Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jegulja u rerniJegulja u rerni
18. okt.
Ukus jegulje u rerni je neverovatan i vrlo fin i delikatan....
Jegulja u paradajz pireu sa belim lukomJegulja u paradajz pireu sa belim lukom
30. avgust
Isecite ribu na komade i začinite je sa malo soli i bibera. Uvaljajte je u brašno i ispržite u maslinovom ulju. U ulju u kome ste pržili ribu ispržite brašno. Dodajte sitno seckani paradajz, beli luk i lovorov list....
JeguljaJegulja
22. sep.
Ukupno postoje 4 privredno značajne vrste jegulja - Američka jegulja, Japanska jegulja, Evropska jegulja i Australijska jegulja. Sve vrste jegulja imaju izduženo zmijoliko telo, odakle dolazi i njihov naziv....
Čorba od jeguljeČorba od jegulje
23. avgust
Nakon deset minuta dodajete filete jegulje i kuvate riblju čorbu još deset minuta....
Dinstana jeguljaDinstana jegulja
31. avgust
Ribu očistite, skinite kožu i meso nasecite na dugačke trakice. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga operite meso i osušite ga. Pržite ribu u zagrejanom ulju i kada je pržena pospite je brašnom. Dodajte...
Jegulja na baskijski načinJegulja na baskijski način
27. maj
Tako napravljene jegulje u baskijskom stilu, vrsta "al ahiji" se serviraju i konzumiraju tople sa drvenom viljuškom....
Jegulja na flamanski načinJegulja na flamanski način
08. januar
Jegulju operemo i očistimo. Isečemo je na komade dužine oko 10 cm. Uvaljamo je u brašno pomešano sa solju i biberom i pržimo u ugrejanom ulju....
Pržena jegulja sa sosom od paradajzaPržena jegulja sa sosom od paradajza
08. januar
Isecite jegulju na parčiće. Začinite solju i biberom. Uvaljajte parčiće brašna i ispržite ga u ulju. Prelijte isprženu ribu sa sosom od paradajza, pospite peršunom i servirajte....
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije. Riba iglica obitava u čistim i dubokim vodama mora i lovi se samo parangalom. Težak ulov čini je poželjnim trofejem za ribolovce....
Ribe koje su štetne za zdravljeRibe koje su štetne za zdravlje
11. maj
Evo 9 vrsta zabranjene ribe kojih se treba čuvati: Jegulje Pošto se skoro u potpunosti sastoje od masti, jegulje lako apsorbuju industrijski i poljoprivredni otpad iz vode. Najzagađenije su američke vrste....
ZrakoperkaZrakoperka
03. okt.
Zrakoperka (Alosa pontica) poznata još kao Dunavska skuša, je riba iz porodice Haringi (Clupeidae). Engleski naziv ribe je Shad fish, ruski черноморско - азовская проходная сельдь, a turski - Ringa balığı. Zrakoperka...
IglicaIglica
17. dec.
1
Iglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Lokalno dinstano jelo kotriad je severna verzija južnofrancuskog bujabesa i priprema se od ribe, razdeljene mornarima, nakon što ulov bude prodat - klen, trigla, šanpjer, jegulja, riba monah i druge....
LangustLangust
02. avgust
Langust je desetokraki rak sa dugim repom. Postoje 100 vrsta ovog raka, a obitava uglavnom u toplim morima, gde se najčešće može naći u pukotinama stena i koralnima na oko 200 metara dubine. Langust živi uglavnom na atlanskoj...
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnoteža
11. okt.
Riba Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija. 5....
Da li je opasna živa u ribi?Da li je opasna živa u ribi?
10. dec.
Kao najopasnije su naznačene ajkula, skuša, tuna, jegulja i pangasius. Otkud živa u telu ribe? Živa se uglavnom nalazi u životnoj sredini, ali prirodno ne predstavlja opasnost za ljudsko telo....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Riba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
Ishrana kod upale žučiIshrana kod upale žuči
26. mart
Ne bi trebalo da se konzumiraju masne okeanke ribe - som, jegulja, beluga, palamida, kavijar, riblje paštete, marinirana i dimljena, kao i posoljena riba....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Japanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?
01. dec.
U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Čorba od jegulje pravi se za oko 60-70 minuta, a popularna supa od lososa za oko 30 minuta. Za pripremu supe od morskih plodova potrebno je 30 minuta....
TunaTuna
09. mart
I pored toga što se češće koristi kao konzervirana, tuna iz konzerve ne može se uporediti sa neverovatno čvrstom, bogatom i mesnatom strukturom i ukusom sveže tune. I konzervirana i sveža riba mogu se naći tokom cele...
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
More nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...
Hrana koja je alternativa lososuHrana koja je alternativa lososu
11. maj
Losos je jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina u svetu. Svi znamo da ove masne kiseline mogu da spreče pojavu oboljenja poput Alchajmerove bolesti i različitih srčanih problema. Međutim, svetski ulov lososa...
OslićOslić
07. avgust
Oslić predstavlja dugu tanku ribu vretenastog oblika, sa bodljikavim perajima na leđima, istaknutim očima, čija je donja čeljust dosta izražena. Glava i leđa oslića imaju čelično sivu boju, a stomačni deo ove ribe je srebrno-bele...