se vaš organizam ne vrati u svoj normalni tempo....
Da li se od soje dobijaju kilogrami?Da li se od soje dobijaju kilogrami?
08. avgust
Šolja tempeha, na primer, obezbeđuje 31 gram proteina, šolja sojinog mleka daje 8 g proteina, a šolja kuvanog zrelog zrna soje sadrži 29 g proteina. Konzumiranje soje takođe povećava unos vlakana....
IzoflavoniIzoflavoni
28. jul
Odnosi i količine ove dve osnovne vrste izoflavona variraju, ali sve naminice od soje, među kojima su sojino mleko, tofu, miso i tempe su veoma dobar izvor....
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaOsnovni proizvodi od soje i njihova primena
05. avgust
Tempeh. Predstavlja zamenu za meso. Dobija se nakon fermentacije i termičke obrade zrna soje. Najviše se koristi u indonezijskoj kuhinji....
SojaSoja
11. jul
Kulinarska upotreba soje Upotreba soje se najviše povezuje sa njenom preradom i transformacijom u druge namirnice, kao što su to tempeh, tofu, mleko od soje, miso ili druge namirnice....
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Ubrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju....
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
izbora karfiola on treba da bude gust i elastičan (ova nijansa se odnosi na cvetove, listove i stablo); - Težina karfiola treba da bude odgovarajuća njegovoj veličini (previše i lagan karfiola može da se uzgaja ubrzanim tempom...
Ugljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamoUgljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamo
20. jul
ulje od orašastih plodova Orašasti plodovi i ulje orašastih plodova imaju veoma malo ugljenih hidrata i zbog njihovog visokog sadržaja vlakana, proteina i zdravih masti, ​ovi ugljeni hidrati se apsorbuju u veoma sporom tempu...
Korisna svojstva semenki suncokretaKorisna svojstva semenki suncokreta
03. maj
To će usporiti tempo jela i unos kalorija tokom jela, jer je potrebno vreme da se svaki omotač otvori i izbaci....
Kako se čiste paprike?Kako se čiste paprike?
27. sep.
Kada dođe vreme za pripremu zimnice, njihova priprema počinje ubitačnim tempom. U većini recepata ima paprika, a one imaje seme. Čišćenje paprike prilično je spor posao - treba vremena i živaca....
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaPogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjaka
30. jun
Što smo mlađi, to imamo sve veće šanse do i preko 100 godina, ali tu veliku ulogu igraju, pre svega životni tempo, unutrašnji stav, kao i hrana, koja nas održava živima....
Pravilna ishrana za dobar sanPravilna ishrana za dobar san
22. jul
Ubrzan tempo života koji danas vodimo, veliki broj radnih sati, neprestana žurba i ostale negativnosti savremenog života prouzrokuju probleme sa snom, tj. nedostatak sna kod velikog dela ljudi....
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Sok od duda - kada i za šta pomaže?
26. jul
Sok od duda za hronični umor Hronični umor je problem za mnoge ljude u užurbanom tempu života. Oporavak tonusa lako se postiže sokom od duda....
Tikvice sa tempurom od belanacaTikvice sa tempurom od belanaca
27. mart
Pripremite vrstu tempure sa umućenim belancem, umućenim na tečnu penu, vodom i brašnom sa prstohvatom soli. Kaša treba da bude gusta, ali ne previše....
Suši sa hrskavom piletinom i avokadomSuši sa hrskavom piletinom i avokadom
06. dec.
Na ivici do nas počinjemo da ređamo po dužini pohovani pileći file, red tempure, preko krem sir i red avokada (isečen na ivice). Uz pomoć podmetača uvijamo rolat suši, pritiskamo jako dko uvijamo....