Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jegulja u paradajz pireu sa belim lukomIsecite ribu na komade i začinite je sa malo soli i bibera. Uvaljajte je u brašno i ispržite u maslinovom ulju.
U ulju u kome ste pržili ribu ispržite brašno. Dodajte sitno seckani paradajz, beli luk i lovorov list....
30. avgust
JeguljaUkupno postoje 4 privredno značajne vrste jegulja - Američka jegulja, Japanska jegulja, Evropska jegulja i Australijska jegulja.
Sve vrste jegulja imaju izduženo zmijoliko telo, odakle dolazi i njihov naziv....
22. sep.
Čorba od jeguljeNakon deset minuta dodajete filete jegulje i kuvate riblju čorbu još deset minuta....
23. avgust
Dinstana jeguljaRibu očistite, skinite kožu i meso nasecite na dugačke trakice. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata.
Nakon toga operite meso i osušite ga. Pržite ribu u zagrejanom ulju i kada je pržena pospite je brašnom.
Dodajte...
31. avgust
Jegulja na baskijski načinTako napravljene jegulje u baskijskom stilu, vrsta "al ahiji" se serviraju i konzumiraju tople sa drvenom viljuškom....
27. maj
Jegulja na flamanski načinJegulju operemo i očistimo. Isečemo je na komade dužine oko 10 cm. Uvaljamo je u brašno pomešano sa solju i biberom i pržimo u ugrejanom ulju....
08. januar
Pržena jegulja sa sosom od paradajzaIsecite jegulju na parčiće. Začinite solju i biberom. Uvaljajte parčiće brašna i ispržite ga u ulju.
Prelijte isprženu ribu sa sosom od paradajza, pospite peršunom i servirajte....
08. januar
Kako kuvati ribu iglicuČesto se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije.
Riba iglica obitava u čistim i dubokim vodama mora i lovi se samo parangalom. Težak ulov čini je poželjnim trofejem za ribolovce....
05. okt.
Ribe koje su štetne za zdravljeEvo 9 vrsta zabranjene ribe kojih se treba čuvati:
Jegulje
Pošto se skoro u potpunosti sastoje od masti, jegulje lako apsorbuju industrijski i poljoprivredni otpad iz vode. Najzagađenije su američke vrste....
11. maj
ZrakoperkaZrakoperka (Alosa pontica) poznata još kao Dunavska skuša, je riba iz porodice Haringi (Clupeidae). Engleski naziv ribe je Shad fish, ruski черноморско - азовская проходная сельдь, a turski - Ringa balığı. Zrakoperka...
03. okt.
IglicaIglica je riba grabljivac, hrani se malim ribama - sardelom, sitnim šnjurom, atlantskom haringom, peščanom jeguljom, rakovima. Jede i male insekte koji su upali u vodu....
17. dec.
1
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojLokalno dinstano jelo kotriad je severna verzija južnofrancuskog bujabesa i priprema se od ribe, razdeljene mornarima, nakon što ulov bude prodat - klen, trigla, šanpjer, jegulja, riba monah i druge....
11. okt.
LangustLangust je desetokraki rak sa dugim repom. Postoje 100 vrsta ovog raka, a obitava uglavnom u toplim morima, gde se najčešće može naći u pukotinama stena i koralnima na oko 200 metara dubine.
Langust živi uglavnom na atlanskoj...
02. avgust
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaRiba
Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija.
5....
11. okt.
Da li je opasna živa u ribi?Kao najopasnije su naznačene ajkula, skuša, tuna, jegulja i pangasius.
Otkud živa u telu ribe?
Živa se uglavnom nalazi u životnoj sredini, ali prirodno ne predstavlja opasnost za ljudsko telo....
10. dec.
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaRiba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
09. nov.
Ishrana kod upale žučiNe bi trebalo da se konzumiraju masne okeanke ribe - som, jegulja, beluga, palamida, kavijar, riblje paštete, marinirana i dimljena, kao i posoljena riba....
26. mart
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
31. jul
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Čorba od jegulje pravi se za oko 60-70 minuta, a popularna supa od lososa za oko 30 minuta.
Za pripremu supe od morskih plodova potrebno je 30 minuta....
05. avgust
TunaI pored toga što se češće koristi kao konzervirana, tuna iz konzerve ne može se uporediti sa neverovatno čvrstom, bogatom i mesnatom strukturom i ukusom sveže tune. I konzervirana i sveža riba mogu se naći tokom cele...
09. mart
Riba Crveni zubatacMore nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...
24. maj
Hrana koja je alternativa lososuLosos je jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina u svetu. Svi znamo da ove masne kiseline mogu da spreče pojavu oboljenja poput Alchajmerove bolesti i različitih srčanih problema.
Međutim, svetski ulov lososa...
11. maj
OslićOslić predstavlja dugu tanku ribu vretenastog oblika, sa bodljikavim perajima na leđima, istaknutim očima, čija je donja čeljust dosta izražena. Glava i leđa oslića imaju čelično sivu boju, a stomačni deo ove ribe je srebrno-bele...
07. avgust