Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
TunaI pored toga što se češće koristi kao konzervirana, tuna iz konzerve ne može se uporediti sa neverovatno čvrstom, bogatom i mesnatom strukturom i ukusom sveže tune. I konzervirana i sveža riba mogu se naći tokom cele...
09. mart
Šta sadrži tuna?Skoro sve vrste tune su veoma velike i prilično jake ribe. Postoje tune koje mogu dostići veličinu delfina. Prilično ih je teško uhvatiti, jer plivaju veoma velikom brzinom i vrlo često se premeštaju sa jednog mesta na...
05. dec.
Tuna pripremljena na roštiljuU posudi promešajte sve začine i prebacite ih u tanjir.
Svaki komad sveže tune prelijte sa malo soka od limuna i nakon toga ga uvaljajte u miks začina.
Pecite začinjenu tunu na roštilju 2-3 minuta na svakoj strani....
29. okt.
Moja ukusna tuna u saftuUzeti plastičnu posudu širine da mogu stati četiri fileta tune jedan do drugoga, nikako jedan na drugi.
Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soli , bibera, vegete, soka od pola limuna i narendanog belog luka.
Soli...
21. okt.
Bela riba tuna u tiganju1. Pomešajte majonez sa šafranom, prstohvatom soli, peršunom ili estragonom ili sokom od 1/4 limuna. To će biti društvo za našu ribu, ako želite, možete pripremiti prženi krompir ili salatu.
2. Operite, osušite filete...
17. mart
Tuna u foliji iz rerneZa početak prvo ugrejte rernu. Pomešati maslinovo ulje, sok limete, belo vino, so, mleveni đumbir u jednu posudu. Tunu napuniti ruzmarinom i šargarepom.
Uzeti maslac i premazati tunu maslacem. Uzeti foliju i staviti ribu...
12. april
Riba tuna na sicilijanski načinPrvo napravite marinadu. Za taj cilj pomešajte sve sastojke zejdno. Stavite ribu u malu posudu za pečenje i prelijte sa 4 kašike marinade.
Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
Zagrejte gril tiganj. Stavite isečen...
24. sep.
Saveti za pripremu sveže tuneSveža tuna se može pripremiti na razne načine. Nije mnogo rasporstranjena, ali ipak postoje razni zanimljivi recepti za nju. Možete je spremiti na roštilju, prženu, u gril tiganju, u rerni, dodati u razne salate i sa...
31. januar
Da li je opasna živa u ribi?Svi smo čuli koliko je korisna konzumacija ribe i obavezno je jesti barem jednom nedeljno. Dobro je poznata činjenica da je riba bogata proteinima, selenom, vitaminima A, D, E i B12, omega 3 masnim kiselinama, kalcijumom...
10. dec.
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
31. jul
Kupus salata sa tunjevinomKupus se narenda na sitno i stavlja se u veliku posudu. Krastavac i kuvano jaje se seku na male kocke, ali mogu i da se narendaju, i dodaju se u kupus.
U posudu se dodaje konzerva tunjevine (ako je moguće - riba tuna u...
27. nov.
20 namirnica za čistu mišićnu masuI ishrana i fizička aktivnost su ključni za izgradnju čiste mišićne mase.
Hrana sa visokim sadržajem proteina je veoma važna, ali i ugljeni hidrati i masti takođe nusu za potcenjivanje. Takođe se morate fokusirati...
08. sep.
Brza punjena jaja sa tunjevinomJaja se dobro skuvaju. Oljušte se i kad se ohlade podele se na pola.
Žumanca se izvade i izgnječe se viljuškom. Dodaje se riba tuna, majonez, so, biber. Kriška limuna se oljušti od bele kožice i isecka na sitne parčiće...
23. april
Najkorisnije ribeKategorija „najkorisnija“ se pripisuje mnogim namirnicama, najčešće povrću i voću, tu i tamo mlečnim proizvodima i mesu, ali izgleda da riba ostaje pomalo u drugom planu i nekako je zanemarena, bar u našoj tradicionalnoj...
30. nov.
Stek od tune sa koricom od orašastih plodovaPrelivate stekove tune soja sosom i maslinovim uljem i ostavljate ih 5-10 minuta na sobnoj temperaturi.
Za to vreme sameljete koštunjavo voće u secku ili blenderu na ne mnogo sitno, tako da se osećaju parčići.
Zagrevate...
20. januar
Riba luc u soku od pomorandžeRiba Luc je iz porodice skuše, a iz roda tuna, tako da je možete na sličan način pripremati kao i skušu.
Luc očistimo i operemo. Blago ubrusom prosušimo i zasečemo na tri mesta duboko. U delove koje smo zarezali ubacimo...
18. avgust
Najštetnija zdrava hranaSvako od nas ima neku ideju koja je hrana štetna, dovodi do bolesti ili uništava naše raspoloženje i koje namirnice nam mogu pomoći da doživimo stotu. I najobičnije namirnice kriju rizik po zdravlje, povezan sa različitim...
08. mart
Mesne prerađevine zamenite ovimTokom poslednjih godina sve više se govori o šteti koju prerađena mesa nanose ljudskom organizmu. Prema nizu istraživanja konzumacija salama, kobasica, šunki, slanina, kobasica i uopšte raznih vrsta kobasica, može...
10. april
Koje su najmasnije ribe?Suprotno očekivanjima mnogih ljudi, masna riba je najkorisnija za ljudski organizam. To je zbog činjenice da sadrže veći procenat (oko 5%) nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao Omega-3, koje su u stanju da smanje...
30. sep.
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneHrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha.
Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
02. sep.
Ima li opasnosti od predoziranja selenom?Selen je mineral koji se uglavnom nalazi u zemlji, kao i u vodi i u našoj hrani. Ovaj mineral igra ogromnu, ključnu ulogu u održavanju našeg tela u savršenom stanju.
Uključen u metabolizam ima ogroman antioksidativni efekat...
06. okt.
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Konzumiranje ribe i ribljih proizvoda nosi mnogo koristi za zdravlje čoveka. Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa.
Riba tuna je veoma...
25. avgust
Top 10 hrana koje stimulišu rastPovećavanje rasta kod žena traje do 20 godine, a kod muškaraca do 22. To duguje hormonalnim funkcijama, genetskim faktorima, balasnsiranoj ishrani, fizičkim vežbama i drugim faktorima okolne sredine. Ali navike u ishrani...
11. april
1
Imunitet u top formi samo sa ovim savetimaKako bismo bili sigurni da će nas zimski i prolecni virusi zaobići, treba nešto da preduzmemo. Evo nekoloko lakih sredstava za ojačavanje prirodne zaštite organizma.
Barijera probiotika
Vise od 60% naših imunih čelija...
24. feb.