Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TempehTempeh /tempeh/ je proizvod od kuvanih zrna soje i posebnog fermenta Rhizopus oligosporus....
20. dec.
Kako se pravi tempura?U Japanu se za pripremu tempure koristi susamovo ulje, koje je takođe jedna od tajni za prekrasan ukus tempure. Ulje susama je biljnog porekla i sadrži moćan antioksidans - sezamol....
01. jun
Najbolji izvori proteina za mršavljenjeTempe
Niste probali još uvek manje popularnog rođaka tofua? Sada je vreme. Tempe je fermentisan sastojak od soje sa mirisom oraha i sjajnom mekom teksturom, može se pohvaliti sa 16 g proteina u porciji od 85 g....
07. jul
Koliko kalorija potrošimo hodanjem?Naprimer, čovek težine oko 60 kg, koji hoda ili trči srednjim tempom, potrošiće oko 236 kilokalorija za oko 1 sat. U isto vreme, čovek težine 70 kg će potrošiti oko 281 kcal ili 10-12% više....
29. januar
10 najboljih probiotičkih namirnica za očuvanje zdravljaTempe
Tempe je indonežanski proizvod od soje. Dolazi u obliku blokova, ima ukus pečuraka i koristi se kao zamena za meso....
20. april
Kako da znamo da li je avokado zreo?Takođe se naziva i krokodilska kruška, a blagotvoran ukus i hranljiva svojstva ovog voća omogućili su mu brz tempo promocije iz Meksika u ceo svet....
29. dec.
Šta da skuvate sa sojom?Napisano je stotine recepata sa sojom, koji sadrže univerzalnu biljku soju, uključujući:
- miso;
- tempeh;
- sojino mleko;
- tofu;
- edamame....
22. avgust
Meso od soje - šta treba da znamoU zavisnosti od toga šta jedete svakog dana, sojina hrana kao što su tofu, sojino mleko, miso, tempe i edamame mogu zvučati kao klasična zdrava hrana....
10. jun
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeDoktor Helerstajn je sproveo eksperimente i sa miševima, tvrdi da kod glodara tempo deljenja ćelija opada za 73%....
21. avgust
Namirnice za zdravu crevnu floru i dobru peristaltikuFermentisani proizvodi od soje (tempe, miso, nato). Oni su odlični izvori proteina i enzima, a takođe i korisnih bakterija, koje se dobijaju fermentacijom....
01. jul
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaUkoliko ste ih tokom poslednjih nedelja izbacivali iz svog menija, jedite po 1 na dan, dok se vaš organizam ne vrati u svoj normalni tempo....
08. maj
Da li se od soje dobijaju kilogrami?Šolja tempeha, na primer, obezbeđuje 31 gram proteina, šolja sojinog mleka daje 8 g proteina, a šolja kuvanog zrelog zrna soje sadrži 29 g proteina.
Konzumiranje soje takođe povećava unos vlakana....
08. avgust
IzoflavoniOdnosi i količine ove dve osnovne vrste izoflavona variraju, ali sve naminice od soje, među kojima su sojino mleko, tofu, miso i tempe su veoma dobar izvor....
28. jul
Osnovni proizvodi od soje i njihova primenaTempeh. Predstavlja zamenu za meso. Dobija se nakon fermentacije i termičke obrade zrna soje. Najviše se koristi u indonezijskoj kuhinji....
05. avgust
SojaKulinarska upotreba soje
Upotreba soje se najviše povezuje sa njenom preradom i transformacijom u druge namirnice, kao što su to tempeh, tofu, mleko od soje, miso ili druge namirnice....
11. jul
Šta da skuvamo za večeruUbrzani tempo života ne da nam vremena da se predamo omiljenim zadovoljstvima, a takođe ni da obratimo pažnju na ishranu. Sve češće posežemo za polufabrikatima, kako bi uštedeli vreme na kuvanju....
04. mart
Kako da izaberemo karfiol?izbora karfiola on treba da bude gust i elastičan (ova nijansa se odnosi na cvetove, listove i stablo);
- Težina karfiola treba da bude odgovarajuća njegovoj veličini (previše i lagan karfiola može da se uzgaja ubrzanim tempom...
11. april
Ugljeni hidrati koji se sporo apsorbuju - šta treba da znamoulje od orašastih plodova
Orašasti plodovi i ulje orašastih plodova imaju veoma malo ugljenih hidrata i zbog njihovog visokog sadržaja vlakana, proteina i zdravih masti, ovi ugljeni hidrati se apsorbuju u veoma sporom tempu...
20. jul
Korisna svojstva semenki suncokretaTo će usporiti tempo jela i unos kalorija tokom jela, jer je potrebno vreme da se svaki omotač otvori i izbaci....
03. maj
Kako se čiste paprike?Kada dođe vreme za pripremu zimnice, njihova priprema počinje ubitačnim tempom. U većini recepata ima paprika, a one imaje seme. Čišćenje paprike prilično je spor posao - treba vremena i živaca....
27. sep.
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaŠto smo mlađi, to imamo sve veće šanse do i preko 100 godina, ali tu veliku ulogu igraju, pre svega životni tempo, unutrašnji stav, kao i hrana, koja nas održava živima....
30. jun
Pravilna ishrana za dobar sanUbrzan tempo života koji danas vodimo, veliki broj radnih sati, neprestana žurba i ostale negativnosti savremenog života prouzrokuju probleme sa snom, tj. nedostatak sna kod velikog dela ljudi....
22. jul
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Sok od duda za hronični umor
Hronični umor je problem za mnoge ljude u užurbanom tempu života. Oporavak tonusa lako se postiže sokom od duda....
26. jul
Tikvice sa tempurom od belanacaPripremite vrstu tempure sa umućenim belancem, umućenim na tečnu penu, vodom i brašnom sa prstohvatom soli. Kaša treba da bude gusta, ali ne previše....
27. mart
Suši sa hrskavom piletinom i avokadomNa ivici do nas počinjemo da ređamo po dužini pohovani pileći file, red tempure, preko krem sir i red avokada (isečen na ivice).
Uz pomoć podmetača uvijamo rolat suši, pritiskamo jako dko uvijamo....
06. dec.