Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BrendiVrste brendija
Tri su osnovne vrste brendija dok se svaka vrsta deli na nekoliko tipova. Kada nema drugih pojašnjenja, brendi se odnosi samo na vinski brendi, dobijen destilacijom vina od grožđa....
27. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Koktel brendi AleksandarSkroz odozgo posipamo koktel brendi Aleksandar sa malo muskatnog oraščića....
21. avgust
Liker sa jagodom i brendijemDodati kondenzovano mleko, sok, brendi, pa celu smesu mutiti mikserom još 5 minuta na pari....
26. maj
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
Sangrija sa rozeom, rumom i brendijem* Rum i brendi možete staviti po ukusu u zavisnosti od toga koliko želite da napitak bude jak.
Šećer takođe možete povećati ili smanjiti....
13. nov.
Osobuko sa brendijem i suvim grožđemZarezati ivice svakog osobuka da bi se sprečilo da se izviju tokom termičke obrade. Brašno pomešati sa dosta bibera, pa njime utrljati svaki komad mesa.
Pržiti meso u tiganju na otopljenom maslacu 3-4 minuta sa obe strane...
10. januar
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNavešćemo vam vrste koje svakako zaslužuju da ih makar jednom probate.
Gauda
Žuti sir iz Holandije. Karakteriše ga glatka voštana kora i okrugli oblik. Za njega su karakteristične fine arome....
07. april
Vrste sočiva. Sve o sočivuOno je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema.
2....
22. januar
Vrste supa prema njihovoj osnoviIma pilećih supa, svinjskih, telećih, jagnjećih supa i druge vrste supa od mesa, kao i supe od iznutrica različitih životinja i ptica....
24. feb.