Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Natrijum BenzoatUpotreba natrijum benzoata
Natrijum benzoat je najviše cenjen u prehrambenoj industriji zbog svojstva da održava ukus namirnica i njihov primamljiv izgled, a na taj način ih šiti i od bakterija, kvasnih gljivica i buđi...
06. sep.
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuIz toga razloga u nekim državama njegova upotreba je zabranjena;
- Natrijum benzoat se masnovno koristi u domaćem konzerviranju. Sreće se u pripremanju niza turšija, kiselih krastavčića, kiselog kupusa i dr....
10. dec.
NatrijumPredoziranje natrijumom
Veliko predoziranje natrijumom, što znači iznad 13-14 grama dnevno, se smatra toksičnim. Prekomerna upotreba kuhinjske soli stvara povišen arterijski krvni pritisak....
20. jun
Kako se turšija konzerviše natrijum benzoatomJedan od načina da je napravite je sa natrijum benzoatom - po 1 gram na litar tečnosti....
06. maj
Kako rastvoriti natrijum benzoat za kiseli kupus?Evo kako da dodate i rastvorite natrijum benzoat kod kuće:
Čim salamura na vrhu počne da bledi, dodajte natrijum benzoat u kiseli kupus....
07. jul
Natrijum NitritUpotreba natrijum nitrita
Natrijum nitrit se dosta koristi u proizvodnji kobasica i dimljenih mesa, ne bi li ove namirnice imale karakterističnu roze - crvenu boju....
02. januar
Natrijum - kako utiče na organizamNatrijum je meki plastični alkalni metal, srebrnobele boje i sjajan kada se seče (natrijum se može seći nožem)....
01. nov.
Kulinarska upotreba šafranaJedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
28. april
Disblanas natrijuma u organizmuUpotreba soli sa hranom treba da bude premerena - niti je preterani unos, niti je izbacivanje soli korisno za ljudski organizam....
23. dec.
Kulinarska upotreba začina MahlebOvo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
25. okt.
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od šampinjona i bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one široko rasprostranjene kod nas, a njihova glavna prednost, zajedno sa njihovim odličnim ukusom jesto što one u praksi...
04. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kako da dobijemo natrijum?Iako je povećan nivo natrijuma u telu jedan od glavnih uzroka zadržavanja vode, ne preporučuje se da iz ishrane isključite hranu bogatu natrijumom....
16. mart
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je prirodni antibiotik, začin i pravi se od sušene kore cejlonskog drveta. Prodaje se samleven ili u komadima uvijene kore.
Cejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma...
15. dec.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaSvakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
20. sep.
Koren koprive - koristi i upotrebaKorisna svojstva koprive poznata su od pamtiveka.
Listovi ove jedinstvene biljke sadrže velike količine flavonoida, tanina, karotenoida, vitamina C, proteina i mikroelemenata. Činjenica je da se kopriva obično jede u...
01. sep.
Upotreba i primena jabukovog brašnaOsim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
26. jun
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja....
11. avgust
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaČokolada i vrste napitaka sa kafom su veoma zanimljivi ako se kombinuju sa ovim šećerom, a ima i veliku postojanost što ga čini dobrim izborom za kulinarsku upotrebu....
03. nov.
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaSadrži: gvožđe, fosfor, natrijum, bakar, cink, selen, magnezijum, kalijum.
Pored toga, sadrži alkaloid koji može inhibirati degeneraciju nervnih ćelija - trigonelin....
02. mart