Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tonka pasuljTonka pasulj
16. avgust
Upotreba tonka pasulja Pre nego što je zabranjem u nekim zemljama, tonka pasulj se dosta koristio kao zamena za vanilu, u proizvodnji parfema i u duvanskoj industriji....
Keksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljemKeksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljem
13. sep.
Na fotografijama sam snimila kako izgledaju tonka zrna....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!...
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Uključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja. Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva. Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe. Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
Kobasice preko pasulja u rerniKobasice preko pasulja u rerni
29. avgust
Pustite da pasulj potpuno provri. U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Dodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja. U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj. Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Sve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj. Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Pasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
Pasulj sa dimljenim raguomPasulj sa dimljenim raguom
07. sep.
1
Gustina janije od pasulja je po vašoj želji. Pre spremnosti, kada zrna omekšaju, začinite solju, biberom i peršunom. Pasulj sa dimljenim raguom je veoma ukusan....
Pasulj na makedonski načinPasulj na makedonski način
12. dec.
Zapecite pasulj u rerni otprilike 40 minuta....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Pečeni pasulj sa ćufticamaPečeni pasulj sa ćufticama
16. april
Gotov pasulj sipajte u pleh, poređajte pržene ćuftice i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Neka vam je slatko sa ovim pečenim pasuljem sa ćufticama....
Tucani pasulj sa bundevomTucani pasulj sa bundevom
05. feb.
Recept može da se pripremi i sa pasuljem koji nije izmrvljen. 1. Pasulj se namoči prethodno veče u vodi. 2. Ujutru se pasulj opere pod mlazom vode i stavlja se u šerpu sa HLADNOM vodom da se kuva....