Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tonka pasuljUpotreba tonka pasulja
Pre nego što je zabranjem u nekim zemljama, tonka pasulj se dosta koristio kao zamena za vanilu, u proizvodnji parfema i u duvanskoj industriji....
16. avgust
Keksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljemNa fotografijama sam snimila kako izgledaju tonka zrna....
13. sep.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Čorba od pasulja u multikukeruUključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja.
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
01. april
Čorba od pasulja s paradajzomKuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.
Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.
Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
19. avgust
Kobasice preko pasulja u rerniPustite da pasulj potpuno provri.
U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
29. avgust
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaDodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja.
U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
24. jun
Potaž od pasulja i krompiraUmešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.
Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
17. feb.
Janija od pasulja u đuvečariSve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj.
Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
23. maj
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Čorba od pasulja s paprikamaČorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Paprikaš od pasulja s celeromPasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
26. maj
Pasulj sa dimljenim raguomGustina janije od pasulja je po vašoj želji. Pre spremnosti, kada zrna omekšaju, začinite solju, biberom i peršunom.
Pasulj sa dimljenim raguom je veoma ukusan....
07. sep.
1
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Pečeni pasulj sa ćufticamaGotov pasulj sipajte u pleh, poređajte pržene ćuftice i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Neka vam je slatko sa ovim pečenim pasuljem sa ćufticama....
16. april
Tucani pasulj sa bundevomRecept može da se pripremi i sa pasuljem koji nije izmrvljen.
1. Pasulj se namoči prethodno veče u vodi.
2. Ujutru se pasulj opere pod mlazom vode i stavlja se u šerpu sa HLADNOM vodom da se kuva....
05. feb.